Sağlık dişten başlar

Alanya Toplum Sağlığı Merkezi öncülüğünde başlatılan 'Bilinçli çocuklar sağlıklı nesiller' projesi dün Alara Şevket Demirel İlköğretim Okulu'nda uygulamaya geçirildi.

Sağlık dişten başlar

Alanya Toplum Sağlığı Merkezi öncülüğünde başlatılan 'Bilinçli çocuklar sağlıklı nesiller' projesi dün Alara Şevket Demirel İlköğretim Okulu'nda uygulamaya geçirildi.

01 Ekim 2014 Çarşamba 03:05
Sağlık dişten başlar
Alanya Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Alanya Belediyesi ve Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Alanya'da ki tüm okulların 1 ve 4'ncü sınıflarına yönelik diş sağlığı taraması ve diş sağlığı eğitimleri başladı. Dün ilk olarak Okurcalar Mahallesi Alara Şevket Demirel İlköğretim Okulu'nda başlayan diş taramasında öğrenciler oldukça eğlendi. 1 ve 4'ncü sınıf öğrencilerine ilk olarak uzman doktorlar tarafından hijyen eğitimi ve sağlıklı beslenme eğitimi verildi. Daha sonra ise Alanya Toplum Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Zeynep Kılıç tarafından öğrencilere diş taraması yapıldı. Tarama yapılan öğrencilere ayrıca diş fırçası ve diş macunu hediye edildi. 
 
'BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR, SAĞLIKLI NESİLLER'
Proje hakkında bilgi veren Alanya Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Mevlüt Sönmez," Bilinçli çocuklar sağlıklı nesiller projemiz bugün itibariyle başladı. Projemizin amacı özellikle merkeze uzak ve ulaşımı zor olan bütün okullarımızda özellikle 1 ve 4'ncü sınıflar olmak üzere bir farkındalık yaratmak ve sağlıklı nesiller oluşturmak. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğümüz de hijyen sağlığı eğitimleri için bize Gıda Mühendisi desteği verdi. Bu projenin amacına ulaşması için bir çok resmi kurum da bize destek veriyor. İlerleyen günlerde projemizin devamında Sayın Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Er'de projeye bizzat kendileri katılarak destek verecekler. İnşallah bu uzun soluklu projemiz amacına ulaşır" dedi. 
 
Son Güncelleme: 01.10.2014 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81