REKLAM ŞART

Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Kerim Balıktay, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in turizm ve kültürden çok siyasetle ilgilendiğini ve kendi alanında hiçbir icraatının olmadığını vurgulayarak, “Ertuğrul Günay’dan sonra Kültür ve Turizm Bakanı kimdir, bilen var mı? Ne iş yapar? Bunca zamandır TOKİ’ye yapılan reklam turizm bölgesi için, emlak satışı için yapılsaydı bunun 100 katı Türkiye gelir elde ederdi.” dedi.

REKLAM ŞART

Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Kerim Balıktay, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in turizm ve kültürden çok siyasetle ilgilendiğini ve kendi alanında hiçbir icraatının olmadığını vurgulayarak, “Ertuğrul Günay’dan sonra Kültür ve Turizm Bakanı kimdir, bilen var mı? Ne iş yapar? Bunca zamandır TOKİ’ye yapılan reklam turizm bölgesi için, emlak satışı için yapılsaydı bunun 100 katı Türkiye gelir elde ederdi.” dedi.

12 Temmuz 2014 Cumartesi 09:29
REKLAM ŞART
Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Kerim Balıktay, Alanya’da emlak sektörü ile ilgili sıkıntılar ve yapılması gereken çalışmalar hakkında açıklamada bulundu. Balıktay, “Bilindiği üzere emlak turizmi Alanya ve Türkiye’de 15 yıl önce başladı.  Sektör ilk başladığı dönemde çok hızlı artışlar yaşanıyordu. Bununda sebebi bölgemizin çok bakir, temiz ve konut fiyatlarının ucuz olmasından kaynaklanan bir talep söz konusuydu.  Ama birkaç yıldır Avrupa’da yaşanan kriz Alanya’nın emlak ve inşaat sektörünü büyük ölçüde olumsuz bir şekilde etkiledi.  Ama şuanda bakıldığı zaman Alanya’da gayrimenkul ve emlak sektörü en dinamik sektörlerin başında geliyor. Her ne kadar sektörün ilk yıllarında ki kadar satışlar iyi olmasa da yaz ve kış turizmini ayakta tutan sektör gayrimenkul sektörüdür” dedi 
'DEVLET BU SEKTÖRE REKLAM YAPMIYOR'
Balıktay, “Bunun yanı sıra yabancılara yapılan konutların kalitesi artık eskiye oranla Avrupa standartlarının bile üzerinde olunca artık bu konutlar yerli alıcılara da cazip gelmeye başladı. Tabi ki benim ve birçok emlakçı arkadaşımızın yıllardır söylediği gibi biz hala emlak turizminin yeterince tanıtılmadığını düşünüyoruz.  Emlak sektöründe faaliyet gösteren şirketler her ne kadar bireysel bir şekilde reklam yapsa da bu reklamlar çok yetersiz kalıyor.  Alanya ve ülke ekonomisine katkı sağlayan bu sektöre devletin daha çok reklam ve tanıtım yapması gerekir. Maalesef biz bu zamana kadar bunu göremedik” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in turizm ve kültürden çok siyasetle ilgilendiğini ve kendi alanında hiçbir icraatının olmadığını vurgulayan Kerim Balıktay, “Ertuğrul Günay’dan sonra Kültür ve Turizm Bakanı kimdir, bilen var mı? Ne iş yapar? Bunca zamandır TOKİ’ye yapılan reklam turizm bölgesi için, emlak satışı için yapılsaydı bunun 100 katı Türkiye gelir elde ederdi.” dedi.
‘HERHANGİ BİR ARTIŞ OLMADI’
Alanya’nın Büyükşehir Yasasıyla Antalya’ya bağlanmasının ardından emlak sektöründe gerçekleşen gelişmeler hakkında da konuşan Balıktay, “Büyükşehire bağlanmak bu sektöre her hangi bir artış katmadı. Tabi ki Antalya BŞB’den Alanya’ya gelecek olan hizmetin kalitesine bağlı olarak artış yada düşüşler meydana gelecektir” dedi. Balıktay, “ Bilindiği gibi Alanya’da faal olan 300 emlak şirketi var. Tabi biz emlakçılar olarak illegal emlak hizmeti veren şahıslardan şikayetçiyiz. Bunlar hem turizme, hem ülke ekonomisine, hem de bu sektör de çalışan insanlara zarar veriyor. Biz bu insanların Alanya ve sektörümüzden uzak olmasını istiyoruz. Genelde bunlar yabancı uyruklu kişilerdir” dedi. 
ALANYA YABANCILAR İÇİN CAZİBE MERKEZİ’
Yabancıların gayrimenkul sektöründe Alanya’ya gösterdiği ilgiden de bahseden Balıktay, “Daha önce Alanya’dan gayrimenkul almış yerleşik yabancıların yüzde 70-80’i Alanya’yı çok seviyorlar.  Çünkü şehrimiz yılın 12 ayı yaşamaya müsait bir yer. Fakat bazı yabancı şirket ya da şahıslar yatırım amaçlı aldıkları gayrimenkulleri satabiliyorlar. Tabi ki bu insanların konutlarını satıp gitme sebeplerinin başında kendi ülkelerinde yaşadıkları  bireysel sorunlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Bilindiği gibi Türkiye’de Yabancının en çok gayrimenkul aldığı iller bazında en büyük potansiyele sahip yer Alanya’dır. Buda Alanya’nın ne kadar cazip bir şehir olduğunu gösteriyor. Şuana kadar ilçemizde yabancıya 35 bin gayrimenkul satılmış olup bu satışlar daha devam ediyor.  Bu satışların sebebi de inşaat kalitelerinin çok daha iyi olmasının ve yapılan binaların her türlü sosyal faaliyetlerinin olması insanların çok daha rahat edebileceği konutların inşa edilmesidir.  Emlak ve inşaat turizmine devlet tarafından yapılacak tanıtımlarla bu sektörün çok daha hızlı bir şekilde büyüyeceğini düşünüyorum” dedi. 
‘BU BİNALARIN TURİZME KAZANDIRILMASI LAZIM’
Balıktay, 27 Haziran’da meclise sunulan ve kabul edilen 10 yıldır sahipleri tarafından kullanılmayan konutların devlet tarafından bedellerinin ödenip kamulaştırılması daha sonra bunların ihtiyaç sahiplerine satılması konusuyla ilgili olarak, “ Bu tür konutlara faizsiz olarak kredi verip o binanın sahipleri tarafından revize edilerek ekonomiye daha çabuk bir şekilde kazandırılabilir. Bunun yanında bu binaların turizme kazandırılması daha hızlı olacaktır.  Bu kazandırılan konutların kış turizmine de büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu insanlar o daireleri kiraladığı zaman bu tür konutlardan çok iyi gelirler elde edilecektir. Şuanda Alanya ekonomisine kış turizmini getiren en büyük sektör emlak ve gayrimenkul sektörüdür.  Ben bu konunun doğru bir şekilde uygulandığında Alanya turizmine de son derece yararlı olacağını düşünüyorum” dedi. 
- Mert KULAÇ
- Şems ZEYBEK
 

Son Güncelleme: 12.07.2014 09:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81