RAHAT OLUN

Önceki gün yaşanan 5.2’lik depremin ardından ‘Kentsel Dönüşüm Planı’ tekrar gündeme geldi.

RAHAT OLUN

Önceki gün yaşanan 5.2’lik depremin ardından ‘Kentsel Dönüşüm Planı’ tekrar gündeme geldi.

06 Eylül 2014 Cumartesi 03:15
RAHAT OLUN
Bu konuda ilk uyarıyı Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu yaparken, İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar da deprem riskinin en aza indirgenmesi için Alanya'da en kısa zamanda ‘Kentsel Dönüşüm’e geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bağışlar, ufak depremlerin büyük depremin önüne geçtiğini vurgulayarak vatandaşların içinin rahat olması gerektiğini belirtti.
 
SABAHA KADAR 7 KERE SALLANDIK
Merkez üssü Antalya açıklarında önceki gece saat 00.02'de yaşanan 5,2 büyüklüğünde deprem Alanya halkını ve ilçede tatil yapan turistleri sokağa döktü. Deprem anı güvenlik kameralarına da yansıdı. Şiddetli sarsıntının ardından sabaha kadar tam 6 kez düşük şiddetlerde sarsıntı yaşandı. Denizin 25 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem can ve mal kaybına neden olmazken Antalya’da genelinde panik oluşturdu. 
‘BÜYÜK DEPREMLERİ ÖNLÜYOR’
5,2’lik depremin ardından değerlendirmelerde bulunan İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, yaşanan bu depremlerin yeni bir kırılma ile alakalı olduğunu ve bu tip ufak depremlerin devam edeceğini bildirdi. Bağışlar, bu tür depremlerin enerji birikmesinin önüne geçerek daha büyük deprem olmasını önlediğini aktarıp “Vatandaşımızın içi rahat olsun” dedi. 
KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI
Kentsel Dönüşüm Projesi’ne vurgu yapan Bağışlar, “İdarecilerimize düşen görev kentsel dönüşüm projelerini vatandaşlarımıza daha iyi bir şekilde anlatmaktır” dedi. Bağışlar, deprem master planlarının da Alanya'da yapılması gerektiğine değindi. Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de “Belediyelere de çağrımdır. Kentsel dönüşüm gerekliliği var” diye konuştu. 
 

Son Güncelleme: 06.09.2014 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81