Otizme dikkat çektiler

Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen 'Otizm Farkındalık Yürüyüşü', ilçe merkezinde yapıldı. Yürüyüşte, otizmle ilgili broşürler dağıtıldı.

Otizme dikkat çektiler

Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen 'Otizm Farkındalık Yürüyüşü', ilçe merkezinde yapıldı. Yürüyüşte, otizmle ilgili broşürler dağıtıldı.

03 Nisan 2014 Perşembe 09:19
Otizme dikkat çektiler
Oba'da faaliyet gösteren Özel Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Alanya merkezde düzenlenen 'Otizm Farkındalık Yürüyüşü', PTT önünden başladı ve Atatürk Anıtı'na kadar devam etti. Özel Peri Anaokulu öğretmen ve öğrencilerinin de katıldığı yürüyüşte engelli öğrenciler, vatandaşlara otizmle ilgili broşürleri dağıttı. 
"OTİZM ENGEL DEĞİLDİR"
Yürüyüş sonrası bir açıklama yapan Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Kurucu Müdürü Feridun Özdeş, toplumun otizm konusundaki farkındalığını artırmak ve bilgi sahibi olunmasını sağlamak amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi. Özdeş, "
Merkezde yaptığımız yürüyüşte, daha önceden hazırladığımız broşürler halkımıza bilinçlendirmek adına dağıtıldı. Bu konuda baştan beri birlikte hareket ettiğimiz, halkın bilinçlenmesi konusunda katkılarını esirgemeyen başta Emniyet Müdürümüz sayın Erkan Dur olmak üzere tüm emniyet personeline, Alanya halkına, bu konuda destek olan tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz" dedi. Otizmin engel olmadığının altını çizen Özdeş, "Otizm bir farkındalıktır, bir iletişim problemidir. Otizmli bireyler iyi eğitim aldıklarında çok iyi yerlere gelebilmektedirler. Maalesef son dönemlerde otizmli bireylerin sayısı artmakta. Her 66 doğumdan birisi otizmli olabiliyor ve erkeklerin çoğunluğu söz konusu. Bu anlamda halkı bilinçlendirmek gerekiyor. Otizm bir genetik problem olarak düşünülüyor. Kimsenin suçu değil. Tek tedavisi eğitimdir. Eğer çocuğunuz 3 yaşını geçmişse, hala konuşmuyorsa, arkadaşlarıyla iletişim problemi yaşıyorsa, yaşıtlarına göre gelişimle ilgili problem yaşıyorsa lütfen en yakın yerdeki bir uzmana başvurun. Otizm riski taşıyor olabilir. Çünkü erken eğitim otizmin tedavisinde en önemli faktörlerden birisidir" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 03.04.2014 09:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81