ÖHEP'ten sanat etkinliği

Alanya Özel Hamdullah Emin Paşa (ÖHEP) Koleji tarafından İskele Şelale önünde 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri çerçevesinde muhteşem bir şenlik gerçekleştirildi.

ÖHEP'ten sanat etkinliği

Alanya Özel Hamdullah Emin Paşa (ÖHEP) Koleji tarafından İskele Şelale önünde 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri çerçevesinde muhteşem bir şenlik gerçekleştirildi.

11 Nisan 2014 Cuma 22:06
ÖHEP'ten sanat etkinliği
ÖHEP Koleji, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği'nin 15 Nisan'ı Dünya Sanat Günü ilan etmesinin ardından İskele Şelale önünde Dünya Sanat Günü nedeniyle bir şenlik düzenledi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı şenlikte öğrenciler çeşitli gösteriler yaptılar. Etkinliğin organizatörü olan ÖHEP Resim Öğretmeni Meltem Köyler Gemalmayan bunun etkinliği Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) ile ortaklaşa yaptıkları bir çalışma olduğunu belirtti. ÖHEP Şenliğinin UNESCO’nun kitabına girdiğini belirten Gemalmayan, şöyle konuştu, "Alanya’ya tanıtım konusunda yardımcı olduk, bu yüzden çok mutluyuz. Şenliğimizde değişik el sanatları, heykel, müzik ve resim gibi canlı el çalışmalarımız, ebru sanatı ve fosil sergimiz var. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, Türkiye'nin önerisiyle Leonardo Da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'ın 2012 yılından itibaren Dünya Sanat Günü olarak kutlanmasına karar vermiştir. Leonardo Da Vinci, tüm zamanların en büyük sanatçılarından biridir. Bir sanatçı olduğu kadar yaratıcı ve kendisini hedeflerine adamış bir düşünür, her alanda tartışmasız bir dahi olmuştur. Bizde bugün bu büyük sanatçı ve dahinin doğum gününü kutlamak amacıyla etkinlikler hazırladık. Bizler ÖHEP Koleji olarak, Büyük Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir ulusun yaşama damarlarından biri kopmuş demektir' sözünü gelişmenin, çağdaş olmanın rehberi olarak görüyoruz. Etkinliklerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, Dünya Sanat Günü ve Leonardo Da Vinci'nin doğum günü kutlu olsun" diye konuştu. 
 
ÖHEP'İN SULTANLARI SAHNE ALDI
Etkinlikle sırasıyla ÖHEP Anadolu Lisesi öğrencileri, Ilgaz saygı ve Tuna Gür Tekin sahne alırken Gür Tekin'in Firuze parçasını kemanla çalması katılan öğrenci velileri tarafından yoğun alkış aldı. Etkinliğin son bölümünde ÖHEP’in öğrenci velilerinden oluşan ÖHEP’in sultanları grubu da sahne aldı. ÖHEP’in sultanları çeşitli halk oyunları gösterileri sundu. Bahar Şenliğine katılım yoğun olurken ÖHEP’in sultanları oyunlarını sergilerken çocukları da annelerine alkış tutarak eşlik etti. Etkinliğe katılanlar arasında Eski Süper Lig hakemi ve Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu, ÖHEP Yönetim Kurulu Üyeleri Bahri Ergün, Erdal Dizdaroğlu ve bir çok öğrenci velisi katıldı. 
 
Son Güncelleme: 11.04.2014 22:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81