Öğrencilere büyük şans

Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, Almanya'nın Landshut Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi arasında öğrenci değişimi ve çift diploma konusunda varılan işbirliğinin 2015-2016 akademik yılında hayata geçirileceğini bildirdi.

Öğrencilere büyük şans

Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, Almanya'nın Landshut Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi arasında öğrenci değişimi ve çift diploma konusunda varılan işbirliğinin 2015-2016 akademik yılında hayata geçirileceğini bildirdi.

17 Nisan 2015 Cuma 03:22
Öğrencilere büyük şans
Güngör, yaptığı açıklamada, anlaşmaya göre çift diploma sahibi olmak isteyen öğrencilerin 2. sınıfı Almanya'da, Almanya'dakilerin de 3. sınıfı Alanya'da okuyacağını kaydetti.
Karşılıklı öğrenci değişimine katılan öğrencilerin, mezun olduklarında hem Almanya'daki üniversitenin hem de kendi üniversitelerinin diplomasına sahip olacağını belirten Güngör, "Bölgemizdeki üniversiteler arasında ilk olan bu anlaşma, bir yıldır yapılan çalışmalar neticesinde hazırlandı. Öğrenci ikinci bir 4 yıl daha okumadan ikinci bir üniversitenin diplomasına sahip olacak" dedi.
 
İşletme fakültesinin Almanya ve uluslararası seviyede olmasının bu projenin başlamasında etken olduğunu vurgulayan Güngör, karşılıklı olarak birbirlerini incelediklerini ifade etti. İncelemelerde eğitim kalitesinin aynı olduğu sonucunun çıktığına işaret eden Güngör, "Bunun sonucununda da çift diploma işbirliğine gittik. Bunun kazanımlarının da çok büyük olacağını düşünüyorum. Alanya İşletme Fakültesi, çift diplomadan dolayı daha çok tercih edilecektir. Biz de çift diplomanın daha çok ülkelere yayılmasını sağlayacağız" diye konuştu.
 
40 ÜLKE 120'DEN FAZLA ÖĞRENCİ
 
Güngör, uluslararası öğrencilerin fakültelerine gelmesini çok istediklerini, yapılan çalışmalar neticesinde 40 ülkeden 120'den fazla öğrencilerinin bulunduğunu bildirdi.
Bu sayının artmasını istediklerini dile getiren Güngör, şöyle konuştu: "Bu konuda çalışmalarımız var. Akdeniz Üniversitesi de bu anlamda destek veriyor. Uluslararası öğrencilerin Akdeniz Üniversitesinde eğitim alabilmeleri için yurtdışında 10'dan fazla yerde sınavlar yapıyoruz. Bunların Alanya'ya gelmesi için de gayret sarf ediyoruz."
Üniversite öğrencilerinden Aybüke Kaçar ise Almanya ile yapılan çift diploma anlaşmasının fakülteleri için büyük avantaj olduğunu belirterek, "Bir yıl okuyoruz hem de 4 yıl okumuş gibi o ülkenin de diplomasını alıyoruz. Bunun diğer fakültelere karşı avantajımız olduğunu düşünüyorum" dedi.
Mervan Nasim adlı öğrenci de eğitim için Kudüs'ten geldiğini söyledi. 2 yıldır Türkiye'de eğitim gördüğünü anlatan Nasim, "Almanya ile yapılan çift diploma işbirliğinden faydalanma şansına sahip olmak isterim. Bu şansı yakalamam halinde iki diplomaya sahip olacağım. İki diploma almamız halinde işgücüne çok daha fazla katkı sağlayacağımı düşünüyorum" diye konuştu. Makber Tekin adlı öğrenci ise çift diploma şansına sahip olmayı çok istediğini ifade ederek, uluslararası ticaret okuyan biri olarak Alman diplomasını almanın kendisine katkı sağlayacağını düşündüğünü dile getirdi.
 
Son Güncelleme: 17.04.2015 03:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81