NATO Zirvesi sona erdi

Türkiye'nin ev sahipliği ve Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun öncülüğünde Antalya'da 2 gün süren NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı dün sona erdi.

NATO Zirvesi sona erdi

Türkiye'nin ev sahipliği ve Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun öncülüğünde Antalya'da 2 gün süren NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı dün sona erdi.

15 Mayıs 2015 Cuma 03:19
NATO Zirvesi sona erdi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da iki gün süren ve ev sahipliği yaptığı NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın kapanış konuşmasını yaptı. Bakan Çavuşoğlu, önemli bir toplantıya Türkiye’de ve Antalya’da ev sahibi yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na 50 civarında ülkenin dışişleri bakanları, üst düzey yöneticileri ve uluslararası örgütlerin temsilcilerinin de toplantılara katıldığını aktaran Bakan Çavuşoğlu, “Bu toplantılarda güney ve doğudan kaynaklı güvenlik sınamalarını ve 2016 Varşova Zirvesi çalışmaları ele alındı. Dün sabahki çalışma kahvaltısında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile İran’la sürdürülen nükleer müzakereler ve Rusya’ya yaptığı ziyaretle ilgili bilgiler verdi. Afganistan’daki Kararlı Destek Misyonu ortaklarının katılımı ile bir toplantı düzenlendi. Burada Afganistan’a yönelik desteğin devam edeceği vurgulandı. Sonrasında deklarasyonda da NATO’da asgari bir güçle değil ama sivil bir misyonla Afganistan’da kalmaya devam edecek. Kararlı Destek Misyonu çerçevesinde üye ülkelerin bazıları ve Türkiye’nin Afganistan’a desteği devam edecek. Türkiye Afganistan’ın yanında olmuştur. İhtiyaç duyduğu sürece Afganistan halkının yardım etmeye devam edeceğiz. Afganistan’ın kalkınması ve güvenlik güçlerinin kurulması içinde desteğimiz devam edecek” diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 15.05.2015 03:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81