Koordinatörlük için suç duyurusu hazır

Koordinatörlük görevi ve Koordinasyon Merkezi'nin kaymakamlık binasında oluşturulmasının hukuka aykırı olduğunu gerekçe gösteren aralarında Ertuğrul Yeşildal, Halime Şenli Bilgin, Derya Yücel Soysal, Devrim Arslan, Erdoğan Toktaş’ın da bulunduğu 10’un üzerinde avukat bugün saat 13.30’da Alanya Baro Temsilciliği’nde yapacakları basın açıklaması ile duyaracaklar.

Koordinatörlük için suç duyurusu hazır

Koordinatörlük görevi ve Koordinasyon Merkezi'nin kaymakamlık binasında oluşturulmasının hukuka aykırı olduğunu gerekçe gösteren aralarında Ertuğrul Yeşildal, Halime Şenli Bilgin, Derya Yücel Soysal, Devrim Arslan, Erdoğan Toktaş’ın da bulunduğu 10’un üzerinde avukat bugün saat 13.30’da Alanya Baro Temsilciliği’nde yapacakları basın açıklaması ile duyaracaklar.

03 Temmuz 2014 Perşembe 22:32
Koordinatörlük için suç duyurusu hazır
Koordinatörlük görevi ve Koordinasyon Merkezi'nin kaymakamlık binasında oluşturulmasının hukuka aykırı olduğunu gerekçe gösteren aralarında Ertuğrul Yeşildal, Halime Şenli Bilgin, Derya Yücel Soysal, Devrim Arslan, Erdoğan Toktaş’ın da bulunduğu 10’un üzerinde avukat bugün saat 13.30’da Alanya Baro Temsilciliği’nde yapacakları basın açıklaması ile davanın yasal dayağını kamuoyuna duyuracaklar.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney hakkında dava açılıyor. Aralarında Ertuğrul Yeşildal, Halime Şenli Bilgin, Derya Yücel Soysal, Devrim Arslan, Erdoğan Toktaş’ın da bulunduğu 10’un üzerinde avukat bugün saat 13.30’da Alanya Baro Temsilciliği’nde yapacakları basın açıklaması ile davanın yasal dayağını kamuoyuna duyuracaklar. Suç duyurusunda bulunacak olan avukatların temel dayanağı Büyükşehir Yasası’nın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Türel tarafından görevlendirilen Güney’in görevinin hukuki altyapısının olmaması ve kamu mülkü olan Alanya Kaymakamlık binasının bir odasında görev yapmasının yasal olmadığı oluşturuyor. 
OLMAYAN YETKİ VE OLMAYAN GÖREV
Bugün suç duyurusu dilekçesini duyuracak olan avukatlar “Anayasa ya da yasal hiçbir hakka dayanmadan kamu görevini usulsüz olarak kullanmaktan Menderes Türel ve Hüseyin Güney hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Alanya Kaymakamlığı binasının da tahsis edilmesi yasal değildir. Büyükşehir Yasası’nda böyle bir tanım yok. Yetki ve görev yapacaklar bellidir. Koordinatörlük görevi, yetkisi yoktur. Olmayan yetki kullanılarak olmayan kamu görevi getirilmektedir.” dediler.
KOORDİNATÖRLÜK YOK HÜKMÜNDE
CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi Avukat Erdoğan Toktaş, daha önce yapmış olduğu açıklamada “Koordinatörlük görevi yasaya aykırı bir görevdir. Hüseyin Güney görevlendirilecekse genel sekreter yardımcısı olarak görevlendirilip hukuki altyapısı oluşturulmalıydı. Ancak 'koordinatörlük' diye bir görevin yasal dayanağı yoktur. Güney’in işgal ettiği koltuğun altının yasal dayağı yoktur. Koordinatörlük durumu hukuken ve yönetim dilimi olarak yok hükmünde bir uygulamadır.” demişti. 
 
 ‘CHP’ye soracak değiliz’
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, aralarında CHP’li Ertuğrul Yeşildal,  Halime Şenli Bilgin, Derya Yücel Soysal, Devrim Arslan, Erdoğan Toktaş’ın da bulunduğu avukatların Koordinatörlük görevi ve Koordinasyon Merkezi'nin kaymakamlık binasında oluşturulmasının hukuka aykırı olduğunu gerekçesiyle açacakları dava hakkında konuştu. Bulunduğu konumdan dolayı konu hakkında siyasi bir yorum yapmak istemediğini belirten Güney, “Öyle bir hakları ve iddiaları varsa dava açabilirler. Kimseye dava açmayın diyemeyiz. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik ve hukuk devletidir. Mahkeme gerekli cevapları alırlar. Biz de gerekli savunmamızı yaparız. Biz başından beri söylüyoruz, burası bir hizmet birimidir. Yine başından beri geçici olarak Kaymakamlık binasında kurulduğunu da belirtiyoruz. Ayrıca Kaymakam ve Vali Bey’in izni ile kuruldu. Arkadaşlar kendilerinde hak görüyorsa gidip de CHP’ye soracak değiliz. Büyükşehir nerede ne açacak onu biz kendimiz belirleriz. Bu karara da Valilik, Kaymakamlık ve Alanya Belediyesi Başkanı Adem Murat Yücel ile görüşerek vardık.” dedi. 
 

Son Güncelleme: 03.07.2014 22:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81