Kadına şiddet protesto edildi

Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Kurulu üyesi kadın avukatlar, Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili dün Adliye öndünde açıklama yaptı.

Kadına şiddet protesto edildi

Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Kurulu üyesi kadın avukatlar, Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili dün Adliye öndünde açıklama yaptı.

17 Şubat 2015 Salı 01:17
Kadına şiddet protesto edildi
Alanya Adliyesi önünde toplanan avukat kadınlara CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Mustafa Başak ile çok sayıda kadın destek verdi. Basın açıklaması öncesi kadınlar Türkçe ve Kürtçe sloganlar attılar. Toplanan kadınlar adına konuşan Avukat Emel Güngör, aile içinde kadın ve erkeğe biçilmiş kalıplarla ve kadını birey olarak görmeyen anlayışla yetişen çocukların yaşamı boyunca şiddet uygulamaya eğilimli olduğunu söyledi. Güngör, "Bu kısır döngüyü durdurmak için şiddetle mücadelede kararlı bir devlet politikasına ihtiyaç var. Kadın önce insandır. Kadınların dolmuşa bindiğinde soförün kapıyı kapatıp, gaza basarak ıssız bir yere götüreceği korkusuna kapılmadan, bu korku yüzünden tek kalmamak için son inenle birlikte inmek zorunda kalmadan, ıssız bir sokakta iki adımda bir arkasına tedirginlikte bakmadan, arkasından gelen kişinin adımlarının temposuna kulak kesilmeden, yanından geçen birinin kendisine taciz edebileceği endişesi olmadan, evde, sokakta, işyerinde güvenle yaşayabilmesini istiyoruz. Bunun için devletimiz çağdaş bir sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmeli, bu konuda gerekli olan hassasiyeti göstererek, eğitim çalışmaları ve yasal düzenlemeleri yapmalı. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın sona erdirilmesi için, devletin kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini açık bir şekilde kınamasını, aile içi şiddeti ve genel olarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için kampanyalar, ana baba eğitimi programları başlatmasını, evde, sokakta, işyerinde yaşanan kadına yönelik şiddetin sorumlularının yargılanmasını ve caydırıcı yasal tedbirler alınmasını, öldürülen ya da şiddete uğrayan kadınların, giydikleri elbiselerin rengi, makyaj yapmaları, evlerine bir saat geç gelmeleri, cep telefonuyla sıkça konuşması gibi nedenler tahrik sayılarak büyük ceza indirimleri uygulanıyor. Toplumun en savunmasız kesimi olan kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelen suçlarda ceza indirimi uygulanmamasını istiyoruz. Senin ve senin gibi pek çok kadının hayatta kalmasını sağlayamadığımız, hak ettiğiniz gibi özgür ve güven içinde yaşatamadığımız için özür dileriz Özgecan. En azından yargılama sürecinde davaya müdahil olup, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız" dedi. 
Mehmet AL
 
Son Güncelleme: 17.02.2015 01:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81