Kadın Hakları Derneği Alanya Şubesi açıldı

Alanya yeni bir kadın derneği kazandı. Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi’nin açılışı Cumartesi günü Alanya protokolünün katılımlarıyla yapıldı. Dernek Başkanı HGaye Coşkun tüm katılımcılara teşekkür etti.

Kadın Hakları Derneği Alanya Şubesi açıldı

Alanya yeni bir kadın derneği kazandı. Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi’nin açılışı Cumartesi günü Alanya protokolünün katılımlarıyla yapıldı. Dernek Başkanı HGaye Coşkun tüm katılımcılara teşekkür etti.

04 Kasım 2018 Pazar 20:30
Kadın Hakları Derneği  Alanya Şubesi açıldı

Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Şekerhane Mahallesi, Alaaddin Gaybi Sokak, Belediye İş Merkezi’ndeki (Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) binası arkasında) açılışa Kadın Hakları Koruma Derneği Başkanı Necmiye Özkul, Türk Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi Başkanı Cemal Şencan, siyasiler, belediye meclis üyeler ile çok sayıda davetli katıldı.
‘KADINLARIN EMEKLERİ YOK SAYILMASIN DİYE DERNEK KURDUK’
Çeşitli ikramların sunulmasıyla başlayan organizasyonun açılış konuşmasını yapan Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi Başkanı Gaye Coşkun, 1954 yılında kurulan Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği’nin Alanya Şubesi’nin dokuzuncu şube olduğunu söyledi. Coşkun, “Mayıs ayından itibaren bu amaç için resmen çalışmaya başladık. Neden böyle bir derneği kurma gereği duyduk? Ben önce sizlere bunu anlatmak istiyorum. Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi’ni kurmamıza vesile olan ilk hikaye son zamanlarda Türkiye’de çok yaşanan bir durum var. İstismar davaları. Böyle bir hikaye ile başladı. Alanya Barosu Kadın Hakları Kurulu Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Kurulu 8 yaşında 2 kız öğrencinin öğretmenleri tarafından cinsel istismara uğradıkları bir davanın gönüllüsü olarak çalıştılar. Alanya’da görev yapan o öğretmen 36 yıl ceza aldı. Davanın sonucunda gazeteci olarak ben, avukat olarak gönüllüler, psikolog ve doktor olarak dernekte çalışan diğer arkadaşlar gördük ki mağdurlar çok yalnız. Yalnız cinsel istismar değil tabi ki taciz ve tecavüzler, ‘Türk kadını sadece kadın doktora gidebilir’ diye söylemler, pembe otobüslere bindirilmek istenen kadınlar, kot pantolon, mini etek, kırmızı ruju yüzünden ikinci sınıfa indirilmiş kadınlar var bu toplumda. Kadın insan olmaktan çok cinsel bir obje olarak gösterildi son dönemlerde.  Kadının emeği, duyguları, istekleri, birey olarak var olma çabası yok sayıldı. İşte tüm bu sebeplerle biz Alanya’da örgütlü olmaya karar verdik. Bir araya geldik. Dernek çatısı altında toplandık” dedi.  Coşkun derneğin kurulmasında kendilerine destek verenlere de teşekkür etti.
 “ALANYA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Türk Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise, konuşmasının başında ünlü sanatçılar Sıla ve Ahmet Kural arasında yaşanan şiddet olayına değindi. Güllü, “1800’lerden bu yana kadın-erkek eşitliğini bir araya getiren kadın örgütlülüğünün Atatürk’ün öngörüsüyle siyasi haklarını kazanımladığı o günden bugüne Türkiye’de çok şey değişti.Türkiye’de birbirimizin yüzüne bakarken utandık. Birbirimizden sakladık ama zamanında kadın geleneksel rollerine tıkılmaya çalışılan kadın modeline döndük fakat Alanya farklı. Bugün buradan bakıldığında her taraftan siyasi ideolojinin bir arada olduğu kadını, erkeği ile eşitliği bünyesine sindirmiş bir toplulukla beraberiz.Alanya bizim için çok önemli. Bu nedenle burada o geçmişe dayalı tecrübelerimizle oluşan Kadın Haklarını Koruma Derneği’nin Alanya şubesini bizim bünyemizde de federasyonun oluşumunda yer almış bir dernek olmasıyla gururluyuz, mutluyuz ama en önemlisi huzurluyuz.
“KADINLARIN ELİNİN DEĞDİĞİ YERDE MUTLULUK VARDIR”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, “Kadınların gerek kamu kurum kuruluşlarında gerek sivil toplum örgütlerinde gerek yerel yönetimlerde seçilme ve seçme haklarını daha da fazla artırarak yaşamalarından daha da fazla toplumun bireylerine faydalı olmalarında ve bu kurum ve kuruluşlarda derneklerde aktif rol almalarından yanayız. Çünkü kadınların elinin değdiği her yerde mutluluk, huzur vardır. Milenyum çağında da hala kadın haklarının konuşulmasından da şahsi olarak rahatsızım. Bunları bugüne kadar bizim aşmamız gerektiği düşüncesindeyim. Zaten dünyanın yarısı kadın. Diğerleri de kadınlardan olma. Daha neyi tartışıyoruz ki” dedi. Protokolün birlikte kurdele kesmesiyle resmi açılışı gerçekleştirilen dernek daha sonra davetliler tarafından ziyaret edildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81