Kaderimiz bir Amacımız bir

Havaalanının ismi resmen Gazipaşa-Alanya olurken, yeni tabela dün asıldı. Genel Yayın Yönetmeni Rıza Yanık'a konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Tabelada Alanya isminin olması her iki ilçenin turizm ve ticaretinin gelişmesi açısından önemliydi. Gazipaşa ile kaderimiz bir amacımız bir" dedi.

Kaderimiz bir Amacımız bir

Havaalanının ismi resmen Gazipaşa-Alanya olurken, yeni tabela dün asıldı. Genel Yayın Yönetmeni Rıza Yanık'a konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Tabelada Alanya isminin olması her iki ilçenin turizm ve ticaretinin gelişmesi açısından önemliydi. Gazipaşa ile kaderimiz bir amacımız bir" dedi.

24 Kasım 2014 Pazartesi 01:48
Kaderimiz bir  Amacımız bir
Gazipaşa Havalimanı'nın tabelası değiştirilerek, Gazipaşa-Alanya Havalimanı oldu. Yeni tabela dün takılırken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Rıza Yanık'a önemli açıklamalarda bulundular. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Gazipaşa'nın gelişimi için havaalanı isminin içinde Alanya olması çok önemliydi. Bu iki ismin havaalanı isminde yer almasından da görülüyor ki Gazipaşa ve Alanya'nın kaderi bir amacı bir. Birlikte büyüyecek ve gelişecekler" şeklinde konuştu. 
 
KÜÇÜK DÜŞÜNMEMEK LAZIM
Her iki ilçenin de isminin yer alması sonucu havaalanına daha çok uçağın ineceğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Bu daha fazla turist ve gelir demek. Gazipaşa'nın pazarlanması ve havaalanını büyümesi açısından da Alanya isminin olması çok önemliydi. Alanya'nın potansiyeli ortada. Alanya ismi ile Gazipaşa'nın da potansiyeli gelişecek Bu gibi konularda küçük düşünmemek lazım. Bölge milliyetçiliğine de gerek yok. Alanya ne ise Gazipaşa'da bizim için aynıdır birdir" dedi.
 
ÇELİK: AYRINTILARLA UĞRAŞMIYORUM
Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, "Havaalanının ismi Alanya-GZP olsaydı sıkıntı olurdu. Ancak Gazipaşa-Alanya olunca insanlarımız rahatladı. Ben ayrıntılarla uğraşmıyorum. Havaalanı burada olmasa Alanyalılar Antalya'ya inmek zorunda. Alanya olmasa bu havaalanı ne burada olur, ne de çalışırdı. Bu tür eleştiriler muhalefetin 'şudur budur' demesinden ibaret. Muhalefetin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Biz ise hizmet için buradayız" dedi.

TAV: DURMAK YOK 
TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı ise şöyle konuştu: "Havaalanın ismi Gazipaşa-Alanya oldu. Tabela değişti ve asıldı. Pist uzatma çalışmaları ise devam ediyor. Allah'a şükür tüm işlerimiz tam istediğimiz gibi gidiyor. Havaalanında durmak yok çalışmaya devam ediyoruz, aralıksız olarak." 

CHP ALANYA İSMİNE KARŞI MI?
İsminin değişmesine en ilginç tepki ise CHP'lilerden geldi. CHP  Antalya İl Başkan Yardımcısı Esin Bilgiç Gazipaşa'nın tanıtımına darbe vurulduğunu iddia ederken, Gazipaşa CHP İlçe Başkanı Yakup Kocabaş ise bu konuda açılmış olan davanın beklenmesi gerektiğini söyledi. 
Son Güncelleme: 24.11.2014 01:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81