İSKELE MUHAREBESİ

Balıkçılar Kooperatifi ve Alanya Belediyesi arasında İskelede tel örgü nedeniyle yaşanan arbede sonucu İskele savaş alanına döndü. Yerli ve yabancı vatandaşların gözü önünde cereyan eden olayda halkın istediği oldu ve çalışmalar bir kez daha durduruldu.

İSKELE MUHAREBESİ

Balıkçılar Kooperatifi ve Alanya Belediyesi arasında İskelede tel örgü nedeniyle yaşanan arbede sonucu İskele savaş alanına döndü. Yerli ve yabancı vatandaşların gözü önünde cereyan eden olayda halkın istediği oldu ve çalışmalar bir kez daha durduruldu.

26 Mart 2015 Perşembe 04:22
İSKELE MUHAREBESİ
820 METRE DEMİR PERDE
Alanya Balıkçılar Kooperatifi, aylar önce Alanya İskelesi'ne 820 metrelik önce tel ardından ise demir parmaklık yapmak için çalışma başlatmış ve halkın tepkisi ile karşılaşmıştı. Alanya Belediyesi'ni arayan yüzlerce vatandaş bölgede tel ya da demir parmaklık istemediklerini beyan etmişlerdi. Halkın isteği doğrultusunda hareket eden belediye ekipleri, her seferinde bu çalışmaları polis desteği ile durdurdu. Önceki gün olduğu gibi dün de demir parmaklık için çalışma başlatan balıkçılar belediye ve polis engeli ile karşılaştı.
ÖZEL GÜVENLİKÇİLER MÜDAHALE ETTİ
Dün sabah erken saatlerde balıkçıların çalışma yapacağı ihbarını alan belediye ekipleri bölgede bulunan tüm Zabıta ekiplerini iskeleye yığdı. İskele bölgesine gelen belediyeye ait 2 adet kepçe, yüzlerce zabıta ile birlikte demir parmaklıkları yıkmaya başladı. Ancak Balıkçılar Kooperatifi tarafından tutulan özel güvenlik elemanları, yıkımı engellemek için bölgede adeta etten duvar ördü.
KAVGA ÇIKTI BİBER GAZI SIKILDI
Olası bir arbedeye karşı olay yerine gelen polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Bu sırada özel güvenlik personeli ve balıkçılar kepçenin önüne geçerek yıkımı engellenmeye çalıştı. Bunun üzerine özel güvenlikçiler ve zabıta arasında kavga çıktı. Kepçenin camları kırılırken, kepçe operatörü ise başına aldığı darbe sonucu yaralandı. Çevik Kuvvet ekipleri ise tarafları ayırmak için biber gazı kullandı. 
"SADECE YASAL HAKLARINI KULLANABİLİRLER"
Balıkçılar tarafından geçtiğimiz günlerde Alanya Kaymakamlığı'na yapılan müracaat sonucu, ilgili kurum olan İlçe Tarım Müdürlüğü'nün inceleme yaparak rapor sunduğu, bu rapor üzerine balıkçıların iskele bölgesinde yeniden çalışma başlattıkları belirtildi. Rapora göre şu ifadelere yer verildi: "Balıkçı Barınakları Yönetmeliği'nin 9. Maddesi'nde barınağa kadar gelebilecek tehlikelere karşı sınırlarını tel, çit veya ihata duvarı ile belirlemek gibi güvenlik önlemleri almak, giriş çıkışları kontrol altında tutmak ve barınaktan yararlananlar arasında koordinasyonu sağlamaktan sorumludur." İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar, bölgede sorumlunun Milli Emlak Müdürlüğü olduğunu, barınakta çalışmaların bitmesinin ardından denetleme kontrol yetkisinin kendilerine geçeceğini belirtti. Rüzgar ayrıca, balıkçıların sadece yasa çerçevesinde hareket edebileceklerine dikkat çekerek, Sadece balıkçıların kullanabileceği lokal ve balık satış yeri yapabilirler. Başka hiç bir şey yapamazlar" dedi.
 
HALKIN DEDİĞİ OLDU  
Alanya turizminin göz bebeği olan İskele ve rıhtım bölgesinde yapılmak istenen demir korkuluklara karşı çıkan vatandaşlar, çalışmayı durduran Alanya Belediyesi Başkanı Adem Murat Yücel'e teşekkür ettiler. Yolcu gemilerinden dolayı rıhtıma giremediklerini söyleyen vatandaşlar, "Birde iskeleden olmayalım. Her şey para olmamalı. İskele halkından halkın kalmalı. Biz sonuna kadar başkanımızın arkasındayız" dediler.
 
Son Güncelleme: 26.03.2015 04:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81