Her kesime hizmet veriyor

Alanya Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle 3 günlük bir program hazırladı.

Her kesime hizmet veriyor

Alanya Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle 3 günlük bir program hazırladı.

04 Aralık 2014 Perşembe 01:04
Her kesime hizmet veriyor
Her gün için farklı etkinliklerin düzenlendiği Dünya Engelliler Günü’nün ilk programında, engelli bireyler ve aileleri için hizmet verecek olan Engelsiz Sanat Atölyesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, resmi kurumların müdür ve temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Alanya’nın engelsiz kent ve engelsiz turizm politikalarına dikkat çekilen açılış konuşmalarında, “Engelsiz Kent –Engelsiz Belediye bayrağını taşıyan Alanya Belediyesi kent dokusundaki planlamalarında engelli bireylerin talep ve ihtiyaçlarını dikkate alarak düzenlemeler yapmaktadır. Bu düzenlemeler de genişleyen ilçe sınırları göz önüne alınarak yapılmaktadır” denildi. 
 
ENGELSİZ SANAT ATÖLYESİ ENGELLİ BİREYLER VE YAKINLARINA HİZMET VERECEK
Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek olan, Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’ne ek olarak açılan Engelsiz Sanat Atölyesi ve Sosyal Hizmetler Proje Koordinasyon birimi engelli ve yaşlı bireylere hizmet verirken, Engelsiz Sanat Atölyesi’nde ise engelli bireyler ve yakınlarının yatkın oldukları her hangi bir sanat faaliyetindeki becerileri temel alınarak yaratıcı düşünebilme becerileri, el-göz koordinasyonunu geliştirici sanatsal etkinlikler yürütülecektir.
 
KONUKLAR PROJELER HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ
Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Ek Hizmet Bürosu’nun açılışına katılan konuklar, Engelsiz Hizmetler Proje Koordinasyon birimi tarafından hali hazırda devam eden projeler hakkında bilgilendirildi. “Herkes İçin Alanya”, “Engelsiz Turizm Kenti Alanya”, “Her Kulaç Bir Hayat”, “Hayata Yelken Aç” ve “Gönüllü ol Fark Yarat” gibi projeler devam ederken , Alanya’nın engelli veri tabanıyla ilgili çalışmaların da hızlı bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi.
 
YÜCEL’DEN İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA MEDİKAL MALZEME DESTEĞİ
Açılış konuşmalarının ardından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Engellilik sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil tüm toplumu ilgilendiren bir konudur. Alanya Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek yaptığımız çalışmalarda engelli bireyleri her zaman düşündük ve bu doğrultuda hareket ettik. Bu hizmetleri planlarken de genişleyen ilçe sınırlarımızı dikkate aldık. Engelsiz Sanat Atölyesi ve Sosyal Hizmetler Koordinasyon Birimi engelli bireylerin sanatsal alanda ilerlemelerini sağlarken toplum içinde de kendilerini göstermelerine vesile olacaktır.” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Yücel, ihtiyaç sahibi vatandaşlara işitme cihazı, tekerlekli sandalye, akülü tekerlekli sandalye gibi medikal malzeme desteğinde bulundu. Dualarla açılışı yapılan Engelsiz Sanat Atölyesi ve Sosyal Hizmetler Koordinasyon Birimi, misafirler tarafından gezildi.
 
Son Güncelleme: 04.12.2014 01:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81