Film festivaline sayılı günler kaldı

Akdeniz'in en önemli turizm merkezlerinden Alanya, yeni bir uluslararası film festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Film festivaline sayılı günler kaldı

Akdeniz'in en önemli turizm merkezlerinden Alanya, yeni bir uluslararası film festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

20 Haziran 2016 Pazartesi 21:22
Film festivaline sayılı günler kaldı
Akdeniz'in en önemli turizm merkezlerinden Alanya, yeni bir uluslararası film festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan festival, İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği (SİNEGED)'in öncülüğünde organize ediliyor.
Bu yılki konseptini "Dostluk Kazansın" olarak belirleyen 1. Alanya "Kristal Kale" Uluslararası Film Festivali'nde; Almanya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye'den dostluk ve dayanışma duygusunu konu alan sinema filmleri gösterilecek ve sinemanın değerli isimleri festival süresince Alanya'da bulunacak.
Ayrıca "Türkiye ve Merkezi Asya Ülkeleri Sinema İşbirlikleri" başlıklı bir "Yuvarlak Masa" toplantısı düzenlenerek; sinema sektörümüzün gelişmesi, tanıtılması ve yeni pazarlara açılmasının yöntemlerinin konu edileceği bir de panel düzenlenecektir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleri ve Alanya Belediyesi, ALTAV, ALTİD VE ALTSO gibi kurumların katkılarıyla gerçekleşecek İFF Alanya'ya davet edilen çok sayıda yabancı sanatçı ve yapımcılar Türkiye'nin turizm incisi Alanya'nın muhteşem doğası içerisinde ülkeler ve uluslar için kardeşlik ve barış mesajlarını tüm dünyaya yayacaklar.
Festivalin sunuculuğunu Ukrayna'nın "Hürrem Sultan"ı olarak bilinen ünlü sanatçı Olga Sumskaya ve ünlü oyuncu Hakan Türkşen yapacak.
Ana programda; Almanya'dan yönetmenliğini Edward Berger'in yaptığı "Jack" (2014) ve Franz Müller'in "Happy Hour" (2015) Bulgaristan'dan "The Judgement ( Stefan Kundarev-2016) , "Snow" (Ventislav Vasilev-2015) Belarus'tan "The Count of Oranges (Vlada Senkova -2016) Rusya'dan "Seagulls" (Ella Manzhayeva -2016), Kazakistan'dan "Love Swing"(Thoktar Karsakbayev-2011) , Homeland ( Slambek Tauekel-2011), Azerbaycan'dan "Down The River" (Asif Rustamov -2014) ve "Nabat (Elçin Musaoğlu -2014) gibi filmler var.
Film gösterim programında Türkiye'den Atalay Taşdiken imzalı Arama Motoru, yapımcılığını Nur Türkşen'in üstlendiği, Biray Dalkıran'ın yönettiği Meleklerin Mucizesi ve Japon - Türk ortak yapımı Mitsutoshi Tanaka'nın yönettiği Ertuğrul 1890 filmleri yer alıyor.
Son Güncelleme: 20.06.2016 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81