Esnafa 'şeker' gibi protokol

Şekerbank ile Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) ve Alanya Pansiyoncular Odası arasında oda üyelerinin kolay kredi çekimi ve bankacılık işlemlerinde kolaylık sağlanması amacıyla bir protokol anlaşması imzalandı.

Esnafa 'şeker' gibi protokol

Şekerbank ile Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) ve Alanya Pansiyoncular Odası arasında oda üyelerinin kolay kredi çekimi ve bankacılık işlemlerinde kolaylık sağlanması amacıyla bir protokol anlaşması imzalandı.

10 Aralık 2014 Çarşamba 00:29
Esnafa 'şeker' gibi protokol
 
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) ve Alanya Pansiyoncular Odası tarafından Şekerbank ile üyelerinin kolay kredi kullanımı ve bankacılık işlemlerinde kolaylık sağlanması amacıyla protokol imzalandı. İlk protokol anlaşması dün saat 13.00'de Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda gerçekleşti. Protokol imzası öncesi bir konuşma yapan ALESO Başkanı Nuri Demir, " Şekerbank ile  daha önce görüşmelerimiz oldu. Onlarda üye sayımızın çok olmasından dolayı sağolsunlar bize değer verdiler.  Hem onlar hemde bizim açımızdan esnafımıza en az faizle nasıl bir kredi alabiliriz bunu düşünerek bir anlaşma imzalıyoruz. Ayrıca esnafımızın daha fazla faiz ödemeden daha iyi ticaret yapabilmesi için karşılıklı görüş alışverişi yaptık. Bugünde bu amaçla bir anlaşmaya imza atıyoruz. Esnafımız için bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 
'ANLAŞMAYA ÖZEL MADDELER KOYDUK'
Demir'in ardından konuşan Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, "Amacımız Alanya'da ki esnafımıza daha uygun maliyetli kredi vermek ve bankacılık hizmeti anlamında da onlara elimizden gelen desteği vermek. bugün ki iş birliğimiz diğer iş birliği ve imzalardan biraz  farklı olacak.  Bir çok banka esnaf odaları ile anlaşmalar imzaladı. Ama Alanya'nın tabi özelliği gereği turizm sektörünün ön planda olması . Bizimde tabiki bu sektörleri düşünerek  bu anlaşmaya çok özel  maddelerde koyduk.  Bunlardan bir tanesi kredi tarafından normalde  1.45 ile kredi verirken işletmelere, Alanya'da ki esnafımıza 1.25 gibi aylık faiz oranıyla kredi veriyor olacağız. Turizm sektörü ülkemizin ekonomik büyümesi ve bölgesel kalkınması açısından çok büyük önem taşıyor. 61 yıldır ülkemizde ki bir çok firmanın büyümesine rol almış bir kurum kimliğiyle bu sektörde faaliyet gösteren işletmelerimizin tüm ihtiyaçlarını tek bir pakette karşılayacak "Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi' ürünümüzü geliştirdik. İnşallah bu destek paketi çerçevesinde Alanyalı esnaflarımıza da en iyi şekilde hizmet vereceğiz" dedi. Daha sonra Ertürk ve Başkan Nuri Demir protokolü banka yetkilileri huzurunda imzaladılar. 
 
'ESNAFIMIZIN KREDİ İHTİYACI KARŞILANACAK'
Esnaf Odası'nda ki protokol imzasının ardından Alanya Pansiyoncular Odası'na geçildi. Burada da imza öncesi Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci bir açıklama yaptı. Değirmenci, "Bilindiği üzere kış aylarında  esnaflarımızın  kredi ihtiyaçları oluyor.  Bunlarla ilgili Esnaf Kefalet Kooperatifleri ve bankalarla düzenli bir şekilde çalışıyoruz. Şekerbank'da bizim bu çalışmalarımızın içerisinde yer alan bankalarımızdan bir tanesi. Bu neticede esnaflarımızın daha uygun şartlarda kredi kullanmasını sağlamış olacağız.  Aynı zamanda da Şekerbank'a katkıda bulunmuş olacağız" dedi. Değirmencinin konuşmasının ardından Genel Müdür Yardımcısı Ertürk ve Başkan Değirmenci esnafa kredi kolaylığı sağlayacak olan protokolü imzaladılar. Protokol imzasının ardından Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Oda Başkanı Hüseyin Değirmenci'ye, Şekerbank'ın 61 yıllık tarihini anlatan kitabı hediye etti.
 
Son Güncelleme: 10.12.2014 00:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81