Esnaf sezondan umutlu

Turizm esnafı her yıl olduğu gibi 2015 sezonundan da umutlu. Alanya'da esnaflar yeni sezona yavaş yavaş hazırlanırken Rus turistlerin Alanya'ya gelip gelmeyeceğinin de tam anlamıyla belli olmaması esnafı tedirgin etmeye devam ediyor. İşte Alanya esnafının yeni sezondan beklentileri.

Esnaf sezondan umutlu

Turizm esnafı her yıl olduğu gibi 2015 sezonundan da umutlu. Alanya'da esnaflar yeni sezona yavaş yavaş hazırlanırken Rus turistlerin Alanya'ya gelip gelmeyeceğinin de tam anlamıyla belli olmaması esnafı tedirgin etmeye devam ediyor. İşte Alanya esnafının yeni sezondan beklentileri.

01 Mart 2015 Pazar 18:30
Esnaf sezondan umutlu
Fatih Akbıyık (Oyuncakçı) ,:"En iyi tanıtım turistin memnun kalması ve Alanya'dan memnun ayrılması. Alanya'nın doğası, yeşili, denizi, tarihi, kültürü dört dörtlük. Ama Alanya'nın içerisinde yaşayan kötü niyetli ve kötü zihniyetli kişiler tarafından turizme en büyük darbe vuruluyor. Ekmeğini yediğimiz turistlere hor bakıyoruz ve onlara iyi davranmıyoruz. O yüzden turistler umduklarını bulamıyorlar. Sonuçta Alanya'dan memnun olarak ayrılmıyorlar. Bu turistler diğer turistlerin de Alanya'ya gelmesini engelliyorlar. Turizm derneklerinin ve bütün yetkililerin bu konuda önlem alması gerekiyor. 2015 turizm sezonuna bu tedbirleri alarak hazırlanırsak, o zaman önümüzdeki yıla umutla bakabiliriz. Bu konuda tedbir alınmazsa kaybeden biz oluruz."
 
Cihan Demirarslan (Tekstil),:"2015 turizm sezonu çok iyi geçmeyecek. Avrupa'daki ekonomik sıkıntı dolayısıyla tabi bizleride olumsuz şekilde etkiyecek. Rus krizi olacak söylentisi var. Bizler gelirimizin bir çoğunu Rus turistlerden sağlıyoruz. Kaliteli bir turist beklentisi  yok. Avrupalılarda ekonomik sıkıntı olduğu zaman buradaki esnaf da zor durumda kalıyor. Bekletimiz geçen seneden daha iyi olacak değil."
 
Emrah Çetin (Hediyelikçi),:"Her yıl aynı beklentiler içindeyiz. Ama her sene yine esnaf hiçbir şey kazanmıyor. Çünkü her geçen yıl giderlerimiz artıyor. Gelirlerimiz ise azalıyor. Ödemeler, kiralar Euro üzerinden oluyor. Euro'nun da yükselmesiyle daha çok zarar ediyoruz. Kış turizminin tam olarak ektili  olmaması da bize çok zarar veriyor. Sadece 6 ay çalışıp, 6 ay yatıyoruz. Ama giderlerimiz 12 ay oluyor. Esnaf olarak turizmi daha iyi tanıltılmasını ve kış turizimine biraz daha ağırlık verilmesine istiyoruz. Otellerin içerisinde dükkan olmasından dolayı esnafların durumu iyi değil. 'Herşey Dahil' (HD) sistemi nedeniyle turist otelden dışarı çıkmıyor. Böylece esnafa bir darbe daha geliyor. İnşallah bu sene iyi olur. Esnaflar borçlu durumdan kurtulur."
 
Mevlüt Selçuk (Hediyelikçi),:"Yeni sezon öncesi de her zaman ki gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her yıl ki parolamız aynı geçen sezondan daha iyi bir yıl bekliyoruz ancak her yıl daha kötüye gidenbir sezon oluyor. Turizm Alanya'da 4-5 yıl önce daha iyiydi. Bunda yaşanan ekonomik krizin da etkisi çok. Ruslar Alanya'ya gelmekten korkuyorlar. Ayrıca hala kış turizminde de tam anlamıyla başarıyı yakalayamadık. O yüzden 6 ay süren turizm sezonunu 12 aya yaymakta zorlanıyoruz. Bu yıl ki temennimiz umarım geçen yıldan daha iyi bir sezon geçiririz."
 
Son Güncelleme: 01.03.2015 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81