Esnaf krediye sarıldı

Dört kredi kefalet kooperatifinin bulunduğu Alanya’da sadece 2 kredi kefalet kooperatifi geçen yılın ilk 3 ayında 31 milyon TL kredi verirken, bu rakam 2019 yılının ilk 3 ayında 67 milyon TL’ye yükseldi.

Esnaf krediye sarıldı

Dört kredi kefalet kooperatifinin bulunduğu Alanya’da sadece 2 kredi kefalet kooperatifi geçen yılın ilk 3 ayında 31 milyon TL kredi verirken, bu rakam 2019 yılının ilk 3 ayında 67 milyon TL’ye yükseldi.

09 Nisan 2019 Salı 21:54
Esnaf krediye sarıldı

Alanya ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi bu yılın ilk 3 ayında esnafa 42 milyon 429 milyon TL kredi sağladı. 2018 yılında ilk 3 ayda 248 kişiye 22 milyon 795 bin 500 TL kredi verildiğini açıklayan Alanya ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Ali Akkaya, “2019 yılının ilk 3 ayında ise 42 milyon 429 milyon TL kredi verildi. Turizm sezonunun oldukça yüksek olacağı öngörülüyor. İnşallah tüm beklentilerimizin karşılığında bir turizm sezonu olur” dedi.“İNSANLAR PARA KAZANMIŞSA KREDİ KULLANIR”

Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi ise geçen yılın ilk 3 ayında esnafa 9 milyon TL kredi verirken, bu rakam 2019’un ilk ayında 25 milyon TL’ye yükseldi. Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp, “2018 yılı ocak, şubat, mart ayları içerisinde 9 milyon TL gibi bir parayı esnafımıza düşük faizli Hazine destekli kredi olarak kullandırdık. 2019 yılına geldiğimiz zaman da 25 milyon TL gibi bir miktara ulaşmışız. Bu da bence turizm sezonunun iyi olduğunu gösteriyor. Bu durum 2018 yılında esnafımızın turizm sezonundan bir şeyler kazandığını gösterir. İnsanlar eğer para kazanmışsa kredi kullanır ve yatırımın peşine düşer. Yeni dükkanlar satın alır ya da dükkanlarına tadilat yaparlar ve fazladan yeni ürünler alır. Ben bunu buna bağlıyorum ve esnafın bu yönde talepleri olduğunu ve kredilerin de bu yüzen yükseldiğini düşünüyorum. Nisan ayında da sezon öncesi olması hasebiyle kredilere ciddi talep var. Biz de esnafımızın taleplerini karşılamak için elimizden geleni yapmaktayız. Nisan ayı verileri, yine aynı ocak, şubat, mart ayları gibi yüksek bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81