Emişbeleni'nde öğrenme şenliği

Emişbeleni İlk ve Orta Okulu'nda okul şenliği düzenledi. Şenliğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Emişbeleni'nde öğrenme şenliği

Emişbeleni İlk ve Orta Okulu'nda okul şenliği düzenledi. Şenliğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

24 Kasım 2014 Pazartesi 02:06
 Emişbeleni'nde öğrenme şenliği
Millieğitim Bakanlığı'nın talimatı ile  Antalya ve çevresinde okullar da öğrenme şenlikleri düzenlenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda, Eemişbeleni Mahallesi'nde bulunan Emişbeleni ilk ve Orta Okulu'nda öğrenme  şenliği düzenlendi. Emişbeleni Sosyal tesislerinde düzenlenen etkinlik Emişbeleni Muhtarı ve Okul Aile Birliği ile Emişbeleni İlk ve Orta Okulu'nun katkılarıyla düzenlendi.  Öğrenme şenliğinde  yöresel yemekler yapılarak ziyaretçilere ikram edildi. Şenlikte bayat ekmeklerden yapılan değişik tatlı çeşitleri ve kullanılmayan eşyalardan yapılan el işleri büyük ilgi 
gördü. Etkinlik ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Cemal Gençoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatı ile 18-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenen öğrenme şenliği çerçevesinde Emişbeleni ilk ve Orta Okulu'nda  öğrenme şenliği düzenlediklerini belirterek, " Bu etkinlikte  öncelikle yöresel yemeklerin tanıtımı, ev atıkları eşyalarından , ev aletleri yapımı,  maske yapımı  ve bayat ekmeklerin değerlendirilmesi ile ilgili öğrencilerimizi bilgilendirdik. Özellikle  gelen misafirlerimiz stantları gezip, anketimize katıldıktan sonra Antalya ve Alanya’da yapılan bazı yörelerde şepit diye anılan bazlamalar dan kendilerine  ikram  edip onları uğurladık. Etkinliğimizde  geçmişte  yapılan ama günümüzde unutulmaya yüz tutan yöresel ev  yemeklerini ortaya çıkarmış olduk. Bu etkinliklerin yapılmasını öneren Bakanlığı'mıza, etkinliğe destek veren Mahalle Muhtarımız Nuri Arslan'a, Okul Aile Birliği Başkanı Yakub Çetin'e  ve Yönetim Kurlu ile Emişbeleni halkına teşekkür ediyorum dedi.  Mahalle  Muhtarı Nuri Arslan’da, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.
 
Hayri Demir 
 
Son Güncelleme: 24.11.2014 02:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81