Elektrikçilerde Bayır dönemi

Alanya’da devam eden oda seçimlerinde ilk değişim Elektrikçiler Odası’nda yaşandı. Hafta sonunda gerçekleştirilen seçimde oy kullanan 636 üyenin 365’inin oyunu alan İlyas Bayır yeni başkan olurken mevcut başkan Turan Sağlamel ise 267 oy alarak seçimi kaybetti.

Elektrikçilerde Bayır dönemi

Alanya’da devam eden oda seçimlerinde ilk değişim Elektrikçiler Odası’nda yaşandı. Hafta sonunda gerçekleştirilen seçimde oy kullanan 636 üyenin 365’inin oyunu alan İlyas Bayır yeni başkan olurken mevcut başkan Turan Sağlamel ise 267 oy alarak seçimi kaybetti.

21 Ocak 2018 Pazar 12:32
Elektrikçilerde Bayır dönemi


Alanya’da seçim heyecanı Alanya Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası’nın genel kuruluyla devam etti. Alanya Şoförler Odası Düğün Salonu’nda gerçekleşen seçimlerde mevcut başkan Turan Sağlamel ve İlyas Bayır olmak üzere iki aday yarıştı. Çok sayıda üyenin katılım gösterdiği kongreye Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere’nin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve üyeler katıldı.
DİVAN BAŞKANLIĞINI DERE YAPTI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede divan başkanlığını AESOB Başkanı Adlıhan Dere yaptı. Mevcut yönetimin göreve geldiği 2014 yılından bu yana yürüttükleri faaliyetler slayt gösterisi olarak sunulup oylandı. Faaliyet raporu oy birliği ile kuruldan geçti. Ardından da bütçe raporu okunup oylandı. 
‘VİCDANEN BU ARKADAŞLAR RAHAT MI?’

Odanın 105 No’lu üyesi Eşref Yaman adlı bir kişi, mevcut yönetime bütçe konusunda eleştirilerde bulundu. Yaman, Odanın 4 yıllık bütçesine ilişkin bilgi verildi. Odamıza gelen miktar 1 milyonun üzerinde. 2014 devrinde nakit 90 bin TL bütçe vardı. Başkan 75 bin TL arttırdı. Bunun da 35 bin TL’si zaten banka faiz gelirleriydi. Giderlerle ilgili de şöyle bir sıkıntı var. Bundan önce 2014’e kadar hiç bir başkan odadan para almamıştır. Bu vicdanidir. Kanunu haklar var tabi ki ama vicdanen bu arkadaşlar rahat mıdır? Birisi 4 yılda 75 bin TL yönetim gideri kullanmış diğeri 245 bin TL kullanmış. Bunu da takdirinize bırakıyorum” diyerek tepki gösterdi. 
 ‘GELİR GİDERLERDE DENGE SAĞLAYACAĞIZ’ 
Dilek ve temenniler kısmında ise kürsüye Başkan Adayı İlyas Bayır çıktı. Bayır, “Biz bu yola çıkarken ticari başarıyı üyelerimize nasıl kazandırırız onu düşünerek yola çıktık. İyi günde kötü günde birlikte olacağız. Alanya Elektrikçiler Odası’nın önünde 41 TL’si eksik diye KOSGEB desteği alamayan ve ağlayan üye gördüm ben. Bizlerin ne yapacağından bahsetmek istiyorum ben, odamızın halihazırda kendisinin olan bir odası var fakat gelişen şehirden dolayı park problemimiz var. Üyelerimizle konuştuk, odamızı taşıyacağımız yerde toplantı salonlarımız da olacak otoparklarımız da. Turizm bölgesinde çalışıyoruz, yabancı bir misafire gittiğimizde iletişim kuramıyoruz. Eskiden odamızın kursları olurdu şimdi onlar da yok. Bunun yanında odadaki Başkan Yardımcısı maaşını kaldıracağız. Polemik yaratmak istemiyorum ama istenirse ödenen bütçeyi söyleyebilirim. Her yıl hem Başkan hem de yardımcılarının maaşından 25 bin TL tasarruf sağlayacağız. Özellikle dosya masraflarını düşürmek gibi bir talebimiz var onu da nasıl yapacaksınız derlerse işte bu tasarruflarla yapacağız. Esnaf para kazanıyor mu ona bakalım. Duyduk ki bir üyemize, ‘Odaya borcunu öde, ödemeyeceksen de benimle birlikte yürü’ demişler. Esnaf siftah yapabiliyor mu önce ona bakmak lazım. Bunlar hoş şeyler değil. Bunların yanısıra esnaf komiteleri kurmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 
‘ÜYEMİZİN PARASINI ÇARÇUR ETMEDİK’
Bayır’ın ardından kürsüye çıkan Başkan Turan Sağlamel ise, “Eşref Yaman’a önce seslenmek istiyorum, 15 yıl da siz görev yaptınız. Siz odaya neler kattınız keşke onlardan da bahsetseydiniz. Odadan çalalım çırpalım peşine düştünüz. Çok dürüstsünüz ya seçim Arefe’sin de ortaya çıkıyorsunuz kendi kirli ellerinizle başkasını kirletmeye çalışıyorsunuz. Benim olduğum yerde adaletsizlik olmaz. Biz hiç bir üyemizi oda kapısından geriye çevirmedik. 5 borcu olanın 1 borcunu aldık gerisini sildik. Ha burada şu da ortaya çıkmasın ‘Ben yanımda olanın borcunu sileceğim’ gibi anlaşılmasın. Bizi sağa sola şikayet ederek elimizi kolumuzu bağlamaya çalıştılar. Dediler ki, ‘Köşeye sıkışsın eli kolu bağlansın yoksa biz başkanlığı alamayız.’ Şimdi arkadaş diyor ki ‘Maaşları düşüreceğim’ diyor. Mevzuat düşürmeye karşı. Üstelik kendilerinin bir önceki divandan da imzaları var. O nasıl oluyor onu da bilemiyorum. Öte yandan daireden bahsedildi, biz odamızın ve üyemizin parasını çarçur etmedik. Bir gün olsun bir lokma yemek yiyerek odadan masraf yapmadım. Dosya masrafları düşürülecekmiş, dosya başına 100 TL maliyet var. Bunu nasıl düşürecekler. Arkadaşlar sanırım 2014 öncesine dönmeye çalışıyorlar. Takipçiler vardı o dönemde elinde çanta insanların koşuyorlardı. Benim eli nasırlı üyelerimin parasını yiyorlardı. Biz hizmetlerimizi en iyi şekilde yaptık, dahasını yine sizlerle birlikte yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.  Konuşmaların ardından oy kullanma işlemlerine geçildi. – Mert CANTÜRK 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81