Dünya Kadın Hakları Günü kutlandı

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Alanya'da da Dünya Kadın Hakları Günü kutlandı. Kutlama programında bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, "En temel hak ve özgürlüklerden olan bu seçme ve seçilme hakkı Türk kadınına 80 yıl önce verilmesine rağmen, Türk kadınının mecliste, siyasette temsil oranı yeterli değil" dedi.

Dünya Kadın Hakları Günü kutlandı

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Alanya'da da Dünya Kadın Hakları Günü kutlandı. Kutlama programında bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, "En temel hak ve özgürlüklerden olan bu seçme ve seçilme hakkı Türk kadınına 80 yıl önce verilmesine rağmen, Türk kadınının mecliste, siyasette temsil oranı yeterli değil" dedi.

06 Aralık 2014 Cumartesi 02:20
Dünya Kadın Hakları Günü kutlandı
Yurt genelinde olduğu gibi Alanya'da da Kadın Hakları Günü kutlandı. Alanya Kent Konseyi tarafından düzenlenen kutlama kapsamında Atatürk Anıt'ın da çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in eşi Ceylan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in eşi Yıldız Yücel, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, siyasi partilerin kadın kolları temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri katıldı. Törende siyasi parti kadın kolları ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 
 
'EL ELE ÇALIŞMALIYIZ'
Kutlama programı kapsamında ilk konuşmayı Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan yaptı. Özcan, "Kadınların karşılaştığı en önemli sorunların aile içi şiddet, toplumsal ve kültürel baskı, eğitim ve çalışma ortamından uzak tutulması ile işyerinde baskı gelir adaletsizliği olduğunu söyledi. Özcan, "Bu problemleri çözmek için ele ele çalışmalı ve toplumu bilinçlendirmeliyiz. Unutmayalım ki bir anne tüm dünyayı değiştirebilir. Türk kadını 80 yıldır sosyal, siyasi ve ekonomik alanda başarılar göstermiştir. Sağlıkta, eğitimde, sanatta, bilim ve iş hayatında görev alan kadınlarımız Yüce Önder'imiz sayesinde önemli işler başarmıştır. En temel hak ve özgürlüklerden olan bu seçme ve seçilme hakkı Türk kadınına 80 yıl önce verilmesine rağmen, Türk kadınının mecliste siyasette temsil oranı yeterli değil" dedi.
 
'ATATÜRK'ÜN ESERİDİR'
Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ümran Aykut da, "Ülkemizde kadınlara tanınan bütün haklar cumhuriyet döneminde gerçekleşen Atatürk döneminin eseridir. Türk devrimi kadına insan haklarına sahip, eşit yurttaş olarak toplum yaşamında görev alma ve yetki kullanmak yolunu açtı. Kadın hakları, laik hukuk anlayışı ve demokratik toplum düzeninin tüm imkanlarıyla günlük yaşamımızda uygulanmasıyla sağlanabilir" şeklinde konuştu. 
 
'ÇOK MUTLUYUM'
Kaymakam Tanrıseven'in eşi Ceylan Tanrıseven de, "Bir arada olduğumuz için çok mutluyum" dedi. 
 
'CEZA İNDİRİMİ KALDIRILDI'  
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık da, "50'nci hükümetin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2004, 2005, 2006 yıllarında kadınların için almış olduğu kanunlardaki değişikliklerle kadınları hem toplumsal hem de siyasetin içinde daha çok yer alması ve saygın hale gelmesi için değişiklikler yaptı. Yapılan bu değişikliklerle kadınlarımızın saygınlığı artarak pozitif ayrımcılığı her zaman ön plana çıkardı. Türkiye'nin en çok kadınların mağdur olduğu konuların başında töre ve namus cinayetleri gelirken, anayasanın 10'uncu maddesindeki değişiklikle ve yasada yapılan düzenlemelerle töre veya namus cinayetindeki ceza indirimi kaldırıldı" şeklinde konuştu.
 
'ADAY OLAMIYOR'
CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkeli de, "80 yıl önce verilmiş haklara rağmen bugün daha ileri düzeyde, çağdaşlıktan söz edilen bir süreçte, Türk kadını 5 Aralık 1934'de elde ettiği hakların gerisine, toplumsal yaşamın dışına savulmak isteniyor. Azimli, zeki, yetenekli ve birçok konuda toplumun önünde yer alan kadınlarımızı, evlere kapatıp çocuk yetiştirmekten başka bir görevi yokmuş gibi davranan AK Parti iktidarı Türk kadınının en büyük şanssızlığıdır. Kadın sığınma evlerinde kalan kadınlar var. Bu kadınlar oy kullanamıyor. Seçme ve seçilme hakkından da yoksun bırakılıyor. Sığınma evlerinde kalan kadınlar herhangi bir pozisyona adresi gösteremediği için aday da olamıyor. Yani seçilme hakkından da yoksun bırakılıyor. Bu kadınların seçme ve seçilme haklarının ellerinden alınmasına gerekçe olarak kadınların güvenliğinin gösterilmesi, devletin, 'Ben acizim, bu acizliğimi kabul ediyorum' demesidir" diye konuştu. Konuşmaların ardından programa katılan tüm bayanlar Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 
Son Güncelleme: 06.12.2014 02:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81