Çıkış yolu arıyoruz

Piyasa değeri 52 milyon TL olan ve üzerinde bir otel bulunan 15.5 dönüm Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı arazisinin Kemal Atlı'ya ait KOTİTAŞ Şirketi'ne 8 milyon TL'ye satış kararı müfettiş raporunun ardından iptal edildi.

Çıkış yolu arıyoruz

Piyasa değeri 52 milyon TL olan ve üzerinde bir otel bulunan 15.5 dönüm Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı arazisinin Kemal Atlı'ya ait KOTİTAŞ Şirketi'ne 8 milyon TL'ye satış kararı müfettiş raporunun ardından iptal edildi.

14 Nisan 2015 Salı 03:27
Çıkış yolu arıyoruz
 Kaymakam tanrıseven satışın iptal edildiğini doğrularken, Başkan Yücel ise, "Satış 20 gün önce iptal oldu. Kemal Atlı verdiği 3 milyon TL'nin iadesi için talepte bulunmadı. Sayın Kaymakam Tanrıseven ile birlikte çıkış yolu arıyoruz" dedi.

DEĞERİ 52 MİLYON TL
Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı'na ait olan ve turizmci Kemal Atlı'ya, otel yapıp işletmesi ve devretmesi şartıyla 51 yıllığına kiralanan Konaklı bölgesindeki arsa, Alanya'nın eski Kaymakamı olan Erhan Özdemir'in imzaladığı bir protokolle 8 milyon TL'ye satılmıştı. 30 dönümlük paha biçilemez arazinin üzerinde bulunan Otellerin, vakıf tarafından kiracı olan Kemal Atlı'ya 8 milyon TL'ye satılması üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü satış bedelinin çok düşük olması ve bir takım iddialar üzerine müfettiş göndermişti. Emlakçılar tarafından arazinin piyasa değerinin 52 milyon TL olduğu belirtilmişti. Müfettiş raporunun 20 gün önce tamamlandığı ve satış kararının iptal edildiği ortaya çıktı. 
SATIŞ VASİYETE AYKIRI 
Alanya'ya gelerek soruşturmayı bizzat yürüten Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Bakanlığı Başmüfettişi Cuma Karakaya'nın raporu 20 gün önce tamamladığı öğrenildi. Müfettişin hazırladığı rapora göre arsalar değerinin çok altında bir fiyata satılmış. Ayrıca Hamdullah Emin Paşa’nın vasiyetinde arsaların sadece kiraya verilebileceği ibaresi olduğu için satışın 
iptal edildiği belirtildi. Bu raporla birlikte AHEP ve KOTİTAŞ arasındaki satışta iptal oldu.
"ATLI'NIN PARA TALEBİ YOK"
Aynı zamanda AHEP Ünivesitesi Mütevelli Heyeti Başkanı'da olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, satış iptal kararının 20 gün önce verildiğini ve haberleri olduğunu söyleyerek şöyle konuştu, "Satışın iptal olma nedenini bilirkişi raporu fiyatın düşük olmasına bağlamış. Bu nedenle Mütevelli Heyeti olarak satıştan vazgeçildi. Şu ande satış düşünülmüyor. Kemal Atlı'nın verdiği para ile ilgili şu anda bir talep yok.  Üniversitenin ödeneği konusunda bir sıkışıklık yaşamamak için Kaymakam ve Mütevelli Heyeti olarak bir yol haritası belirleyeceğiz. Bir çözüm ve çıkış noktası bulacağız."
SATIŞI ÖVENLER NEREDE? 
Satış kararının iptal olduğunu doğrulayan Alanya Kaymakamı Hasan Tanriseven, "Bu satışı övenler bu iptal karşısında bakalım ne diyecekler? Bu kararı bazıları gibi oraya buraya servis yapmadık. Üniversitenin yoluna devam etmesi için başkan ile bir araya gelerek çıkış yolu arıyoruz. Şu anda yargı ve müfettiş raporlarında ne yazıyorsa o doğrultuda hareket edeceğiz. Kemal Atlı'nın ödediği miktarı isteme gibi resmi bir talebi yok. Ancak satış gündemimizden düştü. Üniversiteye kaynak bulmak için çeşitli projelerimiz ve girişimlerimiz var. Bunlar zaman içinde hayata geçirilecek. Amacımız üniversitenin sağ salim yoluna devam etmesi" dedi.
 
 

Son Güncelleme: 14.04.2015 03:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81