Binlerce vatandaş Afrin için yürüdü

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı operasyonunda görev yapan Kahraman Mehmetçiklere destek olmak amacıyla Alanya’da binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak yürüyüp Mehmetçiklere destek mesajları gönderdi.

Binlerce vatandaş Afrin için yürüdü

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı operasyonunda görev yapan Kahraman Mehmetçiklere destek olmak amacıyla Alanya’da binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak yürüyüp Mehmetçiklere destek mesajları gönderdi.

03 Mart 2018 Cumartesi 15:38
Binlerce vatandaş  Afrin için yürüdü

Alanya'da terörü lanetlemek ve Afrin'de görev yapan Mehmetçiklere destek olmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Alanya Afrin Platformu tarafından organize edilen yürüyüşe Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, Vatan Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, Saadet Partisi İlçe Başkanı Arif Gülşen’in yanı sıra siyasi partilerin yöneticileri ile oda ve dernek başkanları ile Alanya halkı katıldı.  TSK tarafından sınırlarımızda ve bölgede istikrar ve güvenliği sağlamak maksadıyla başlatılan Afrin'deki Zeytin Dalı Operasyonu'na destek olmak amacıyla Alanya halkı tek yürek oldu. Çok yoğun katılımın gerçekleştiği yürüyüşe Alanya Belediyesi'nin Mehter Takımı da eşlik etti. Saat 14.00’da Kuyularönü Camii önünden başlayan yürüyüş şelale meydanında son buldu. Alanya’da gerçekleştirilen tören programında binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak Afrin’de devam eden Zeytin Dalı operasyonunda görev yapan Kahraman Mehmetçiklere destek oldu. 

Atatürk’ü anmayan konuşmacıya tepki

Yürüyüşün ardından Şelale meydanında toplanan binlerce vatandaş için konuşmaya ilk olarak yürüyüşü organize eden Alanya Afrin Platformu Başkanı Adnan Yavuz kurulan kürsüde yaptığı konuşmasına, Alparslan'dan başlayarak Türk büyüklerinin isimlerini saydı. Son olarak 2. Abdülhamit'in adını söyleyerek yürüyüşe katılanlara teşekkür eden Yavuz, "Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diler, ailelerine taziyelerimizi sunarız. Gazilerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Bugün burada toplanabiliyorsak, rahatça konuşabiliyorsak, önce Allah'a hamdetmeli, sonra da şehit ve gazilerimize minnet duymalıyız" dedi. Adnan’ın konuşmasında Atatürk’e yer vermemesi ise alanda tepkilere neden oldu.
TAKAVUT: ATATÜRK’Ü NEDEN SAYMADIN?
Adnan Yavuz'un konuşmasını tamamlamasının ardından kürsünün önünde bulunan CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Yavuz'a dönerek, "Konuşmanda tüm liderleri saydın, neden Atatürk'ü saymadın?" diye sorunca meydanda kısa süreli gerginlik yaşandı. Meydandakiler konuşmacı Yavuz'a tepki göstererek, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı. Tepkilerin ardından kürsüye çıkan bir platform yetkilisi karışıklık olduğunu söyleyerek özür diledi.
YÜCEL’E BÜYÜK ALKIŞ
Son olarak kürsüye davet edilen Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel ise Afrin'de şehit düşen askerlerin ailelerine başsağlığı ve gazilere de şifa diledi. Dualarla askerlerin arkasında olduklarını belirten Başkan Yücel, "Vatanı için savaşan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm askerlerimize şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu. Başkan Adem Murat Yücel'in konuşması büyük alkış aldı. Konuşmaların ardından şiir dinletisi yapıldı. Programın ardından da katılımcılar dağıldı.

‘Biz var oldukça Atatürk’ü kimse unutturamaz!’

Gerçekleştirdikleri tepkiyle ilgili konuşan CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, “Alanya Afrin platformu" tarafından Mehmetçiğimize destek için düzenlenen Zeytindalı yürüyüşü sonrası,platform başkanının konuşmasında, geçmişten günümüze tüm devlet büyüklerini sayıp,Cumhuriyetimizin kurucusu Yurtta barış Dünyada barış diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını unutmasına göstermiş olduğumuz tepkiye destek veren, tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca unutma bahanesi arkasına sığınanları da kınıyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, biz askerleri var oldukça kimse unutturamayacak. Cumhuriyet Halk Partisi herkes için vardır” dedi. – Mert CANTÜRK 


 

Son Güncelleme: 04.03.2018 22:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81