Bayramda doluyuz

Ramazan Bayramı'nda satışlar geçen yıla göre yüzde 50 artış gösterirken Antalya bölgesinde Alanya birinci sırada. ALTİD'ten alınan bilgilere göre bazı bölgelerde bulunan otellerde şimdiden yüzde 100 doluluk oranları yakalandı. Gazipaşa Havalimanı ile birlikte iç pazara yönelik önemli gelişmeler de yaşanırken oteller yüzde 20 olan iç pazar payını arttırdı.

Bayramda doluyuz

Ramazan Bayramı'nda satışlar geçen yıla göre yüzde 50 artış gösterirken Antalya bölgesinde Alanya birinci sırada. ALTİD'ten alınan bilgilere göre bazı bölgelerde bulunan otellerde şimdiden yüzde 100 doluluk oranları yakalandı. Gazipaşa Havalimanı ile birlikte iç pazara yönelik önemli gelişmeler de yaşanırken oteller yüzde 20 olan iç pazar payını arttırdı.

22 Temmuz 2014 Salı 14:15
Bayramda doluyuz
 TATİL DOKUZ GÜNE ÇIKSIN
Ramazan Bayramı'nda tatili fırsat bilen yerli turist 22 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yollara düşecek. Haziranda okullar ve sınavlar, temmuzda ramazan nedeniyle iç pazarda bir miktar daralan turizm sektörü de bayramda coşacak. Ramazan Bayramı bu yıl 28 Temmuz Pazartesi başlayıp 30 Temmuz Çarşamba günü sona erecek. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması konusunda taleplerin arttığına dikkat çeken TÜRSAB BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, “Ramazan Bayramı'nın uzaması bizim açımızdan çok iyi olurdu. Gerçi Ramazan ayında büyük yıldızlı otellerimiz açısından doluluk oranlarımız bölge olarak çok iyiydi. Tatilin uzaması halinde küçük yıldızlı otellerimize destek olur. Böyle bir uygulama turizm sektörü ve tatilciler tarafından da memnuniyetle karşılanacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimini ise fazla etkileyeceğini sanmıyorum. İnsanlar tatillerini ona göre ayarlarlar sanırım” dedi.
SEKTÖR DAHA DA CANLANACAK
ALTİD Başkanı Burhan Sili ise sektörün her zaman bir gün fazla tatil beklentisi içinde bulunduğunu, devam eden rezervasyonların iyi olduğunu ancak 9 gün tatil olması halinde sektörün daha da canlanacağını söyledi. Sektör açısından 9 günlük tatil kararının bir an önce verilmesi gerektiğine dikkat çeken Sili, “Perşembe ve cuma gününün tatile katılmasının aşırı sıcakların yaşandığı bu dönemde hem tatilci, hem sektör, hem de esnaf açısından büyük yarar sağlayacak. Bayram tatili hafta sonuyla beraber 5 gün görünse de çoğu vatandaşımız iznini de katarak 9 güne tamamlamayı düşünüyor. Böylelikle resmi tatilin netleşmesini bekleyen yerli turistler de rezervasyonlarını yaptırabilir ancak çıkan karara da saygı göstereceğiz” şeklinde konuştu. 
BAYRAM KONTENJANI AYRILDI
Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması yönünde beklenti olduğunu ve kendi birliklerinde yer olan otellerde oda olarak yüzde 20 ile 30 arasında kontenjan ayırdıklarını söyledi. Ramazan ayı içinde yüzde 80 ile yüzde 100 arasında doluluk yaşadıklarını da ifade eden Şakiroğlu, “Bu doluluğa rağmen iç turizmi destekleme adına Damlataş bölgesine bulunan otellerimiz yüzde 20 ile 30 arasında kontenjan ayırdı. Bayramda bölgemizi tercih eden yerli turistlerimizin ortada kalmaması ve mağdur olmamaları için böyle bir karar aldık” dedi.
ULAŞIM SORUN OLMAKTAN ÇIKTI
Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın açılması ile birlikte hem iç hem de dış pazar için ulaşımın sorun olmaktan çıktığını belirten Şakiroğlu, “Artık bunu iç pazarda da değerlendirmeliyiz. İç pazarın dikkatini çekmek için çalışmalarımız olacak. 25'inde THY tarifeli seferlerine başlıyor, Şu anda 3 havayolu şirketimiz iç hatlarda Gazipaşa'ya uçuyor. Bununla birlikte dış hatlarda Almanya'ya 8 şehirden, Danimarka'ya 2 şehirden Hollanda'ya ise 3 şehirden tarifeli seferler devam ediyor. Eskiden 3 saatlik bir yolculuk çilesi oluyordu. Şimdi ise Ankara ve İstanbul seferleri ile iç turizmde büyük bir canlılık bekliyoruz. Çalışmalarımızda bu yönde” dedi.
İÇ TURİZME AĞIRLIK VERİLİYOR
Alanya-Gazipaşa Havalimanı ile birlikte iç turizmde olumlu gelişmelerin yaşandığını söyleyen ALTİD Başkanı Burhan Sili şöyle konuştu: “Havalimanı ile birlikte iç turizme yöneliş var. İç pazarı düzgün işlemeyen hiç bir turizm ülkesi ve destinasyon uzun soluklu ayakta duramaz. Alanya-Gazipaşa Havalimanı bu konuda bize büyük bir soluk aldıracak. İstanbul ve Ankara'dan yapılan uçuşlar iç pazarı olumlu etkiliyor. ALTİD olarak iç pazarla ilgili ciddi fuarlara katılıyoruz, lobi faaliyetleri yapıyoruz. Bugüne kadar iç pazarda bölgemize ağırlıklı olarak Bursa, Konya, Isparta, Ankara’dan geliyorlardı. İstanbul ile yapılan görüşmeler olumlu ve buradan da çok sayıda yerli turist gelecek. Otellerimiz de iç pazara yönelmeye başladı ve ortalama olarak kontenjan sayısın yüzde 20'den 30'lara çıkarttılar. Bayram için bile çok ciddi rezervasyon talebi alıyoruz. Otellerimiz bayramda yüzde 90 dolu olacak. Daha aşağısı olmaz” dedi.
HABER AĞIRLIKLI TANITIM ŞART
TÜRSAB BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu iç turizmi canlandırmak için ciddi projeler üzerinde çalıştıklarını söyleyerek, “Bundan bir ay önce Anadolujet ile birlikte Erzurum bölgesinde bulunan seyahat acentalarını buraya getirdik.  Kuzey Doğu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki iç pazarı, Ankara üzerinden Alanya'ya taşıma ile ilgili projeler geliştiriyoruz. Şu an küçük de olsa o bölgede ki acentalarımız Alanya satıyor. Bunu daha da genişletip o bölgeyi buraya taşımak istiyoruz. İstanbul'da bulunan acentalarımız da küçük çaplı satışlara başladılar. Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na Ankara ve İstanbul'dan uçuşlar artarak devam ediyor. ONUR Havayolları’nın iç pazar için bölgemize blok koltuk verdiğine dair haberlerini aldık. Ayın 25'inde THY uçuşlara başlıyor. Bunlar çok önemli gelişmeler” dedi. 
İç pazarda istenilen duruma gelmek için bir iki yılın daha geçmesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Konya ve Ankara'dan araçları ile gelenler var. Uzak destinasyonları alabilmemiz için havayolu şarttı. Şu an itibari ile iç pazar çok iyi gidiyor. Son zamanlarda gözle görülür bir artış oldu. Fiyatların da uygun olması halinde artı atlanarak devam edecektir” dedi. İç pazarda haber ağırlıklı tanıtıma dikkat çeken Çavuşoğlu, “ALTİD bu konuda fuarlara katılarak üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Ancak asıl tanıtım ulusal medyada haber konusu olmak. Tarihi ve turistik yönlerimizi ulaşımımızın kolaylığını ön plana çıkartacak haberler gerekli. Bakın İskandinav pazarında haber ağırlıklı tanıtım yapıldı ve çok başarılı olundu” diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 22.07.2014 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81