ATA'YI SAYGIYLA ANDIK

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Alanya'da da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76'ncı yıldönümü nedeniyle törenler gerçekleştirildi. İlk tören Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başladı. Saat 09:05'de sirenlerin çalması ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

ATA'YI SAYGIYLA ANDIK

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Alanya'da da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76'ncı yıldönümü nedeniyle törenler gerçekleştirildi. İlk tören Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başladı. Saat 09:05'de sirenlerin çalması ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

11 Kasım 2014 Salı 02:11
ATA'YI SAYGIYLA ANDIK
Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Alanya'da da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76'ncı yıldönümü nedeniyle törenler gerçekleştirildi. İlk tören Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başladı. Saat 09:05'de sirenlerin çalması ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Aynı dakiklarda Alanya Devlet Hastanesi'nde de personel, hasta ve hasta yakınları hastane bahçesinde toplanarak Ata'ya saygı duruşunda bulundular. Alanya'da ki törenlerin bir diğeer adreside, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonu oldu. Burada da “Atatürk’ü Anma Programı” düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 76'ncı yıldönümünde Alanya'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Sabah Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başlayan anma programı  ALTSO'da gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile devam etti.
 
Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Alanya'da da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76'ncı yıldönümü nedeniyle tören gerçekleştirildi. Tören Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başladı. Saat 09:05'de sirenlerin çalması ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Burada ki törene Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
'ALTSO'DA ÇEŞİTLİ ANMA ETKİNLİKLERİ YAPILDI'
Atatürk Anıtı önündeki törenin bitiminden sonra protokol ve törene katılanlar, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda Alanya Arıkan Yılmaz Dim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Atatürk’ü Anma Programı”na katıldılar. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven yaptı. Konuşmasına, Yaşamını Türk Milleti’nin istiklaline, refah ve mutluluğuna adayan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 76. yılında Milletçe; özlemle anıyoruz" diyerek başlayan Tanrıseven, "Türk Milleti, Büyük Atatürk’ün önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak istiklâlini ve hürriyetini korumuştur. Ulusumuz, 29 Ekim 1923’te yine Mustafa Kemal’in liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiştir. 10 Kasım Türk Milleti için; büyük Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, O’nun İlke ve İnkılapları ışığında, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefimizi gerçekleştirme konusunda kararlılığını gösterme günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 76. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırası önünde minnet, şükran duygularıyla eğilerek, Kendisini saygıyla anıyoruz" dedi.
 
'ÖĞRENCİLER ORATORYO GÖSTERİSİ SUNDU'
Tanrıseven'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okundu. Daha sonra Tarih öğretmeni Ercan Koç Atatürk ile ilgili konuşmasını yaptı. Daha sonra Alanya Arıkan Yılmaz Dim Anadolu Mesleki Lisesi öğrencileri tarafından Oratoryo gösterisi yapıldı. ALTSO
'da ki gösteriye törene Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Garnizon Komutanı Per. Albay Adnan Arseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Son Güncelleme: 11.11.2014 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81