Alanya zorunlu hizmet bölgesi oluyor

Alanya AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ile birlikte Alanya'yı "Zorunlu Hizmet Bölgesi" yapmak için girişimlere başladıklarını söyledi.

Alanya zorunlu hizmet bölgesi oluyor

Alanya AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ile birlikte Alanya'yı "Zorunlu Hizmet Bölgesi" yapmak için girişimlere başladıklarını söyledi.

25 Kasım 2014 Salı 02:55
Alanya zorunlu hizmet bölgesi oluyor
 
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Çarşamba günleri asil, Pazartesi günleri de yedek yönetim kurulu üyeleri ile toplantı yapma kararı aldı. 30 kişilik yedek yönetim kurulu üyeleriyle dün saat 14.30’da parti bürosunda buluşan Berberoğlu, hem yaşanan gelişmeleri anlattı, hem de 2015 Genel Seçimleri öncesi AK Parti’nin seçim stratejilerinden söz etti. Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Berberoğlu, Türkiye'de ilk defa bir ilçede Sosyal Bilimler Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Hüseyin Girenes Fen Lisesi ve Spor Lisesi’nin Alanya’da kurulduğunu kaydetti. Alanya'da merkezde yaklaşık 50 okul bulunduğunu, bu okulların yüzde 60'ının AK Parti hükümeti döneminde yapıldığını ifade eden Berberoğlu, “Bu da partimizin eğitime verdiği önemin en büyük göstergesidir” dedi.
ALANYA ZORUNLU HİZMET BÖLGESİ OLUYOR
Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu’nun bulunduğu alana hayırsever bir vatandaşın katkılarıyla İmam Hatip İlk ve Ortaokulu yapıldığını söyleyen Berberoğlu, “Bu okul gelecek yıl faaliyete girecek. Aynı zamanda Kız Meslek Lisesi'nin olduğu yerde de bir hayırseverimiz tarafından önümüzdeki günlerde bir okul yaptırılarak bölgemizdeki bu derslik açığını kapatmaya çalışacağız. Ayrıca, Alanya’da yeni bir ‘Zorunlu Hizmet Bölgesi’ projesini hayata geçirmek istiyoruz. Bu proje sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki okullarda gerçekleşiyordu. Şimdi bu kapsama Alanya’yı da dahil etmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurduk. Bu proje ile Alanya’da görev yapan öğretmenler mecburi hizmet için Doğu veya Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne gitmeyecek, aynı görevi Alanya’nın Alara, Saburlar, Karamanlar, Güzelbağ, Yenice, Süleymanlar, Dereköy, Mahmutseydi, Hacımemetli, Köprübaşı, Büyükpınar, Tırılar, Sapadere ve Dimçayı gibi bölgelerde yapabilecekler” dedi.
 "DEVLET ÜNİVERSİTESİNE DE YAKINDA KAVUŞACAĞIZ"
'Ne halin varsa gör dönemi, Üniversite açıp ne yapacağız' mantığının Ak Parti ile sonlandığını kaydeden Berberoğlu, "Ak Parti'den önce Türkiye'de 76 tane üniversite vardı, bugün 175 tane üniversitemiz var. AK Parti ile ilgili Alanya'da İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Tıp Fakültesi Ayrıca Meslek Yüksekokulu kazandırıldı. İlk defa bir ilçemizde gerçek bir vakıf üniversitesi Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) kurulmuştur. Bu  konuda Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na gerçekten çok teşekkür ederiz. Bu üniversitenin kurulmasında siyaseten ciddi destek sağlamıştır. Bu anlamda da Alanya'mız bir vakıf üniversitesi kazanmıştır. Önümüzdeki süreçte Sayın Bakanımızın ciddi çalışmalarıyla Türkiye'de bir ilçede bir devlet üniversitesine de yakında kavuşacağız" dedi.
"AÇIK ÖĞRETİM İRTİBAT OFİSİ AÇILACAK"
Alanya'ya Açık Öğretim İrtibat Ofisi açılacağını dile getiren Berberoğlu, "Bölgemizde 7-8 bin tane Açık Öğretimde okuyan öğrencimiz var. Açık Öğretim Sınavları iki yıldır Alanya'da yapılıyor. Bunun bir ayağı da Açık Öğretim İrtibat Ofisi. Alanya'da yakın zamanda Açık Öğretim İrtibat Ofisini kurdurarak bu öğrencilerimizin ufak bir kırtasiye işlemleri için Antalya'ya gitmelerine hiç gerek kalmayacak" diye konuştu.
"OKUL YAPMAKLA YETİNMİYORUZ"
AK Parti'nin okul yapmakla yetinmediğini ifade eden Berberoğlu, "Öğrencilerin bu okullarda spor alanlarına, sosyal tesislere de ihtiyacı var. Bunun için Oba Köy İlköğretim Okulu ile Hüseyin Girenes Fen Lisesi arasına ihalesi askıya çıkmış spor kompleksinin bugün yarın ihalesi yapılacak. 1 veya 2 yıl içinde devreye girecek. 
"YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK"
Özel proje olarak hayata geçirilen Gençlik Merkezi'nin inşaatının bitmiş durumda olduğunu söyleyen Berberoğlu, "Genelde Gençlik Merkezleri tek tip proje olarak hayata geçiyor. Alanya'da ilk kez bir yarışma ile özel tip proje olarak hayata geçti. Çok güzel, çok amaçlı bir gençlik merkezine kavuşmuş olduk. Yani biz AK Parti iktidarı ile Alanya'daki yatırımlara hızlanarak devam etmek istiyoruz. Tüm çabamız bu yönde. Önümüzdeki süreçte Alanya ile ilgili yatırımlarımız, eğitimden sağlığa ulaşıma varıncaya kadar hepsi gerçekleşecek."
"ALANYA ADINA BİR ŞEYLER YAPMAK TELAŞINDAYIZ"
Berberoğlu ,sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bizim için partimizin bir tek üyesinin dahi düşüncesi önemlidir. Biz her partilimize ulaşmaya çalışıyoruz. Her partilimizin düşüncesini almaya çalışıyoruz. En alt kademeden en üst kademeye kadar istişare halinde toplantılarımızı gerçekleştirerek Alanya'ya hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizde yedek üye, asil üye ayrımı yoktur. Hep birlikte burada toplantılarımızı yapıyoruz. Tek amacımız Alanya adına projeler üretmek. Alanya'ya hizmet sunabilmek, Alanya'ya faydalı olabilmek. Bizim tek derdimiz bu. Ben bugüne kadar diğer siyasi partideki arkadaşlarımızdan da, Sivil Toplum Örgütlerindeki (STK)arkadaşlarımızdan da tek bir şey istedim. Enerjimizi Alanya için harcayalım. Enerjimizi Alanya'nın gelecek nesillerini kurtarma adına harcayalım ki Alanya'mız çok güzel günlere yakın. Bu konuda Alanya ciddi yatırımları bekliyor. Biz hep birlikte Alanya adına bir şeyler yapmak telaşındayız" şeklinde konuştu. 
 
Son Güncelleme: 25.11.2014 02:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81