Alanya farkı

Alanya haftasonu üç önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bunlardan ilki ülkemizde ilk kez yapılan 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları oldu. Diğer etkinlikler ise Türkiye Kent Konseyleri Platformu ile Akdeniz'e kıyısı bulunan 22 ülke ile aynı anda gerçekleştirilen plaj ve su altı temizliği organizasyonuydu. Etkinliklere Bakan Çavuşoğlu da katılarak destek verdi.

Alanya farkı

Alanya haftasonu üç önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bunlardan ilki ülkemizde ilk kez yapılan 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları oldu. Diğer etkinlikler ise Türkiye Kent Konseyleri Platformu ile Akdeniz'e kıyısı bulunan 22 ülke ile aynı anda gerçekleştirilen plaj ve su altı temizliği organizasyonuydu. Etkinliklere Bakan Çavuşoğlu da katılarak destek verdi.

10 Mayıs 2015 Pazar 23:53
Alanya farkı
BAKAN ÇAVUŞOĞLU 'LET'S DO İT' DEDİ
Alanya'da, Akdeniz'e kıyısı bulunan 22 ülke ile aynı anda plaj ve su altı temizliği yapıldı. Titan Garden Otel plajında düzenlenen "Let's Do It, Mediterranean (Haydi Yapalım, Akdeniz)" projesi kapsamındaki faaliyete, yerli ve yabancı yaklaşık 200 kişi katıldı. Çevreci gönüllüler, ellerindeki poşetlerle plajdaki çöpleri topladı, bir grup dalgıç da su altı temizliği yaptı. Bölgede bulunan Bakan Çavuşoğlu da etkinliğe destek verdi. 
İLK KEZ KUTLANDI
9 Mayıs Avrupa Günü Alanya'da düzenlenen bir dizi etkinlikler ile ilk kez kutlandı. Yabancıların çoğunlukta olduğu kortej yürüyüşüne Alanya Kaymakamı Dr.Hasan Tanrıseven ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'de eşlik ettiler. Yürüyüşün ardından etkinlikler iskelede devam etti. Dans gösterileri, Rampa Müzik Grubu'nun seslendirdiği yerli ve yabancı şarkılar izleyenleri coşturdu.
EN GÜZEL MESAJ
Alanya'da, 78 farklı milletten insan yaşadığı ve 36 bin kişinin mülk sahibi olduğunu söyleyen Kaymakam Tanrıseven, "Avrupa’da yabancı düşmanlığı ırkçılık yapanlar islamofobya düşünenler Alanya’daki bu barış, hoşgörü ve huzur ortamını görsünler. Türkiye’nin Avrupa’ya vereceği en güzel mesaj budur." dedi.
"ALANYA'DA KUTLANMASI ANLAMLI"
9 Mayıs Avrupa ilan gününü Alanya'da coşku ile kutladıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Bugün en anlamlı yer olarak Alanyamızda kutlanıyor. Çünkü Alanya Avrupa'nın hemen her yerinden yerleşik yabancıların yanı sıra dünyanın dört bir yanından binlerce turisti ağırlıyor. Alanya belediyesi olarak Avrupalı dostlarımızın dertlerine ve sevinçlerine ortak olmaktan mutluyuz" dedi.
'ALANYA İLKLERİN ŞEHRİDİR'
Konaklı'da gerçekleştirilen Türkiye Kent Konseyleri Platformu 16. Genel Kurul Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Alanya Kent Konseyi bu şehirde yaşayan herkese hizmetleriyle dokunuyor, herkesin gönlüne giriyor. Alanya'da yurt dışından gelip yaşayan çok fazla insan var ve biz onlara Yeni Alanyalılar diyoruz. Alanya ilklerin şehridir, İki üniversitemiz var, Şehirde hizmete endeksli konsensüs var. Alanya hoşgörü ve entegrasyon bakımından en örnek olacak şehir" şeklinde konuştu.
YÜCEL'DEN KENT KONSEYİNE GÜVENCE
Alanya Belediyesi ve meclisi olarak Kent Konseyi tarafından alınan kararları icraata geçirmek için hiç bir zaman tereddüt etmediklerini belirten Başkan Yücel, "Alanya Kent Konseyi'nin bağımsızca toplantı ve programlarını yapabilecekleri yerel gündem 21 Evi'ni tahsis ederek konseyin sivilleşmesine destek olduk. Engelsiz Kent Meclisi'ne belediyemizin Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ni açarak belediyenin imkanlarını sunduk. Herkesi yönetime katmaya ve üretimin içine çekmeye gayret ediyoruz" şeklinde konuştu. 
Son Güncelleme: 10.05.2015 23:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81