Alanya'da temel atan Bakan Çavuşoğlu'ndan müjdeler

Payallar’a inşa edilecek yeni devlet hastanesinin temel atma töreni Bakan Çavuşoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi. Temel atma töreninde Alanya’ya doğal gaz müjdesi veren Çavuşoğlu, “Alanya’ya gelecek olan doğal gazın ikinci ihalesini 4 Mayıs günü yapacağız. Alanya halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Alanya'da temel atan Bakan Çavuşoğlu'ndan müjdeler

Payallar’a inşa edilecek yeni devlet hastanesinin temel atma töreni Bakan Çavuşoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi. Temel atma töreninde Alanya’ya doğal gaz müjdesi veren Çavuşoğlu, “Alanya’ya gelecek olan doğal gazın ikinci ihalesini 4 Mayıs günü yapacağız. Alanya halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

04 Mayıs 2023 Perşembe 10:07
Alanya'da temel atan Bakan Çavuşoğlu'ndan müjdeler

Alanya’nın batı mahallelerinin en büyük sorunu olan sağlık krizi tarihe karışıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla Payallar Mahallesi'nde bulunan 200 yataklı  yeni Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti Milletvekili İbrahim Aydın, Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Oğuz Karahan, siyasiler, oda başkanları ve vatandaşlar katılım sağladı. A2 seviyesinde olacak olan hastane, 25 yoğun bakım yatak sayısı, 10 palyatif yatak sayısı bulunan hastane, 7 ameliyathane, 67 poliklinik odası, 5 acil poliklinik odası, endoskopi-bronkoskopi üniteleri, yanık ünitesi, 15 kişilik ayaktan kemoterapi ünitesi, uyku laboratuvarı ve diyabet merkezi ile hizmet verecek. 


'GURURLA İZLİYORUM'

Temel atma töreninde konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Bir mülki amir olarak, 1992 yılından bu yana ülkede farklı görevlerde çalıştım. Sağlıkta son 20 yılda yaşananları geldiğimiz noktayı gıpta ile imrenerek gururla izliyorum. Çok mutluyum. Şükürler olsun dünya çapında sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu ülkenin vatandaşı olarak bundan gurur duyuyorum” dedi.

'SİZLERİN EMRİNDEYİZ'

Antalya Milletvekili İbrahim Aydın da, “Hastanenin etrafı inşallah vatandaşlarımız geldiği zamanda mesire alanı gibi de olacak. Sizlerin emrindeyiz, 14 Mayıs’ta bir seçim var. Biz yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın teminatını veriyoruz. Bizleri takip etmeye devam edin” diye konuştu. 
 

“700 GÜN BEKLEYEMEYİZ”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, 21 yılda Antalya'ya 18 hastane yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini söyledi. Çavuşoğlu, “Bizler sabırsız insanlarız. 700 gün bekleyemeyiz. Alanya ve Manavgat’la tatlı bir atışmamız var. Manavgat’taki hastaneyi 500 güne açarız demişlerdi. Burayı da o kadar kısa bir sürede açacağız" dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81