Alanya'da binler FETÖ'yü lanetledi

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. Yıldönümünde Saat 19.30’da İskele Şelale önünde toplanılarak Atatürk Anıtı'na Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi. Yüüyüşün ardından etkinlikle Atatürk Anıtı’nda devam etti.

Alanya'da binler FETÖ'yü lanetledi

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. Yıldönümünde Saat 19.30’da İskele Şelale önünde toplanılarak Atatürk Anıtı'na Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi. Yüüyüşün ardından etkinlikle Atatürk Anıtı’nda devam etti.

15 Temmuz 2019 Pazartesi 20:42
Alanya'da binler FETÖ'yü lanetledi

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde Alanya’da tüm kamu kurum ve kuruluşları binaları Türk Bayrakları ile donatıldı. Gün boyunca şehit ve gazi aileleri ziyaret edildi. Anma etkinlikleri kapsamında öğle namazına müteakip, Alanya Yeni Camii'nde şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerif okutuldu. Hatm-i Şerif duasının yapılmasının ardından yemek ikramı da oldu.  Saat 19.30’da İskele Şelale önünde toplanılarak Atatürk Anıtı'na Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı,  Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa toklu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş Atatürk anıtında sona ererken etkinlikler anıtta devam etti.

ETKİNLİKLER ANITTA DEVAM ETTİ

Atatürk Anıtı’nda saat 20.00 itibariyle anma etkinlikleri başladı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programı kapsamında Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Alanya Beledye Başkanı Adem Murat Yücel yaptı.

YÜCEL: TÜRK MİLLETİ ESARETE BOYUN EĞMEZ

Başkan Yücel, “3 yıl önce bugün yazılan şanlı bir destanın yıl dönümümde hep birlikteyiz. Katılımınız için teşekkür ediyor hepinizi segi ve saygıyla selamlıyorum. 15 Temmuz Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve Genel Başkanımızın duruşuyla boşa çıkmıştır. 15 Temmuzda yüzyıllarda nesilden nesile 100 yıllarca anlatılacak hikayeler meydana gelmiştir. Şehitlerimi ve gazilerimizin sayesinde bu gök kıblede rahatça yaşıyoruz.  Aziz milletimize yönelik darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.  15 Temmuz gecesi sivil bir dirinişi başlatarak darbecilere meydan okuyan tüm vatandaşlarımıza minnettarız. Bu asil milletimiz her türlü övgüyü hak etmektedir. Türk milleti tarihin hiçbir döneminde aserate boyun eğmemiştir bundan sonrada eğmeyecektir. Bu bayrak kanımızın son damlasına kadar göklerde dalgalanacaktır.  Gazi Mustafa Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtn rahmet kahraman gazilerimize huzurlu bir hayat diliyorum” dedi.

‘HAİN FETÖ İLE MÜCADELE DEVAM EDECEK’

Başkan Yücel ardından konuşan Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, “15 Temmuz gecesi hain FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin 3. Yıl dönümünde sizlerle omuz omuza olmanın onurunu yaşıyorum. O hain gece ülkemiz demokrasimize karşı gerçekleştirilen kalkışma kahraman milletimizin direnişi ve Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz gecesi kahraman milletimiz tıpki Çanakkale harbinde olduğu gibi aynı ruh ile tek vücut olarak korkusuzca bedenini siper ederek ülkemizin hain darbeci teröristlere teslim etmeyerek ülkemizin kaderini yeniden yazmıştır.  Hain FETÖ ile dün olduğu gibi bugünde tüm kararlılıkla mücadelemiz sürdürülecektir.  Çünkü bu hainlerin varlığı devletimizin bekası için tehdit olmaya devam edecektir.  Başta Çanakkale harbi olmak üzere büttün şehitlerimizi, gazilerimizi ve Cumhuriyetmizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Alanya Belediyesi Mehteran takımı gösteri yaptı. ‘Çocuklarımızın gözünden 15 Temmuz Resim Sergisi’nin açılışınında yapıldığı program, Alanya Müftülüğü’nün ilahi dinletisiyle devam etti. Saatler gece 00.13’ü gösterdiğinde Alanya Müftülüğü tarafından okutulacak salalarla birlikte başlayacak Demokrasi Nöbeti sabaha dek devam edecek. – Mert CANTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81