Alanya'da BİLSEM açıldı

Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, sadece illerde olan ve ilçe olarak sadece Alanya'da olma özelliğini taşıyan Alanya Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) açıldığını açıkladı.

Alanya'da BİLSEM açıldı

Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, sadece illerde olan ve ilçe olarak sadece Alanya'da olma özelliğini taşıyan Alanya Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) açıldığını açıkladı.

17 Ağustos 2015 Pazartesi 10:36
Alanya'da BİLSEM açıldı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) üstün yetenekli öğrencilere Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) ile okul sonrası eğitim desteği sunuyor. Bu kapsamda 62 ilde 72 BİLSEM bulunurken ilk defa bir ilçe olma özelliğini taşıyan Alanya'ya da BİLSEM açıldı. Özel yetenekleri çocukların burada eğitim göreceğini belirten Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, "BİLSEM'ler ilkokul 4. sınıftan sonra üstün yetenekli öğrencilerin okul sonrasında yeteneklerine uygun alanlarda desteklendiği kurumlar. Öğrenciler BİLSEM'lerde akıl ve zeka oyunlarından arkeolojiye, mekatronikten uzay bilimlerine kadar pek çok alanda haftada 4 saat etkinlik ve proje tabanlı bir eğitim alıyor. BİLSEM'lere zeka ve yetenek sınavları sonrasında kayıt yaptırılıyor" dedi.
 
'İLK DEFA BİR İLÇEYE KURULDU'
Türkiye'de ilkinin 1996 yılında kurulduğunu belirten Er, "Türkiye genelinde artık daha yaygın. 64 ilde 72 BİLSEM bulunurken ilk defa bir ilçe de yani Alanya'mızda BİLSEM açıldı. Bu merkez bir okul binası yapılana kadar Oba Mahallemizde bulunan Eczacı Güzin Velittin Bekrioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 3. katında eğitim öğretim hayatına başlayacak" dedi. 
 
ÖĞRENCİLER EĞİTİME TEMİZ SIRALARDA BAŞLAYACAK
Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Alanya'da bulunan tüm okulların kirli ve bozuk olan tüm sıraların değiştirildiğini söyleyen Er, "Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir usta bulduk ve kendisi bu eskiyen sıralarımızı zımparalıyor üzerine vernik çekiyor ve sıralar tamamen yenileniyor, rahat çizilmiyor. Bizde yaptığımızın toplantının ardından Alanya'mızda bulunan bütün okullarımızın tamamının içerisinde bulunan eskimiş sıralarım tamamını yeniledik. Çocuklarımız bu yıl yeni öğretim yılına temiz sıralar ile başlayacak" diye konuştu. 
 
'DEĞERLERİNE SAHİP ÇIK, DEĞERLİ KAL'
Bu yıl okullarda bir de yeni proje geliştireceklerini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Er, "Değerler eğitimi diye bir projemiz var. Yani 'Değerlerine Sahip Çık, Değerli Kal' sloganıyla ilçemizde bulunan okullarda haftanın, ayın ve yılın en çok sırasını temiz tutan öğrencilerimizi seçerek onları ödüllendireceğiz. Böylelikle çocuklarımızın sıralarını bozmalarını ve tahrip etmelerinin önüne geçmeye çalışacağız. Bunun yapabilmemiz içinde çocuklarımıza yeni öğretim yılında temiz bir sıra teslim etmemiz gerekiyor. Bunların yanı sıra tüm okullarımızda sınıflar boyanıyor, kapı pencereler değiştiriliyor. Bütün okullarımız şuanda kendi çapında küçük bir şantiye gibi çalışıyor. Herkes bir şeyler yapıyor. Tek bir amacımız var. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılına daha temiz, daha nezih, daha güzel ortamlarda çocuklarımıza eğitim vermek ve eğitimlere başlayabilmek" dedi.  
 
'İSTEDİĞİ OKULA TAYİN EDİLECEK'
Mardin Midyat'ta şehit olan Polis Abdullah Ümit Sercan'ın öğretmen eşi Özay Sercan'ın Alanya'ya atanacağını söyleyen Er, "Devletimiz yasal olarak böyle bir hak tanımış durumda. Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız bana gerekli talimatı verdikten sonra ben bizzat gittim şehidimizin eşi ile görüştüm. Biz kendisinin arzu ettiği, evine en yakın mesafede ki bir okula tayininin çıkartılabilmesi için girişimlerde bulunduk, dilekçesini aldık. Bu işlemi devletimiz takip ediyor" dedi. 
 
Son Güncelleme: 17.08.2015 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81