AGD'den 'Şehitler Gecesi'

Şehitlerin hayatının ve öldükleri davaların bilinmesini isteyen ilahiyatçı-yazar Hasan Uzun bunun yerine şehitlerin kutsanıp rafa kaldırıldığını söyledi.

AGD'den 'Şehitler Gecesi'

Şehitlerin hayatının ve öldükleri davaların bilinmesini isteyen ilahiyatçı-yazar Hasan Uzun bunun yerine şehitlerin kutsanıp rafa kaldırıldığını söyledi.

07 Mart 2015 Cumartesi 01:16
AGD'den 'Şehitler Gecesi'
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Alanya Şubesi tarafından 'Şehitler Gecesi' programı düzenlendi. Alanya Belediye Düğün Salonu'ndaki programa ilahiyatçı-yazar Hasan Uzun, SP İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Akdeniz EDAŞ Bölge Koordinatörü Ahmet Sait Akboğa ve vatandaşlar katıldı. Kuran tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan AGD Alanya Şubesi Alanya Şube Başkanı Sıddık Uyar her sene şehitler gecesi düzenlemeye gayret göstereceklerini söyledi. Uyar, "Şehidi şehit yapan manaya sevdalı bir gençlik, ümmet istiyoruz. Sokakta yürüdüğümüz zaman bir kişiye selam versek bakıyor yahut ne diyecek diye bakıyor. Biz bu derece duyarlılığımızı kaybetmiş bir ümmet haline geldik. Bu sebepten dolayı ki bütün gayretimiz şuurlu bir ümmet olmanın mücadelesini idrak etmek için çalışıyor ve çırpınıyoruz" dedi. 
"YATAKTA BİLE ÖLSEK ŞEHİT OLACAĞIZ"
Çeşitli coğrafyalarda şehit düşen komutan ve liderlerin hayat hikayelerinin okunmasının ve mini tiyatronun sunulmasının ardından konuşan ilahiyatçı-yazar Uzun "Peygamber Efendimiz 'Kim gerçekten şehit olmak isterse yatağında bile ölse şehittir' buyuruyor. Şehitlik sadece ölmeyle alakalı değil. Şehitlik en güzel ölene değil, en iyi şekilde yaşayana verilen bir makam. Şehitlerin hayatlarını bilmek gerekiyor. Şehitlerden daha çok bize onların davaları lazım. Biz hemen şehitleri kutsayıp rafa kaldırıyoruz. Genelde Peygamber Efendimiz'e de aynı muamele yapılıyor. Şehit olmak isteyen bir Müslüman zalimlere, İslam düşmanlarına asla yardım edemez.  Şehitlik meselesi sadece canını vermek değil, hayatının tamamını vermek. Şehit olmak istiyorsak her konuda İslami olarak düşünmek zorundayız. Şehit olmak isteyen insan Müslümanlara yüklenen görevleri ihmal edemez. Kitap okumamız lazım. Müslüman olarak bilinç sahibi olmamız lazım. Dünyaya ve ahirete yardımcı olacak kitaplar okumamız lazım. Şehit olmak istiyorsak insanın yetiştirdiği çocukların da şehit olmasını istemesi lazım. Şehadet nesli yetiştirmek istiyorsak bu çocukları Pepe ile oyalayamayız. İnsanların hepsi güzel anne ve baba olmak istiyor ama İslam'ın hükümlerini bilmiyor, başkalarına anlatmıyor. İslam hayatın tamamına emrediyor. Erkeklerde futbol fanatikliği var. Birçok aile çocuğunun küçük yaşta o ya da bu takımı tutmasını istiyor. Birçok aile puan durumuna bakıyor. Sen önce kendi puan durumuna bak. Dünyada Müslümanların çoğu zulüm altında inlerken şu ya da bu takımı tutuyorsun diye tartışılıyorsa bu sorgulanması gereken bir durum. Şehit olmak istiyorsak Kuranı okuyup geçemeyiz. Kuran üzerine yoğunlaşmıyoruz. Kuranı okuduğumuz zaman 'Bizim bunu yapmamız lazım' demiyorsak ortada bir sorun var. Şehadete ulaşmanın yolu Kuranda. Önce Allah'ın rızasını düşündüğümüz zaman yatakta bile ölsek şehit olacağız. Şehit dediğimiz zaman akıllara en çok Bosna, Çeçenistan ve Filistin geliyor. Belki de en çok şehit Türkiye'den geliyor. Biz bin kere ölmeyeceğiz, bir kere öleceğiz. Bu yolda niye Allah için ölmeyelim?" şeklinde konuştu.
 
Son Güncelleme: 07.03.2015 01:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81