Acılı babaya kaymakamlıktan yanıt

Alanya Kaymakamlığı, önceki gün gazetemizde çıkan 'Oğlumu kurtarın' haberi ile ilgili açıklama yaptı.

Acılı babaya kaymakamlıktan yanıt

Alanya Kaymakamlığı, önceki gün gazetemizde çıkan 'Oğlumu kurtarın' haberi ile ilgili açıklama yaptı.

17 Ağustos 2016 Çarşamba 05:59
Acılı babaya kaymakamlıktan yanıt
Alanya Kaymakamlığı, önceki gün gazetemizde çıkan 'Oğlumu kurtarın' haberi ile ilgili açıklama yaptı.
 
Alanya Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: 16 Ağustos 2016 tarihli gazete ve diğer yayın organlarından, “Oğlu Uyuşturucu Bağımlısı Babanın Gözyaşları” ve benzeri başlıklarla yayınlanan haberin içeriğinde “Alanya'nın Demirtaş Mahallesi'nde yaşayan baba Hayrettin Y. 16 yaşındaki oğlu  C.Y'nin madde bağımlısı olduğunu belirterek tedavisi için yardım istediğini, çocuğunun "Baba yardım et, yardım et" feryatlarının kulağından çıkmadığını ve çocuğunun acil olarak Ankara'da tedavi merkezine yerleştirilmesini talep ettiği belirtilmektedir. Basında çıkan haber ile ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.
 
16 YAŞINDAKİ C.Y KORUMA ALTINDA
Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede; Aile tarafından yapılan tüm müracaatlar dikkate alınmakta ve aile sık sık ziyaret edilerek psikolojik destek verilmesinin yanı sıra maddi ihtiyaçlar tespit edilerek gerek yardımlar yapılmaktadır. Hayrettin Y’nin ailesine düzenli olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce maddi yardımlar yapılmaktadır. Ayrıca Hayrettin Y’nin ailesinin ikamet ettiği ev için bakım ve onarım amacıyla maddi destek sağlanılmaktadır. C.Y'nin madde bağımlılığı ile ilgili tedavisi için de tedavi giderleri için destek verilmektedir. Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce, aileye sosyal ekonomik destek sağlanmaktadır. İlgili Mahkemelerce mağdur C.Y, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununun 5/1-a, c ve d bendleri uyarınca danışmanlık, bakım ve sağlık tedbirleri uygulanmasına dair karar verilmiş ve çocuk kurum bakımına alınmıştır. C.Y. halen, Alanya 1. Aile Mahkemesinin 16.11.2015 tarih ve 2015/1493 sayılı kararı uyarınca Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kurumda koruma altında bulunmaktadır."
 
Son Güncelleme: 17.08.2016 06:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81