6 yeni okul eğitime başlıyor

Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, bugün 1'nci aşaması başlayan 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Alanya'da yeni 6 okulunda eğitime açılacağının müjdesini verdi.

6 yeni okul eğitime başlıyor

Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, bugün 1'nci aşaması başlayan 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Alanya'da yeni 6 okulunda eğitime açılacağının müjdesini verdi.

08 Eylül 2014 Pazartesi 09:43
6 yeni okul eğitime başlıyor
Bugün başlayan 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının 1'nci aşamasıyla birlikte Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er,  yeni eğitim yılında Alanya'da 6 yeni okulunda eğitime başlayacağının müjdesini verdi. Er, "Şu anda yeni açılacak 6 okulumuz var. Bu Alanya'nın dokusunda var. Alanya öyle bir şehir ki her yıl okul zincirine en az bir tanesini katıyor. Hayırseverler, devletin desteği, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ün desteğiyle hayırseverlerle hep beraber yeni okullar yapıyoruz. Devletimiz de yeni okullar açıyor. Şu an hayırseverler tarafından iki okulun inşaatı tamamlanıp açılma aşamasına geldi. Demirtaş Mahallesi'nde Nihal Demirel Ortaokulu, Oba Mahallesi'nde Eczacı Güzin-Velittin Bekrioğlu Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi açılacak. Şu an devlet tarafından açılan iki lise var. Bunlar Oba Akdeniz Anadolu Lisesi ve Payallar Çok Programlı Anadolu Lisesi" dedi. 
‘TÜRKİYE'DE BİR İLK OLACAK’
Er, "Ayrıca Türkler'de Güzel Sanatlar Lisesi açıldı. Türkiye'de ilk kez bir ilçede Güzel Sanatlar Lisesi açıldı. Bize Antalya, Burdur, Isparta, Gazipaşa'dan gelen öğrenciler var. Bu bölgenin ihtiyacı. Çünkü ilk kez bir ilçede açılıyor. Önceden öğretmen lisesi olarak planladığımız Türkler İMKB Öğretmen Lisesi vardı. Bakanlığımızca öğretmen liseleri kapatıldı. Anadolu, fen, sosyal bilimler liseleri adında liselere dönüştürüldü. Bunu da ifade ediyorum Türkiye'de ilk kez bir ilçede sosyal bilimler lisesi açıldı. Bu liseyi de işin içine katarsak açılan okul sayımız 6 oluyor. Sayısal anlamda fen lisesi ne anlam ifade ediyorsa, sözel ve eşit ağırlıklı puanlarda sosyal bilimler lisesi aynı anlamı ifade ediyor. Bunu düşündüğümüz zaman Alanya'nın potansiyelini hep beraber ortaya koyabiliyoruz. Devlet, hayırseverler el ele vererek büyüklerimizin de katkılarıyla çok güzel şeyler oluyor, olmaya devam edecek" dedi.  
 
Son Güncelleme: 08.09.2014 09:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81