30 yıl sonra

Dünyanın en önemli turizm fuarı olarak kabul edilen Almanya'daki ITB Berlin'de yer alan Alanya standında son derece hareketli saatler yaşandı. Alanyalı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Alanya standına geldi ve otelcileri 'Fiyat kırmamaları konusunda' uyardı.

30 yıl sonra

Dünyanın en önemli turizm fuarı olarak kabul edilen Almanya'daki ITB Berlin'de yer alan Alanya standında son derece hareketli saatler yaşandı. Alanyalı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Alanya standına geldi ve otelcileri 'Fiyat kırmamaları konusunda' uyardı.

05 Mart 2015 Perşembe 11:42
30 yıl sonra
30 yıldır bakanlık bünyesinde ayrılan küçük bir stantta tanıtım yapan Alanya, ilk kez Dünyanın en büyük turizm fuar ve borsası ITB Berlin'de 30 metrekarelik ayrı bir stant açarak tanıtım yapma imkanı buldu. ALTSO'nun 'ORTAK VE GÜÇLÜ TANITIM" atağının ardından böylesine önemli bir gelişme yaşanırken, fuarı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, otelcilere fiyat kırmamaları konusunda çağrıda bulundu.
ALTSO, ALTİD ,ALTAV
Alanya 30 yıl aradan sonra tarihinde ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bağımsız açtığı 30 metrekare büyüklüğündeki stantta tanıtım yapıyor. ALTSO, ALTAV ve ALTİD'nun ortak tanıtım yaptığı stant, ilk günden ziyaretçi akınına uğradı. Fuarın ilk gününde ziyaretçileri ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTAV Başkanı Faik Kaptanoğlu, ALTİD Başkanı Burhan Sili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim karşıladı. 
ALANYALI BAKAN FARKI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Muratpaşa'nın Gazipaşalı Belediye Başkanı Ümit Uysal TUROB Başkanı Timur Bayındır ve daha önce Gazipaşa Kaykamamlığı da yapan İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin de Alanya standını ziyaret etti. 
MEMLEKET AYRICALIĞI
Bakan Çavuşoğlu diğer stantlardan yapılan ısrarlı çağrılara rağmen 'Memleketimin ayrıcalığı olsun' diyerek Alanya standında turizmcilerle çay içip, sohbet etti. Çavuşoğlu, "Asla fiyat kırmayın. Turist gelecek. Sayı azalabilir ancak korkulacak kadar kötü bir durum yok" diye turizmcilere uyarıda bulundu. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise fuarda 186 ülkenin stant açtığını söyledi.
EN BÜYÜK FUAR
8 Mart'ta sona erecek İTB Fuarı dünyanın en büyük turizm borsası olma özelliği de taşıyor. Bu nedenle Berlin ITB sonrasında tur operatörleri yapılan görüşmelere ve rezervasyon verilerine göre uçak sayılarını revize edecek. ITB Sonrasında Mart sonunda gerçekleştirilecek olan MİTT Moskova ile birlikte 2015 yılının net görüntüsü de ortaya çıkmış olacak.
 

ilk kez 30 metrekarelik stantta tanıtıldığı ITB Berlin Turizm Fuarı kapılarını açtı. Alanya, ITB Berlin'de ALTSO, ALTAV ve ALTİD tarafından ortak tanıtılıyor. Fuarda Alanya standı yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Alanya, ITB Berlin'de 30 yıl aradan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bağımsız olarak açılan stantta tanıtılıyor. Alanya'nın 2015 turizm sezonundaki performansını da büyük ölçüde ortaya çıkarak olan fuardaki 30 metrekarelik stantta 'Çatı Projesi' kapsamında ALTSO, ALTAV ve ALTİD ortaklığında tanıtım yapılıyor.  
 
ALANYA STANDINA ZİYARETÇİ AKINI 
Alanya standının ilk ziyaretçileri TUROB Başkanı Timur Bayındır ve eski Gazipaşa Kaymakamı olan İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin oldular. Alman Miss Alanya Tanıtım Elçisi Michelle Flanders'in de yer aldığı tanıtım standında ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTAV Başkanı Faik Kaptanoğlu, ALTİD Başkanı Burhan Sili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ziyaretçileri karşılıyor. ITB'de ikili görüşmelere de başlandı. Fuarda önemli tur operatörlerinin yetkilileri ile temaslar yapılıyor. Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ve Antalya-Muratpaşa'nın Gazipaşalı Belediye Başkanı Ümit Uysal da Alanya standını ziyaret ettiler. Alanyalı otelciler ve acentacıların yanısıra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu da Alanya standında bulunuyorlar.  
 
ÇAVUŞOĞLU: FİYAT KIRMAYIN 
Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ITB Berlin Fuarı'na geldi. Çavuşoğlu, ASKA Group Otelleri sahibi Ramazan Aslan ve MC Hotels sahibi Mehmet Çelebioğlu'nun açtığı stantları ziyaret ettikten sonra Alanya standına geldi.  Bakan Çavuşoğlu, ITB Berlin'de tanıtım yapan bölge otelcilerine "Asla fiyat kırmayın çünkü turist gelecek. Turist sayısı azalabilir ancak korkulan kadar kötü bir durum yok" dedi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, turizmciler adına Bakan Çavuşoğlu'na tur operatörlerine yapılacak yakıt yardımı kapsamının genişletilmesi ve bazı ülkelere vizenin kaldırılması yönündeki talepleri iletti. Çavuşoğlu "Kapsam önümüzdeki günlerde genişleyebilir. Yakıt desteği sadece Rusya'dan gelen uçaklara değil, Avrupa'dan gelen uçaklara da verilebilir. Turist sayısını arttırmak için çeşitli ülkelere vizenin kaldırılması konusunda da çalışmalar var" şeklinde konuştu.  Çavuşoğlu, ısrarlı davetlere rağmen ITB Berlin'de sadece Alanya standında oturup çay içti, turizmcilerle sohbet etti ve "Memleketimin ayrıcalığı olsun" dedi. 
 
BİN 100 SAVAŞÇIYI SINIR DIŞI ETTİK
İngiltere kamuoyunda gündeme gelen Türkiye'deki havalimanlarında yabancı savaşçılar için önlem anlamında İngiliz polisi bulundurulması yönündeki tartışmalara ilişkin ITB'de değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şu açıklamalarda bulundu:"Yabancı savaşçılar, Suriye ve Irak gibi ülkelere katılmak için her yolu deniyorlar. Aslında yabancı savaşçılar sadece bu bölgede değil; Ukrayna'nın doğusunda da var. Dolayısıyla Türkiye üzerinden geçen yabancı savaşçılar da var. Biz bu konuda tedbirlerimizi her geçen gün artırıyoruz. Gerek sınır bölgelerinde gerekse havalimanlarında önlemlerimiz var. Toplu taşımanın yapıldığı yerlerde her türlü tedbirimizi alıyoruz. Bunun da faydasını çok gördük. Bugüne kadar 1.100 savaşçıyı yakalayıp sınır dışı ettik. Bunların yarısından fazlası hakkında bize bilgi gelmemişti. İstihbarat ve emniyetimizin yoğun çalışmaları sonunda bu bilgiler bize geldi" dedi. 
 
YASAKLI KİŞİ SAYISI 12 BİNE YAKLAŞTI
Çavuşoğlu, "Türkiye'ye giriş yasağı listesine eklediğimiz kişi sayısı 12 bine yaklaştı. 4-5 ay önce bu 7 bin düzeyindeydi. Bu aslında yabancı savaşçıların geldiği ülkelerle yaptığımız işbirliğini gösteriyor. Burada sadece Türkiye'nin tedbir alması yetmez. Bu ülkelerin de tedbir alması gerekiyor. Bazı ülkelerden dostlarımızla görüşüyoruz. Ülkelerden terör ülkelerine katılmak için ayrıldıklarını bilseler de kanun gereği bunları durduramıyorlar. Ama bunlarında önleminin alınması gerekiyor. Bazı bildirerek geri gönderdiğimiz yabancı savaşçılar nasıl oluyorsa Türkiye'ye geri geliyor. Demek ki sadece Türkiye'nin tedbir alması yetmiyor. Bizim İngiltere ile bilgi ve istihbarat paylaşımı dahil çok iyi bir işbirliğimiz var. Bize bilgi geldiği sürece emniyet güçlerimiz işlerini çok iyi yapıyor. Önemli olan o kişiler İngiltere'den ayrılmadan da bu tedbirlerin alınması önemli. Dolayısıyla böyle olursa ülkelerinden ayrılmadan o kişileri durdurabilirler. Eğer durduramıyorlarsa o zaman bize zamanında haber versinler. Bilindiği üzere 3 genç kız konusu gündemdeydi. Onlar İngiltere'den ayrıldıktan sonra bilgi verdiler" diye konuştu.
 
İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI
ALTSO heyeti, fuarda Thomas Cook'tan Raldy de Haan ve Giorgio Volpe ve Öger Tours'dan Altan Tarakçı ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerde, turizm sezonu hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, Alanya hakkında da bilgiler verildi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ITB Uluslararası Turizm Fuarı'nın dünyanın en büyük fuarlarından biri olduğuna dikkat çekerek, 186 ülkenin fuarda stant açtığını söyledi. ALTAV ve ALTİD ile birlikte ortak tanıtım yaptıklarını söyleyen Başkan Şahin, ALTSO’nun yaptığı iş gezilerine de değindi. ALTSO üyelerinin iş gezileri sayesinde yurtdışında ikili görüşmeler anlamında önemli fırsatlar yakaladığını vurgulayan Şahin "Üyelerimiz yurtdışına gerçekleştirdiğimiz iş gezilerinde, yurtdışında yapılan üretimi yerinde inceleyip, son teknolojiyi yakından takip ediyorlar" dedi. 
 
ALTSO HEYETİNDE KİMLER VAR? 
ALTSO heyetinde ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Bilal Sözen, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (AGC) Mehmet Ali Dim, ALTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, Kanal A Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dizdaroğlu, ALTSO Meclis Üyeleri, ALTSO üyeleri ve gazeteciler yer alıyor. ALTSO heyeti, Berlin temaslarını tamamladıktan sonra 7 Mart 2015 Cumartesi günü Alanya'ya dönecek. 
 
Son Güncelleme: 05.03.2015 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81