23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 95'inci yılı tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 95'inci yılı tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Nisan 2015 Cuma 11:52
23 Nisan coşkusu
Alanya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle başladı. Anıt önünde gerçekleştirilen törende Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Kutlamalara daha sonra İskele Meydanı'nda devam edildi. 
 İskele Meydan'ında devam eden törenlere Alanya Kaymakamı Dr Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, siyasi parti temsilcileri, birim amirleri ve vatandaşlar katıldı. Törene, Alanya Belediyesi’nin davetiyle Rusya- Murmansk, Litvanya-Trakai ve Silute, Finlandiya- Rovaniemi, Letonya –Talsi ve Polonya- Wodzislaw-Slaski kardeş şehir öğrencileri de katıldı. Alanya merkez ilkokul ve ortaokul öğrenci gruplarının sergilediği etkinliklerle yapılan kutlama programında öğrencilerin şiir dinletileri , halk oyunu ekiplerinin gösterileri ve anaokulu sınıflarının oyunları yer aldı. Gösterilerin sonrasında öğrenciler tarafından yapılan resimlere ait sergiyi gezen Kaymakam Tanrıseven, Alanya Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneğinin öğrenciler için yaptığı yiyecek içecek ikramına eşlik etti. Yurtdışından gelen öğrenci temsilcileriyle de yakından ilgilenen Kaymakam  Dr. Hasan  Tanrıseven  öğrencilerle  sohbet ederek onların bayramlarını da kutladı. Etkinliklere katılan Kaymakam Tanrıseven, TBMM’nin açılışının 95. Yılı dolayısıyla yapılan kutlama etkinliklerinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Tören sonrası resim sergisini gezen Başkan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat  Yücel, burada anı defterini imzaladı. Sergi gezisinin ardından kardeş şehirlerden gelen öğrencilerle fotoğraf çektirdi.  Kutlamalar sonrasında 23 Nisan etkinlikleri kapsamında TCSG-92 Sahil Güvenlik Botu 10.00 17.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açıldı.
 
BAŞKAN YÜCEL, ÇOCUKLARIN MUTLULUĞUNA ORTAK OLDU
Belediye Hizmet binası arkasında Alanya Kent Konseyi’nin düzenlediği ‘Şehirde Çocuk Var’ etkinliğine ise Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er,  MHP Antalya Milletvekili Adayı Cafer Uyar, Engelsiz Yaşam Evi Derneği  Building Our Future
Başkanı Gülnur Erbudak Ağca, Sivil Toplum kuruluşları başkanları ve çeşitli okuldan gelen öğrencilerde hazır bulundu.  Başkan Yücel, burada çocuklarla ip atlayarak çek çek oynadı. Çocukların ve alanı dolduran vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kent Konseyi Çocuk Meclisi’ni tebrik ederek, unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzde yer alan oyunları tekrar canlandırdıkları için teşekkür etti.
 
OKULLAR DA DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER VARDI 
Öte yandan, Alanya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okullarda yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. O okullardan birisi olan Hayate Hanım İlkokulu'nda,   şiir dinletileri , halk oyunu ekiplerinin gösterilerinin yer aldığı kutlamalar yapıldı .  Öğrenci velileri ise cep telefonlarıyla çocuklarının bu mutlu günlerini görüntülediler.
 
 
Son Güncelleme: 24.04.2015 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81