12. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de ilk defa halkın oyları ile seçilen Cumhurbaşkanı oldu. Ak Partililer tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da Erdoğan’ın zaferini coşkuyla kutladılar. Tarihi seçimde Türkiye genelinde, Antalya ve Alanya’da farklı sonuçlar çıktı. Alanya’da seçimin birincisi İhsanoğlu olurken yerel seçimlere göre oyunu artıran ise Ak Parti’nin adayı Erdoğan oldu.

12. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de ilk defa halkın oyları ile seçilen Cumhurbaşkanı oldu. Ak Partililer tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da Erdoğan’ın zaferini coşkuyla kutladılar. Tarihi seçimde Türkiye genelinde, Antalya ve Alanya’da farklı sonuçlar çıktı. Alanya’da seçimin birincisi İhsanoğlu olurken yerel seçimlere göre oyunu artıran ise Ak Parti’nin adayı Erdoğan oldu.

11 Ağustos 2014 Pazartesi 05:17
12. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN
ERDOĞAN, İLK TURDA KAZANDI
Türkiye, dün tarihi bir gün yaşadı. Cumhurbaşkanı ilk kez halk tarafından seçildi ve 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak ilan edildi. Türkiye genelinde Erdoğan %51.9, Ekmeleddin İhsanoğlu % 38.3, Selahattin Demirtaş ise % 9.7 oy aldı. İlk turda yüzde 50 oy oranı geçen Erdoğan, artık Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı oldu. Erdoğan 55 ilde, İhsanoğlu 15 ilde, Demirtaş ise 11 ilde birinci çıktı. 
ANTALYA’DA 187 BİN 225 OY KAYBOLDU
12 ilçede İhsanoğlu, 7 ilçede Erdoğan diyen Antalya’da İhsanoğlu birinci çıkarken 30 Mart yerel seçimlerine göre muhalefetin oylarında ciddi azalma olduğu ortaya çıktı. Yerel seçimlerde CHP ile MHP toplam 770 bin 108 oy alırken destekledikleri aday İhsanoğlu 582 bin 833 oy aldı. Yani 187 bin 225 oy kayboldu. Ak Parti’de ise oy sayısında azalma olmasına rağmen oransal olarak yüzde 5 bir artış yaşandı. Katılım oranını düşük olması seçim sonuçlarını doğrudan etkiledi. 
İHSANOĞLU BİRİNCİ AMA OYLARI EKSİK
Alanya’da 185 bin 504 seçmenden 129 bin 305’i sandık başına gitti. Katılım oranının yüzde 69.70’te kaldığı Alanya’da geçerli oyların 63 bin 105’ini (%49.77) alan İhsanoğlu birinci, 58 bin 405 (%46.06) oy alan Erdoğan için,  5 bin 282 (%4.16) oy alan Demirtaş ise üçüncü oldu. Yerel seçimlerde toplam 97 bin 327 oy alan CHP ve MHP’nin destekledikleri aday İhsanoğlu, 34 bin 222 daha az oy aldı. 30 Mart’ta 51 bin 847 oy alan Ak Parti ise Erdoğan ile oylarını 6 bin 558 artırdı. 
‘AK PARTİ ALANYA’DA REKOR KIRDI’
Seçim sonuçlarını değerlendiren siyasiler katılımın az olduğu vurguladılar. Ak Parti İlçe Başkanı Berberoğlu, “Karşımızda ciddi bir blok olmasına rağmen Alanya'da ciddi oy aldık. Ak Parti’nin Alanya'da bugüne dek aldığı en yüksek oranda oydur” dedi. Büyükşehir İlçe Koordinatörü Güney de Alanya’dan çıkan sonucun normal olduğunu, muhalefetin birleşmesine rağmen Erdoğan’ın Alanya’da başarılı olduğunu ifade etti. 
MUHALEFET KATILMAYANLARDAN DERTLİ
Muhalefet partileri ise sandık başına gitmeyen seçmenden yakındı. Üzerine düşeni yaptığını söyleyen CHP İlçe Başkanı Türktaş, katılım az olmasına rağmen çatı adaya gereken desteği verdiklerini söyledi. MHP İlçe Başkanı Uyar da 56 bin 199 seçmenin sandığa gitmemesine rağmen Alanya’da çıkan sonucun Ak Parti’ye ceza niteliğinde olduğunu söyleyerek “Seçmen ‘Alanya’nın Erdoğan’a vefa borcu var’ diyenlere rağmen ‘Ak Parti Alanya’ya karşı suçludur’ mesajı verdi” dedi.
 
 
‘77 MİLYONU MUHABBETLE KUCAKLAYACAĞIM’
Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, tarihi balkon konuşmasını yaptı. Erdoğan, Ak Parti Genel Merkezi’nde “77 milyonu muhabbetle kucaklayan bir cumhurbaşkanı olacağım. Bugün hiç kimse kaybettiği ya da mağlup olduğu hissine kapılmasın. Bu seçimi kazanan sadece ben değilim, bugün milli irade kazanmıştır, demokrasi kazanmıştır. Bize oy vermeyenler, bizi sevmeyenler bu seçimin mağlubu değildir, bugün onlar da kazanmıştır” dedi. 
 
YENİ GENEL BAŞKAN VE BAŞBAKAN BELİRLENECEK
Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Ak Parti, yeni bir genel başkan ve başbakan belirleyecek. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Bugün yapacağımız MYK toplantısı, yarın yapacağımız MKYK toplantısı, belki daha sonra yapacağımız istişare toplantıları ile Genel Başkanımızı ve Başbakanımızı belirleyeceğiz, Türkiye kaldığı yerden yoluna devam edecek” diye konuştu. 
 
Son Güncelleme: 11.08.2014 04:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81