'Turnike sistemi şart'

Alanya Yatçılar ve Su Sporları Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel, tekneciler için düşünülen turnike sisteminin uygulanabilir olduğunu söyledi.

'Turnike sistemi şart'

Alanya Yatçılar ve Su Sporları Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel, tekneciler için düşünülen turnike sisteminin uygulanabilir olduğunu söyledi.

14 Temmuz 2014 Pazartesi 10:18
'Turnike sistemi şart'
Alanya Yatçılar ve Su Sporları Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel hayata geçirmeyi düşündükleri turnike sistemi hakkında açıklama yaptı.Demirel, "Bu sistemin uygulandığı yerleri inceledik. İskele için projeler hazırladık. Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'e ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin'e ve tüm ilgili kurumlara sunduk. Hepsi de projeleri beğendiler. Fakat hayata geçmedi. İnsanların burada para kazanması lazım. Bu sektör çok masraflı. Boyası, bakımı, tersanesi, yani amortisman giderleri çok astronomik. Burada ucuza tur yapıyoruz. Daha doğrusu taşımak zorunda kalıyoruz. Acentalar bizi buna zorluyor. Fiyat birliği oluşturup turnike sistemiyle hizmet kalitesinin yükseltilme ülke turizmi için de önemli. Turist memnun kalmazsa Alanya'ya niye gelsin? Ucuza gittiğimiz için en ucuz gıdaları veriyoruz. İnsanlar tura 50-70 euro veriyorlar ama karşılığında aldıkları servis 5-7 euro civarında. Sonuçta turnike sisteminin faydalı olacağına inanıyoruz. Tekneciler de buna sıcak bakıyor. Teknecilerle bir mutabakat beyanı hazırladık. Teknecilerin çoğu imzaladı. Birkaç kişi imza atmadı. Onları da ikna etmeye çalışıyoruz. Bu iş gönüllülük esasına göre olsun istiyoruz. Herkes katılımcı olsun, bunu başaralım. Denizcilik sektörü çok önemli. Turizm gelirlerinin yaklaşık yüzde 25'ini oluşturan bir sektör. Göz bebeği bir sektör. Buna hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Denizcilik önemki bir sektör" dedi.
'TEKNECİLERİ SUÇLAMAK DAHA KOLAY'
Deniz yüzeyinde görülen kirliliğe teknecilerin sebep olduğuyla ilgili soruya da cevap veren Demirel, "Biz denizden ekmek yiyen insanlarız. İnsan ekmek yediği kabı kirletmez. Yağmur yağdığı zaman limanın içinde kirlilik oluşur. Biz bunu ispat ettik. Diskolarda eğlenen insanlar etrafa atık atıyor. Bu atıklar rüzgarla denize ulaşıyor. Ben teknecilerin denizi kirleteceğine inanmıyorum. Daha önce yaşadığımız bir dışkı olayı vardı. Biz bu dışkıyı tahlil ettirdik. Kaplumbağanın dışkısı insan dışkısına benzer. Analizini yaptırdık. Bizen kaynaklı olmadığı anlaşıldı. Tekneciler örgütsüz olduğu için insanların teknecileri suçlaması daha kolay. Atık sularımız mavi kart uygulamasıyla kanalizasyona gidiyor. Katı atıklarımızı belediyeden konteynerler gelip alıyor. Katı atıkları ayrıştırarak veriyoruz. Bizim arkadaşlarımız bu konuda duyarlı ama içimizde yok diyemem. Bir iki tane çıkabilir. Onları da bertaraf etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
- Mert KULAÇ
Son Güncelleme: 14.07.2014 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81