'Profesyoneller yönetmeli'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu'nun "Konaklı Kongre Merkezi Alanya Turistlik İşletmeciler Derneği'ne (ALTİD) verilmeli" sözlerine ALTİD Başkanı Burhan Sili'den cevap geldi.

'Profesyoneller yönetmeli'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu'nun "Konaklı Kongre Merkezi Alanya Turistlik İşletmeciler Derneği'ne (ALTİD) verilmeli" sözlerine ALTİD Başkanı Burhan Sili'den cevap geldi.

22 Temmuz 2014 Salı 14:24
'Profesyoneller yönetmeli'
TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu'nun Kongre Merkezi'nin ALTİD'e verilmesi lazım sözlerine ALTİD Başkanı Sili'den cevap geldi. Sili, " Çavuşoğlu'na teveccühünden ötürü teşekkür ederim. Bu kongre turizmi branş ve profesyonellik gerektiren bir çalışma.  Bunu ALTİD ve TÜRSAB anlamında değerlendirmiyorum ben. Öncelikle AÜ'nin ciddi çabaları olduğunu biliyorum. Zaten bunun yapım sürecinde Alanya Belediyesi'nin, ALTSO'nun, Konaklı bölgesindeki otelcilerin ciddi bir katkısı söz konusuydu. İşletilmesi konusunda AÜ ile bir birlikteliğe gidildi. Aslında AÜ'nün imkanları son derece geniş hem üniversiteler arası hem de uluslararası alan açısından genişlik anlamında burayı çok daha iyi pazarlayabilirler. Takip edebildiğim kadarıyla gerçi sürekli görüşüyoruz buranın fiziki olumsuzluklarının giderilmesi anlamında bir çok sorunu giderdiler bugünde pazarlanması anlamında bir çaba göstermekteler. Tabi ki bunun daha iyisi yapılabilir. Profesyonel bir firma tarafından bu ele alınabilir. Kaldı ki bu konu hakkında geçenlerde kongre turizmi ile uğraşan bir firma ile anlaşma imzalandı. Ümid ediyoruz ki önümüzdeki dönemde kongre merkeziyle ilgili çok daha iyi haberler olacak. Katılımlar konusunda çabalarımız devam diyor. Bunu ALTİD ve ALTAV anlamında değilde bu işi bilenler ortak alınarak çok daha hızlı bir mekanizma kurularak etkin işletilmesi konusuna bende inanıyorum" dedi. 
 
'BU İŞTE HEPİMİZ EKMEK YİYORUZ'
ALTİD Başkanı Burhan Sili Alanya'nın tanıtım bütçesi ile ilgilide konuştu. Sili, "ALTAV tanıtımın başında olan kurum. Bizler ALTİD ve ALTSO olarak onun önderliğinde bu işi götürmeye çalışıyoruz. Bütçe geçmişteki gibi hala düşük. Diğer bölgelere baktığımız zaman 5'de bir oranda düşüğüz. ALTAV elinden geleni yapıyor. Sadece fuarlar anlamında bakmamak lazım. ALTAV 24 fuara katıldı geçen sene burada önemli olan 3 fuar var. Diğerlerine katılınabilir ama özellikle İngiltere, Almanya ve Rus stantlarının çok daha etkin ve ses getirir düzeyde olması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bunun ötesinde tanıtım çalışmaları sadece fuarlarla sınırlı değil. Bizler ALTİD olarak geçen sene yaklaşık 1 milyon lira ALTAV'a verdiğimizin haricinde katkı vermiş durumdayız. Buraya gelen gazetecilerin tur operatörleri temsilcilerinin, sahiplerinin ağırlanması çeşitli spor organizasyonları yani tanıtımda kullanılacak her türlü argümanları ALTAV bütçesinin haricinde ciddi destekler de vermeye devam ediyoruz. Ama Çavuşoğlu'na katıldığım nokta şu, şehir bütün olarakta hareket edebilmeli. Yani sadece ALTİD Belediye anlamında değil bu işten hepimiz ekmek yiyoruz dolayısıyla tanıtımında ortak kararlarla ve ortak bütçelerle gerçekleşmesi lazım. Turist başına ne kadar söylendi bilmiyorum ama böyle bir karar alınırsa bu yine otelcilerin üzerine yüklenecektir. Acentaların bu noktada ne derece katkı yapacağından emin değilim. Onlar bir şekilde Türkiye'yi satmak adına yine bizlerden destek alarak, ki onlar görünmeyen bütçeler her otelin vardır. Bir şehir vergisi olayı var dillendirilen. Bu belki gerçekleşirse tanıtıma belirli bir pay ayrılabilir. Önemli bir bütçe kaynağıdır. Bu sadece Alanya adına değil Antalya gibi bölgelere de oluşturulabilir önemli bir uygulamadır. Ama topyekûn bir katılımın sağlanması tanıtımın daha uç noktada daha iyi bir şekilde yapılabilmesi adına son derece önemli. Bu anlamda ALTAV'ın da şöyle bir çabası gerekiyor bana göre, bizim belki de bugüne kadar insanların katkıda bulunmama nedenlerinden bir tanesi olarak görüyorum, ortaya yapılabilecekler ile ilgili tam bir projeksiyon çıkarılması. Biz işte fuarlara katılıyoruz şunları şunları yapıyoruz ama bunların haricinde şu noktada şu materyallerle şu şekilde şu stantta şeklinde bir projeksiyon konulursa insanlar çok daha etkin katılım noktasında gayret gösterirler diye düşünüyorum" dedi. 
 
'HER YERİ DOLAŞAN BİR BAKAN DEĞİL'
Turizm Bakanı Ömer Çelik'in Alanya'ya gelmemesi ile ilgili de konuşan Sili, " Şimdiki bakanımız biraz farklı daha önceki gibi her yeri dolaşan bir bakan değil. Ama gördüğüm kadarıyla kendi içerisinde etkin çalışmaları devam ettiriyor. Sektör olarak Alanya'ya da gelsin Kemer'e de gitsin turizmde faaliyet gösteren kıyı kesimindeki her yere gelsin istiyoruz. Bu noktada böyle olması gerektiğine inanmıyorum açıkçası. Bakanın illaki her yere gelmesi gerekmiyor. Ancak bakanı temsil eden insanların buradakilerle fikir alışverişi olarak daha etkin neler yapılabilir noktasında raporlar sunması gerekiyor. Bu noktada bir eksiklik düşünebiliriz. Bu noktada belki sektörle kamunun iç içe çok daha etkin bir çalışmaya imza atması gerektiğini dile getiriyoruz. Ama bu dediğim gibi bakanın uhdesinde olan bir konu olmamalı. Bunu bizde tartışıyoruz turizm bakanlığı olmalı mı olmamalı mı, çok daha etkin bir müsteşarlık düzeyinde tüm bakanlıklar tarafından denetlenen belki çok daha esnek çok daha çabuk karar verebilen bir yapının TR'ye uyarlanması lazım çünkü özel sektör çok daha hızlı hareket edebiliyor.  Ama ne yazık ki kamu aynı esneklikte ve hızda edemiyor. Son bir kaç sene de ciddi başarılar elde etti bakanlık tanıtım noktasında, koordinasyon noktasında çok daha iyi olmasını hepimiz arzu ediyoruz. Bunun içinde TUROFED olarak hem bölge dernekleri ALTİD olarak en azından önerimiz sektör ve kamunun ortak bir nokta ile çok daha hızlı hareketini sağlanması. Bakan her zaman bizimle birlikte olamayabilir. Ama bizim işimiz turizm. Sadece turizm. Dolayısıyla kendi maiyetindeki insanları kontrol ederek yada yönlendirerek çok daha etkin bir iletişim sağlanabilir diye düşünüyorum" dedi. 
'GZP GÖZ ARDI EDİLEMEYECEK NOKTAYA DOĞRU GİDİYOR'
Sili Gazipaşa Havalimanı ile ilgili olarakta, "GZP 2011 senesinden itibaren emeklemeye başladı ancak bugün 25 Temmuz itibariyle THY sefer gerçekleştirecek. Artık bundan sonra göz ardı edilemeyecek bir noktaya ulaşmış durumda olacak. Bu seneki hedefimiz 600 bin civarında turistti. Geçen yıl 360 bin yolcu ile kapattık gelen ve giden sayısı olarak. 1 milyona doğru ilerlemeye devam ettikçe bu havalimanı bakanlığın sitesinde de bir şekilde lanse edilmek durumunda. Sanırım senede bir güncelleniyor, bundan sonraki yenileme döneminde gündeme alınacaktır.  Tanıtım genel müdürümüzle konuşacağım ne kadar hızlı olabilir bilmiyorum ama en kısa sürede tamamlanması konusunda gayret göstereceğiz" dedi.
 
Son Güncelleme: 22.07.2014 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81