'Kaldırıyorlar kandıracaklar'

Büyükşehir Yasası kapsamında ‘Beş alınmayacak’ denilen Çevre Temizlik Vergisi ve atık su ücretinin ASAT’ın gelen ilk faturalarında yansıtılmasına değinen CHP İlçe Başkanı Türktaş, daha önce hazırladıkları broşürlerin doğrulunun bir bir ortaya çıkmadığını bildirdi.

'Kaldırıyorlar kandıracaklar'

Büyükşehir Yasası kapsamında ‘Beş alınmayacak’ denilen Çevre Temizlik Vergisi ve atık su ücretinin ASAT’ın gelen ilk faturalarında yansıtılmasına değinen CHP İlçe Başkanı Türktaş, daha önce hazırladıkları broşürlerin doğrulunun bir bir ortaya çıkmadığını bildirdi.

15 Temmuz 2014 Salı 12:41
'Kaldırıyorlar  kandıracaklar'
Büyükşehir Yasası kapsamında mahalle olan kırsaldan atık su ücreti ve Çevre Temizlik Vergisi alınmayacağı söylenmesine rağmen ASAT’ın ilk faturalarında bu ücretlerin talep edilmesine bir tepki de CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş’tan geldi. Önceki gün açıklama yapan CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi Avukat Erdoğan Toktaş, daha önce hazırladıkları yasanın getireceği yükleri gösteren broşüre dönemin Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ‘Yalan rüzgârı’ dediğini hatırlatarak “Şimdi görüyoruz kimin yalan rüzgârı estirdiğini” demişti. Yanlışı doğruyu ortaya koyup vatandaşı uyarmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten İlçe Başkanı Türktaş, “Bu bizim insanı görevimizdir” dedi. 
‘YALANCININ KİM OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI’
Büyükşehir Yasası’nı çıkardıkları zaman enine boyuna bu yasanın Alanya’ya vereceği zararları araştırdıklarını ve halka söylemeye çalıştıklarını ifade eden Türktaş, “İnsanlar okudu veya okumadı ama söylediklerimizin hepsinin birer birer çıkacağı aşikârdı. Biz o bildiriyi dağıtmaya başladıktan birkaç gün sonra Alanya’ya gelen Türel bir toplantı yaptı ve ‘Vallahi yalan billahi yalan, 41 yalan’ diyerekten bizi yalancı ilan etmişti. Şimdi yalancının kim olduğu kamuoyu nezdinde belli oluyor. Beş sene alınmayacak dedikleri ücretleri almaya başlamışlar. Vatandaş vermese itiraz edecek. Şahıs itiraz ederse belki kabul ederler, o şahıs düşer ama bu işin bir genellemesi olması lazım. Maalesef insanları kandırmaya devam ediyorlar ve edecekler de” dedi. 
‘BALLANDIRA BALLANDIRA ANLATMIŞLARDI’
İktidar yetkililerinin ‘Büyükşehir Yasası ile Alanya hizmete boğulacak’ dediklerini hatırlatan Türktaş, şöyle devam etti: “Hadi canım sen de! Neyle hizmet ettiniz de edeceksiniz. Kimi kandırıyorsunuz siz. Yalanın da bu kadar daniskası olmaz. Alanya’dan aldığınız araçlarla falan doğru düzen hizmet edemiyorsunuz. Antalya’dan araç göndereceklermiş. Ballandıra ballandıra söyledikleri bir şey vardı. Yatılı okulun yapıldığı Gümüşkavak’a yol yapıyoruz diyorlar da orası yolsuz muydu ki? Gönderdiler bir kepçe iki üç gün kepçeyi salladılar, adı yol yapıyoruz oldu. O okul oraya yapılırken malzemeleri gökten zembille mi indi? Şimdi de geçen sene İl Özel İdare ve Oba Belediyesi’nin katkısı ile açılan Taşatan yolunu asfaltlayacakmış. Bugün 11’inci gün, yaptıkları yer iki km yok.
‘İL YAPSINLAR DA BİZ DE KURTULURUZ’
İki mucur alıp döktükleri yok, sırf greyderle sürüyorlar, arkasından silindirle yuvarlıyorlar. Yaptıkları yol iki km yok, bu yol 8,5 km. inşallah bu senenin sonuna bitirirler. Bunların doyuracağı hizmet de bu kadar olur. Onun haricinde bir şey olacağını zannetmiyorum. Önce kendi evlerinin önünü temizlesinler de ballandıra ballandıra anlattıkları yasadan insanların memnun olacağı işleri yapsınlar. Keşke bu yasayı çıkarırken aklıselim düşünselerdi. Nihayetinde Büyükşehir Yasası ile herkes bir aday çıkardı. Ama yasaların çerçevesinde Alanya kendine düşeni yapmaya çalışır. Kol kırılır yen içinde kalır. Çıkardıkları yasadan inşallah pişmanlık duyarlar da geriye dönerler. Alanya’nın il olmasını sağlayıverirler de biz kurtuluruz. Değilse Antalya’dan buraya hizmetin gelmeyeceğini herkes bilir. 
‘GÖRDÜĞÜM KADARIYLA KAYMAKAMI EZİYORLAR’
Kaymakamlık binasını işgal etsinler, oraya devam etsinler. Benim gördüğüm kadarı ile kaymakamı eziyorlar. Bu da ne insanlığa sığar ne de toplumun yapısına sığar. Kaymakam gerekirse lojmanı da boşaltırım diyor ama ne desin ki! Kimi kime şikâyet edeceğiz. Adamların kılıcı keskin, hem ön hem arka tarafı. Onun için istedikleri gibi at koşturuyorlar. Eğer itikatları varsa hesap verecekleri aşağıyı düşünüyorlarsa bunların hiç birisini yapmazlar. Ama maalesef bize öğreten hocalar yanlış mı öğretmişler, şimdikiler mi çok doğru biliyorlar bilemiyorum. Bu dünyanın bir üstü bir de altı var. İtikadımda en ufak bir endişem yok. İtikadından endişesi olanlar düşünsün. Biz alt tarafı daha çok düşünmek mecburiyetindeyiz.” 
 
Son Güncelleme: 15.07.2014 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81