'Güneşten yararlanılmalı'

Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Temsilcisi Cemal Şencan, Alanya'ya doğalgaz yerine güneş enerji panelleri yapılıp güneşten yararlanılması gerektiğini aktardı.

'Güneşten yararlanılmalı'

Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Temsilcisi Cemal Şencan, Alanya'ya doğalgaz yerine güneş enerji panelleri yapılıp güneşten yararlanılması gerektiğini aktardı.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 08:42
'Güneşten yararlanılmalı'
'GÜNEŞ MANTIKLI KULLANILMALI'
Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Temsilcisi Cemal Şencan, Doğalgaz'ın Alanya'ya gelmesine herkes gibi sevindiğini ancak Alanya gibi 10 ay boyunca güneşin olduğu bir şehire güneş enerji panelleri yapılıp güneşten yararlanılması gerektiğini söyledi. Şencan, "Alanya'ya doğalgaz gelmesine bizde herkes gibi seviniyoruz. Doğalgaz temiz bir yakıttır. Ancak Türkiye enerjide tamamen dışa bağımlı bir ülke  haline geldi. Doğalgazdan önce Türkiye'de en az yılın 8-10 ayı güneşli olan bir ülke ve güneş enerjisini ön planda düşünülmüş olsaydı daha mantıklı bir karar verilmiş olurdu.  Hem dışa bağımlılıktan kurtulurduk hem kendi enerjimizi kendimiz üretirdik ve dış ticaret açığımız azalırdı. Baktığımız zaman bizden küçük bir ülke olan İran bile dünyanın bir çok ülkesine petrol satıp ülke ekonomisine katkı sağlarken bunun yanında güneş enerjisinden de yararlanıp elektrik üretimi sağlayarak dışa bağımlı bir ülke olmamak adına çalışmalar yapıyor" dedi. 
 
'DOĞALGAZIN SIKINTILARINI 1 YIL YAŞARIZ'
Şencan, "Doğalgaz Alanya'ya geldiği zaman sokaklarımız ve caddelerimiz maalesef ona göre yeniden kazılıp döşenecek. Bunun sıkıntılarını bir kaç yıl boyunca yaşayacağız. Sokaklarımız eşilecek, borular döşenecek tabi bu dönemde bazı olumsuzluklarda yaşanacak. Fakat bana göre tabiki binaların çatılarına o güneş ısı sistemlerini kaldırarak oralara güneş panelleri döşenip her apartman kendi enerjisini üretseydi. Dağlarda ki büyük ve boş yerlereenerji panellerimiz kurulsaydı buna hiç olmazsa bir pilot bölge seçilip orada uygulama başlatılmış olsaydı  bu konunun yararlarını daha çok görecektik. Bu konuda pilot bölge olarak Alanya seçilmeli çünkü Alanya'da 10 ay boyunca güneş mevcut ve bu güneşi biz kendimize enerjiye dönüştürebiliriz. bu çalışmanın biran önce başlatılmasında yarar olduğunu düşünüyorum" dedi. 
- Mert KULAÇ
 
Son Güncelleme: 16.07.2014 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81