'Görünen peyzaj Alanya'ya yakışmıyor'

Saadet Partisi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, "Malesef ne Sipahioğlu ne de Adem Başkan göreve geleli bir yıl olmasına rağmen ağaç sökmek için geliştirilen araçlardan almadı" dedi.

'Görünen peyzaj Alanya'ya yakışmıyor'

Saadet Partisi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, "Malesef ne Sipahioğlu ne de Adem Başkan göreve geleli bir yıl olmasına rağmen ağaç sökmek için geliştirilen araçlardan almadı" dedi.

03 Nisan 2015 Cuma 00:45
'Görünen peyzaj Alanya'ya yakışmıyor'
Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Başkanı Eski Belediyeleri ve Adem Murat Yücel’e peyzaj konusunda eleştiriler yöneltti. Aktaş, Alanya’da dolaşıldığı zaman görünen peyzajın Alanya’ya yakışmadığını söyledi.
 
‘AĞAÇ DEĞİL ODUN’
Aktaş, Alanya’da ki ağaçların yolun ortasında durduğunu ve bunların ağaç bile denemeyecek nitelikte olduğunu iddia etti. Aktaş, “Alanya’da bir dolaşıp baktığımız zaman görüyoruz ki Alanya’nın peyzajı oldukça sıkıntılı. Öyle ağaçlar var ki yıllardır caddenin ortasında duruyor. Ne Sipahioğlu kaldırdı ne de ondan sonra gelen belediyeler, küçük yönetimler de dahil olmak üzere bu ağaçların görüntüsünden rahatsız olmuyorlar ki demek ki kaldırmadılar. Bazı ağaçlara ağaç değil adeta odun. Birisi çıkarda bunlara ağaç derse şaşırmak lazım,  bunların sökülmesi lazım, yerine Alanya’ya yakışan ağaçlar dikilmesi lazım. Dikilen ağaçlar peyzaja uygun şekilde olmalıdır” dedi.
 
‘NE SİPAHİOĞLU NE DE YÜCEL’
Ağaçların nasıl söküleceği ve dikileceği ile ilgili de bir fikir sunan Aktaş, “Maalesef ne Sipahioğlu ne de Adem Başkan göreve geleli bir yıl olmasına rağmen ağaç sökmek için geliştirilen bu araçlardan almadı. Bu araçlarla dilediğiniz ağacı söküyorsunuz dilediğiniz yere dikiyorsunuz. Alanya’mız belediyecilikte bu mesafeyi almalıdır” şeklinde konuştu.
 
‘SİNEKLE MÜCADELEYE AĞAÇ FİKRİ’
Alanya’nın yıllardır muzdarip olduğu konulardan birisi olan sivrisinek konusunda değinen Aktaş sivrisinekle mücadele için ilginç bir öneride bulundu. Aktaş, “Bazı ağaçlar var diktiğiniz zaman sinekler bu ağaca yaklaşamıyor. Örneğin; Kafur Ağacı, Japon Nim Ağacı, Hint Tesbih Ağacı gibi. Tabi ziraat mühendislerimiz bizden daha bilgidir bu konuda. Bunların direk sivrisinek sorunu da ortadan kalkar” dedi. Aktaş konuşmasının son bölümünde, “Belediyecilik milli görüşün ve Saadet Partisi’nin işidir. Devlet Yönetimi de aynı şekilde. O yüzden Alanyalı seçmenlerin 7 Haziran’da Saadet Partisi’ni seçeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
‘KONFERANSA DAVET’
İlçe Başkanı Aktaş ayrıca 4 Nisan Cumartesi günü Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) konferans salonunda SP Antalya İl Başkanı Yardımcısı Ramazan Düzen’in bir konferans vereceğini söyledi. Aktaş ‘Adil Ekonomik Düzen ve Günümüzün Ekonomik Politikaları’ konulu seminere tüm Alanyalıları davet etti. Konferansın arasında katılımcılara ney dinletisi de sunulacak.
 
Son Güncelleme: 03.04.2015 00:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81