'En yüksek oyu alacak'

CHP İlçe Başkanı Türktaş, İhsanoğlu’nun Alanya’dan en yüksek oy alacağını belirterek geçmiş seçim sonuçlarını örnek gösterdi. Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmaması, İhsanoğlu’nun olması gerektiğini açıklayan Türktaş, sert göndermelerde bulundu.

'En yüksek oyu alacak'

CHP İlçe Başkanı Türktaş, İhsanoğlu’nun Alanya’dan en yüksek oy alacağını belirterek geçmiş seçim sonuçlarını örnek gösterdi. Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmaması, İhsanoğlu’nun olması gerektiğini açıklayan Türktaş, sert göndermelerde bulundu.

08 Ağustos 2014 Cuma 02:08
 'En yüksek oyu alacak'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş, ilk turu 10 Ağustos Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki gün kala halka dikkat çeken çağrılarda bulundu. Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması için çalışmalarına ara vermeden devam eden Türktaş, “Birilerinin dediği gibi Alanya’nın Başbakan Erdoğan’a vefa borcu yok. O yüzden verecekleri oy da yok. Alanya’da İhsanoğlu, büyük fark atacak. Bu herkesin malumudur. Bunu AKP’nin ilçe yetkilileri de biliyor. Geçmiş seçimlerde çıkan sonuçlara bakarlarsa anlamayanları da anlayacaktır” dedi. 
‘CUMHURBAŞKANI OLURSA VAY HALİMİZE’
Erdoğan’ın Türk siyasi hayatına büyük zararlar verdiğini, açıklamaları, söylemleri ve üslubu ile ayrıştırma, ötekileştirme, toplumu kamplaştırmaya kadar gittiğini söyleyen Türktaş, “Türk siyasetince nice başbakanlar gördüm, hiç birisi Erdoğan gibi diktatörleşmedi. Hiç birisi halkı bana oy veren - vermeyen diye ayırmadı. Erdoğan, başbakanken böyle yaparsa bir de cumhurbaşkanı olsa vay halimize! Cumhurbaşkanı ölçülü, akla dayanan birisinin olması gerekir. Cumhurbaşkanlığı, öyle bol keseden atıp tutup, halkı kışkırtma, birilerini diğerlerinin üzerine salma, insanları ayrıştırma yeri değildir” diye konuştu. 
‘10 AĞUSTOS’TA İHSANOĞLU’NA OY VERELİM’
İhsanoğlu’nun kültürlü, ağırbaşlı, yurtdışında görevleri dolayısıyla diplomaside saygın bir yeri olan, siyasete bulaşmamış bir şahsiyet olduğunu belirten Türktaş, “Birileri gibi Cuma Namazlarını şov olarak kullanmayan, halkın içine koruma ordusu ile çıkmayan birisi Cumhurbaşkanı olmalı, Erdoğan değil. Diğer milletleri aşağılamadan Ben Türküm diyebilen birisi cumhurbaşkanı olmalı. Milliyetçiliği ayaklar altına almamalı. 90 senelik cumhuriyet kazanımlarını birilerine peşkeş çekmeyecek, çektirmeyecek, geçmişine sahip çıkacak birisi cumhurbaşkanı olmalı. İşte İhsanoğlu’nu bu nedenle desteklemeliyiz. Ben halkımızın gerekeni yapacağına inanıyorum. 10 Ağustos’ta sandığa gidip İhsanoğlu’na oy verelim” şeklinde konuştu.
 
Son Güncelleme: 08.08.2014 03:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81