'Doğuştan diplomatız'

Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 2014 Medya Başarı Ödülleri törenini adeta ünlüler geçidine döndü.

'Doğuştan diplomatız'

Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 2014 Medya Başarı Ödülleri törenini adeta ünlüler geçidine döndü.

18 Mayıs 2015 Pazartesi 03:21
 'Doğuştan diplomatız'
 Törenin onur konuğu olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasında ilçe sorunları olduğunda Alanya basınının tek yumruk olarak bir araya geldiğine dikkat çekti ve, "Ulusal medya da durumun böyle olduğunu söylemek zor" dedi. Alanya'da konsolos sayısındaki artış ve yerel medyanın ulusal çapta başarısına da değinen Çavuşoğlu, Alanyalılar'ın 'diplomat ve gazeteci doğduklarını söyledi.
ŞÜKRAN PLAKETİ VERİLDİ
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katıldığı AGC töreninin onur konuğu Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu. AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, bugüne kadar bölgeye yaptığı hizmetlerden dolayı Bakan Çavuşoğlu'na 'Şükran Plaketi' takdim etti. Alanyalı gazetecilerle, dünya ülkelerindeki gazetecilerin arasının iyi olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, Alanya basının hizmetlerinde kendilerine büyük katkı verdiğini kaydetti. 
BİR İLK DAHA
Bakan Çavuşoğlu, ödül töreni öncesinde ilk olarak Alanya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yeni binasının temel atma törenine katıldı. ALTSO'nun en başından beri büyük destek verdiği ve on binlerce sigortalıyı ilgilendiren yeni SGK binası ile Türkiye'de kurulan ilk akıllı SGK binası olma özelliğini taşıyor. Bir günde 5 bin sigortalıya hizmet verebilecek kapasitede kurulan yeni bina  2016 yılının Ocak ayı sonunda bitmiş olacak.
ŞAŞMAZ KONSOLOS OLDU
Temel atma törenin ardından Bakan Çavuşoğlu, Alanya’da Letonya'nın Fahri Konsolosluğu açılış törenine iştirak etti. Konsolosluk görevini ise Alanya Belediyesi Turizm Halkla İlişkiler Müdürü Nurkan Şaşmaz üstlendi. Açılış törenine Bakan Çavuşoğlu'nun yanısıra Kaymakam Tanrıseven, Başkan Yücel, Letonya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Atis Sjanits ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. Bakan Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada Antalya'da 44 Fahri Konsolosluğun olduğuna dikkat çekti ve Nurkan Şaşmaz'a başarılar diledi. Şaşmaz ise, Bakan Çavuşoğlu ve en başından beri kendisini destekleyen Başkan Yücel'e teşekkür etti.
Son Güncelleme: 18.05.2015 03:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81