'Devlet Üniversitesi seçim yatırımıdır'

CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, “Başbakan’ın Alanya’ya verdiği Devlet Üniversitesi sözünün bir seçim yatırımı olduğunu düşünüyoruz. Eğer değilse bize bunun projesini ve bütçesini göstersinler” dedi.

'Devlet Üniversitesi seçim yatırımıdır'

CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, “Başbakan’ın Alanya’ya verdiği Devlet Üniversitesi sözünün bir seçim yatırımı olduğunu düşünüyoruz. Eğer değilse bize bunun projesini ve bütçesini göstersinler” dedi.

19 Şubat 2015 Perşembe 02:24
'Devlet Üniversitesi seçim yatırımıdır'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, CHP Parti Meclisi’nin aldığı “milletvekillerinin yüzde 85’inin partiye kayıtlı üyelerin katılımı ile hakim gözetiminde yapılacak önseçim ile belirlenmesi” kararını değerlendirdi. Bu kararın CHP’nin Avrupa standartlarında demokrasiye ulaşmakta olduğunu, örgütlerine ve partisinin bütün emekçilerine en yüksek düzeyde söz hakkı veren bir parti olduğunu gösterdiğini belirten Yeşildal, “Cumhuriyeti kuran, çok partili hayata geçişi sağlayan, sosyal demokrasiyi ülkemize kazandıran bir parti olan CHP, dördüncü devriminin başlangıcı olarak önseçim yöntemini belirlemiştir. Bunun devamı olarak seçimde iktidara gelmemiz halinde özgürlükler devrimini gerçekleştirerek herkesin özgür, eşit, adil ve hakça bir düzen içerisinde yaşamasını sağlayacaktır. Ayrıca partimiz Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde 1. sıraları kadın adaylar için kontenjan olarak ayırmıştır ve siyasette kadına verdiği değeri bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.
 
'ÜNİVERSİTE İNŞAATI NE ZAMAN BAŞLAYACAK'
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz Pazar günü Antalya’dan Alanya’ya verdiği Devlet Üniversitesi müjdesini de değerlendiren Yeşildal, "Son birkaç gündür Alanya gündeminde bir Devlet Üniversitesi sözü dolaşıyor. Alanya her zaman söylendiği gibi 35-40 ilden büyük, il olmayı çoktan hak etmiş, fakat bu hakkı gasp edilmiş bir şehirdir. Bütün okullarını, camilerini ve diğer kamu binalarını bile kendisi yapan bir şehir iken yine Alanya’da birçok fakülte ve yüksekokul binasını da kendisi yapmıştır. 13 yıllık AKP iktidarında Alanya’da yapılmış bir derslik bile yoktur. Ayrıca İlçelerde Devlet Üniversitesi olmaz diye bir yalan uydurulmuş, ülkenin en ücra köşelerine ortaöğretim düzeyinin bile altında kapasitede birçok üniversite açılmıştır. Alanya için Devlet Üniversitesi kararı verilmesi en az 7-8 yıl gecikmiş bir karar olup, bu aşamada verilmiş olması bir seçim yatırımıdır. Eğer değil ise AKP’li yetkilileri, Alanya Devlet Üniversitesi’nin inşaatlarının ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini, hangi bölümlerin bulunacağını hemen açıklamaya davet ediyoruz. Aksi halde bunun bir seçim yatırımı ve içi boş bir karar olduğunu sürekli dile getireceğiz. Ayrıca kağıt üzerinde Alanya Devlet Üniversitesi diye bir üniversite kurup da Alanya’da bulunan ve Alanya halkı tarafından yapılan fakülte ve yüksekokul binaları bağlanacaksa, bu üniversiteyi AKP değil Alanya halkı kurmuş olacaktır. AKP sadece bu hakkı geciktirmiş sayılacaktır. Eğer samimilerse yukarıda belirttiğimiz gibi üniversite inşaatının nerede, ne zaman ve nasıl yapılacağını, maliyetini kimin ne şekilde karşılayacağını açıklayarak yaparlarsa şimdiden teşekkür ederiz. Hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan, bu tür oyalamalara meydan vermeden Alanya’nın il olması konusunu gündemden düşürmeyerek, verilmeyen bu hakkımızı almak için çalışmaya devam etmeliyiz" dedi.
 
Son Güncelleme: 19.02.2015 02:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81