'Biz o paralarla yeni bir Antalya kurardık'

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yılda ihtiyaç fazlası personeline ödediği rakamın yarım katrilyon lira olduğunu belirten Türel, “Biz ihtiyaç fazlası işçiye ödenen para ile yeni bir Antalya kurardık” dedi.

'Biz o paralarla yeni bir Antalya kurardık'

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yılda ihtiyaç fazlası personeline ödediği rakamın yarım katrilyon lira olduğunu belirten Türel, “Biz ihtiyaç fazlası işçiye ödenen para ile yeni bir Antalya kurardık” dedi.

03 Temmuz 2014 Perşembe 23:17
'Biz o paralarla yeni  bir Antalya kurardık'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel son günlerde ortaya atılan belediyenin binlerce kişiyi işten çıkardığı iddialarına cevap verdi. Belediye personelinin işten çıkarılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Türel, kanunların verdiği yetkiyle, taşeron firmalara yüzde 20 iş kapsamını daraltma talimatı verdiklerini açıkladı. Türel, “İşten çıkartılanlar Büyükşehir Belediyesi’nin personeli değil. İşten çıkanlar taşeron firmanın personeli. Taşeron firmalar sadece Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne iş yapmıyor. Başka yerlere de iş yapıyor. Buradaki fazla personelini alsın başka yerde çalıştırsın” dedi. Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesi’ni devraldıklarında inanılmaz bir personel ve borç yüküyle karşılaştıklarının altını çizerek, “4 bin personel, 9 bine çıkmış” dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yılda ihtiyaç fazlası personeline ödediği rakamın yarım katrilyon lira olduğunu belirten Türel, “Biz yarım katrilyon ile Antalya’yı yeniden imar ederdik. Biz belediyeleri, personel alalım, maaş ödeyelim, hizmet gelmezse gelmez gibi bir mantıkla yönetemeyiz. Biz yatırım yapacağız ve yatırım içinde çalışan arkadaşlarla istihdam sağlayıp bir taşla iki kuş vuracağız. İş sahibi yapacağız. İki ayda 8 trilyon bütçe açığı var. Bu bütçeyi bu personel yükü ile kimse taşıyamaz "diye konuştu.
 
 
Türel’i ziyaret ettiler
 
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Toplantısı’nın ardından Birlik Başkanı Abdullah Sevimçok ve esnaf odaları başkanları Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti. Ziyaret AESOB yönetiminde bulunan Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci de bulundu.
 
 
Son Güncelleme: 03.07.2014 23:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81