'Birlikte başaralım'

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya'nın en büyük sorunlarından biri haline gelen motosikletler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Birlikte başaralım'

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya'nın en büyük sorunlarından biri haline gelen motosikletler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

24 Kasım 2014 Pazartesi 02:15
'Birlikte başaralım'
Trafikte araç sayısından çok motosiklet bulunduğunu belirten Tanrıseven, " Polis ve jandarma ekiplerimiz sürekli kontroller yapmakta, projeler üretmekte. Ailelerinin de motosiklet süren gençlere uyarıda bulunmaları ve yol gösterici olmaları gerekmekte. Kazalar olmasın, canlar yanmasın. Bunu birlikte başaralım" dedi.

 
DENETİMLER ARALIKSIZ OLARAK SÜRÜYOR
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil v Denetleme Büro Amirliği'ne bağlı ekipler 7 ayrı noktada trafik denetimi yaptı. Denetimlerde, 24 araç sürücüsüne yüklü miktarda para cezası kesilirken, ehliyetsiz araç  kullandıkları belirlenen 4 sürücü hakkında yasal işlem yapıldı. 3 otomobil ve 3  motosiklet ise trafikten men edildi. Çevreyolu üzerinde radarla yapılan hız kontrollerinde ise şehir içi hız sınırını ihlal eden 3 sürücüye para cezası  kesildi. Trafik denetimleri sırasında Ekipler Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri ise kimlik kontrolü yaptı. Yapılan kontrollerde aranan zanlıya rastlanmadı. 
ARAÇTAN ÇOK MOTOSİKLET VAR
Kolluk kuvvetlerinin denetimlerinin aralıksız sürdüğünü, ancak bu çalışmalara rağmen , bazı motosiklet kullanıcılarının trafiği tehlikeye düşürdüğünü belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, " İlçemizde normal motorlu araç sayısından fazla motosiklet var. 43 bin motosiklet trafiğe kayıtlı ve trafikte. Bunların büyük bir kısmı kurallara riayet ederken, özellikle gençlerimiz tarafından kullanılan bazı motosikletler ise trafikte güvenliği hiçe sayıyor. Jandarma ve polis ekiplerimiz ile birlikte haftalık Asayiş Toplantılarımız da bu konu sürekli gündemimiz de. Biz ve kolluk kuvvetlerimiz sürekli projeler üreterek yaşanan olası kazaların önüne geçmeye çalışıyoruz. Ancak burada görev, bu motosikletleri bu gençlerimize veren ailelere de düşmekte. Aileler de biraz daha hassas olmalı ve daha önce yaşanan üzücü sonuçlar doğuran kazaları gözlerinin önünden geçirmelidirler. İlçemiz de yaşayan herkes bizim için çok değerli, can ve mal güvenlikleri bizim önceliklerimiz arasında. Ailelerden de bu yönde destek bekliyoruz, kolluk kuvvetlerimizin uyardıkları kadar, onlar da kendi canlarını uyarsalar, bu kazaların en azından bir kısmının önüne geçeriz ve en azından bunu birlikte başarmış oluruz" dedi.  Motosiklet kullanan ancak hem trafiği tehlikeye sokan, hem de gürültü kirliği yapan sürücülere asla taviz verilmeyeceğini belirten Kaymakam Tanrıseven " Trafikte saygısızlığa tahammülümüz yok " diyerek, denetim ve çalışmaların aralıksız süreceğini söyledi.
 

Son Güncelleme: 24.11.2014 02:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81