'Bir Şehnaz Oyun' Alanya'da sergilenecek

'Şu Çılgın Türkler'in yazarı Turgut Özakman'ın 2 perdelik tarihsel komedisi 'Bir Şehnaz Oyun', Alanyalı tiyatro tutkunlarıyla buluşuyor.

'Bir Şehnaz Oyun' Alanya'da sergilenecek

'Şu Çılgın Türkler'in yazarı Turgut Özakman'ın 2 perdelik tarihsel komedisi 'Bir Şehnaz Oyun', Alanyalı tiyatro tutkunlarıyla buluşuyor.

18 Aralık 2014 Perşembe 05:16
'Bir Şehnaz Oyun' Alanya'da sergilenecek
Alanya Belediye Tiyatrosu ilk kez müzikli bir oyunla seyirci önüne çıkıyor. Turgut Özakman'ın yazdığı, yönetmenliğini Devlet Tiyatrosu ve Operası Rejisörü Murat Atak’ın yaptığı 'Bir Şehnaz Oyun', art arda 3 gün Alanya Kültür Merkezi'nde sergilenecek. İlk kez yarın seyirciyle buluşacak oyunda 25 oyuncu rol alıyor. 
 
AVRUPA HAYRANLIĞI
Alanya Belediye Tiyatrosu Müdürü Hüseyin Çinal, oyunun 1914 yılında Osmanlı'nın 1'inci Dünya Savaşı'na girişi sırasında yaşanan olayların mizahi bir şekilde anlatan müzikli bir gösteri olduğunu söyledi. Tiyatroseverlerin, curcunasıyla, cümbüşüyle ve şenliğiyle o günün İstanbul’unu, Galata sokaklarını komik bir şekilde anlatan harika bir müzikal izleyeceğini belirten Çinal, "Almanya’nın Osmanlı’ya hediye ettiği Breslau ve Goben zırhlıları Rus limanlarını bombalayınca Osmanlı da kendini savaşın içinde bulur. Devlet görevlerinde köşe kapma mücadeleleri, abartılmış bir Avrupa hayranlığı ve yaşanamayan aşklar bu eserde seyirciyle buluşacak" dedi. 
 
KADRO GENİŞLİYOR
Devlet Tiyatrosu ve Operası Rejisörü Murat Atak ise, Alanya Belediye Tiyatrosu'nun ilk kez bir müzikli oyunla seyircisine 'merhaba' diyeceğini kaydetti. Bu eserde belediye tiyatrosunun sanatçılarıyla birlikte Alanya'nın tiyatro gönüllülerinin de yer aldığını dile getiren Atak, "Oyunun müziklerini dünyaca ünlü bestecilerimizden Cem İdiz besteledi. Dekor ve kostüm tasarımımız ise tamamen Özhan Özdil'e ait. Orkestrasyonumuzu ise film müzikleri bestecisi Gürkan Çakıcı yapıyor. Tiyatro kadromuz gün geçtikçe genişliyor. Yakında birçok şehir tiyatrosuyla boy ölçüşecek güzel eserlerini sergilemeye devam edeceğiz" diye konuştu. 
 
Son Güncelleme: 18.12.2014 05:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81