'Beni buraya gömün'

Taşatan yolu'nda 50 yıldır devam eden asfalt sorunu Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından sonlandırılıyor. Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir dün Alanya'ya gelerek Taşatan Yaylası'nda devam eden çalışmaları inceledi. Akdemir, "Taşatan'da ki önceliğimiz 20 kilometrelik yolu asfaltlamak. 10 gün içerisinde asfalta başlayacağız" dedi.

'Beni buraya gömün'

Taşatan yolu'nda 50 yıldır devam eden asfalt sorunu Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından sonlandırılıyor. Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir dün Alanya'ya gelerek Taşatan Yaylası'nda devam eden çalışmaları inceledi. Akdemir, "Taşatan'da ki önceliğimiz 20 kilometrelik yolu asfaltlamak. 10 gün içerisinde asfalta başlayacağız" dedi.

08 Ağustos 2015 Cumartesi 13:24
'Beni buraya gömün'
Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir dün Alanya'ya gelerek Taşatan Yaylası'nda devam eden yol açma ve Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Konkasör makinesinin çalışmalarını inceledi. Akdemir'e Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alanya ASAT Müdürü İlyas Şirin ve Alanya Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyeleri Kerim Başkaptan ve Emin Hatipoğlu'da eşlik etti. Çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Koordinatörü Hüseyin Güney, Taşatan Grup Yolu'na büyük önem verdiklerini söyledi. Köy Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) ile Alanya'nın kırsal kesimine çok büyük kaynak aktarıldığını, bu kapsamda geçmişte yol genişletme çalışması yapıldığını dile getiren Güney, "Biz de KÖYDES ve İl Özel İdaresi'nden aktarılan kaynaklarla ilk olarak yol genişletme çalışmalarına önem verdik" dedi. 
 
'SÜRECİ MENDERES BAŞKANIN DESTEĞİ İLE SONLANDIRACAĞIZ'
Güney, açıklamasına şöyle devam etti: "Sayın İsa Akdemir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel'in Alanya'ya büyük önem verdiğini biliyoruz. Bu bölge hakkındaki problemleri her anlattığımızda gereken her şeyin yapılması talimatı verildi. Sayın Akdemir yoğun programına rağmen Taşatan Yaylası'na geldi, çalışmaları yakından takip ediyor. Hedefimiz en kısa sürede programımızdaki 20 kilometrelik yolu tamamlamak. Çalışmaları hızlandırmak için Taşatan'a konkasör kurduk, asfaltı burada üreterek en kısa sürede çalışmalarımızı ilerleteceğiz. Buradaki vatandaşlarımız da çalışmalardan çok memnun. Çünkü yıllardır Taşatan Yolu'ndaki ihmaller bir efsane haline geldi, çünkü 50 yıldır devam eden bir süreç. Ancak bu süreci Sayın Menderes Türel'in desteği ile sonlandıracağız."
 
'ASFALT ÇALIŞMALARI 10 GÜN İÇİNDE BAŞLAYACAK'
Koordinatör Güney'in ardından konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Alanya'nın en önemli yaylalarından biri olan Taşatan Yaylası için çok önemli bir dönemin başladığını belirtti. Akdemir, açıklamasında şunları söyledi: "Sayın Menderes Türel, Yerel Yönetimler Yasası'nın gerçek mimarıdır. Sayın Türel göreve geldiği günden bu yana kırsalda son derece duyarlı işler yapıldı. Eski dönemde köylere 10 milyon TL'lik yatırım yapılırken, şu an Büyükşehir Belediyesi olarak bu sene sadece kırsala 100 milyon TL bütçe ayırdık. Taşatan'daki önceliğimiz 20 kilometrelik yolu asfaltlamak. 10 gün içerisinde asfalta başlayacağız. Ayrıca sadece Taşatan değil, Gündoğmuş'ta ve çevre yaylalarda ne kadar yol varsa burada kurduğumuz sistemle hammaddemizi üretip stoklayacağız ve belli bir program çerçevesinde yolları asfaltlamaya başlayacağız. Sayın Türel'in verdiği talimat gereği 2019 yılına kadar özellikle yayla ve büyükşehir kapsamında olan grup yollarının tamamını elden geçireceğiz, yeniden yapılandıracağız."
 
'30 SENE MUHTARLIK YAPTIM, ASFALT GÖRMEDİM'
Eski Değirmendere Muhtarı Hüseyin Yazar ise 30 sene boyunca muhtarlık yaptığını ve bu yolun bir türlü asfaltlanmadığını belirtirken, "Ben 30 sene bu yolda muhtarlık yaptım. Fakat babamın bir vaadi vardı, birde amcam vardı burada daha önce 20 yıl muhtarlık yapan. Oğlum bu yolu görene kadar bu mesleği bırakma dedi. Allah razı olsun 13 yıllık iktidar döneminde bu yol açıldı. Birde şimdi sizlerin sayesinde bu yolda asfaltı görürsem tam burada öleyim beni buraya gömün" dedi.
 
Son Güncelleme: 08.08.2015 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81