'Başkan yardımcılığı gündemimizde yok'

Belediye Başkanı Yücel, meclisteki yeni görevlendirmelerin merak konusu olan başkan yardımcılığı alanında bir görevlendirmenin gündemlerinde olmadığını açıkladı.

'Başkan yardımcılığı gündemimizde yok'

Belediye Başkanı Yücel, meclisteki yeni görevlendirmelerin merak konusu olan başkan yardımcılığı alanında bir görevlendirmenin gündemlerinde olmadığını açıkladı.

10 Nisan 2014 Perşembe 23:26
'Başkan yardımcılığı  gündemimizde yok'
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kamuoyunda merak edilen belediye başkan yardımcılarının kim olacağı konusunda açıklama yaptı. İlk meclis toplantısında çoğunluğun elinde bulunduran MHP grubunun önerileri kabul edilirken belediye başkan yardımcılarının da MHP’lilerden oluşacağı konuşulmaya başlandı. Ancak Yücel, konu hakkındaki açıklamasında hiçbir görüşme ve çalışma içinde olmadıklarını söyledi. Gündemlerinde henüz başkan yardımcılığı görevinin olmadığını belirten Yücel, “Dün akşam saat 21.00’a kadar birim amirleri ve ilgililer ile Alanya’nın her bölgesi için çalışma planı konusunda çalıştık” dedi. Norm kadro gereği üç başkan yardımcısının bulunduğu ve bunların da memur kadrosundan olduğunu belirten Yücel, atama konusunda yetkinin kendisinde olduğunu ancak Büyükşehir Yasası gereği norm kadroların henüz oluşmadığını vurguladı. Siyasi bir başkan yardımcısının atanması konusunda hiç bir görüşme ve girişimin olmadığını söyleyen Yücel, “Önümüzdeki günlerde kadronun oturması ve gerekli olması durumunda atama yapılabilir. Bunun için şimdilik bir gereklilik yok” dedi. 
İlk encümen yapıldı
Alanya Belediye Encümeni, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yeni Encümen üyeleri Tunahan Kasapoğlu, Adem Er ve Abdullah Öztürk de ilk encümen toplantısında hazır bulundu. Encümen toplantısında birim amirliklerinden gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı. 
‘Basın çok kıymetlidir’
Görevi devraldığı günden bu yana her gün çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve TGF Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim öncülüğünde, AGC yönetiminden Rıza Yanık, Ferit Kesen, Gaye Coşkun, Mehmet Ali Gürses, İbrahim Barış Basar ve Emel Sipahioğlu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sundular. Dim, aday adaylık sürecinde MHP’de rakip olduğu Başkan Yücel’e, başarılar dileyip Alanya Belediyesi’nde oluşturulan Basın Bürosu için de teşekkür etti. Gazetecilerle bir süre sohbet eden Yücel, “Alanya basını bizim için çok kıymetlidir. Bundan sonra da hizmetlerimizin halkımıza aktarılmasında basın bize bir köprü olacaktır.” dedi. Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör ve beraberindeki heyet Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler.
Ziyaretçi akını devam ediyor
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in makamı, hayırlı olsun ziyareti için gelen, sivil toplum örgütleri, partililer, muhtarlar ve vatandaşların akınına uğruyor. Gelen misafirleriyle yakından ilgilenen Başkan Yücel, nazik ziyaretleri için teşekkür ederek konuklarını uğurluyor. Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit, Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, İbrahim Dağlı ve Ak Parti eski yöneticisi Hasan Kılınç, Yücel’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Yücel, kendisini ziyarete gelen Mehmet Süha Topaloğlu adındaki küçük ziyaretçisi ile yakından ilgilidendi.
 

Son Güncelleme: 10.04.2014 23:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81