'Alanya'ya yakışmadı'

22'ncisi düzenlenen Alanya Sofrası'nda yaşanan müstehcen fıkra hadisesiyle ilgili olarak Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven açıklamada bulundu. Tanrıseven, "Alanya Sofrasında yapılan davranış sofra adabına ve Alanya’ya yakışmadı"dedi.

'Alanya'ya yakışmadı'

22'ncisi düzenlenen Alanya Sofrası'nda yaşanan müstehcen fıkra hadisesiyle ilgili olarak Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven açıklamada bulundu. Tanrıseven, "Alanya Sofrasında yapılan davranış sofra adabına ve Alanya’ya yakışmadı"dedi.

16 Aralık 2014 Salı 02:44
'Alanya'ya yakışmadı'
Geçtiğimiz hafta sonu Doğanay Hotel'de gerçekleştirilen Alanya Sofrası'nda müstehcen fıkra anlatılması ve Güzelbağ eski Belediye Başkanı Mahmut Kaplan tarafından özel günlerde okutulan Mevlid-i şerif'in mizah konusu haline getirilmesine kızıp sofradan ayrılan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, gecede yaşananları açıkladı. Tanrıseven, "Doğrusu büyük bir sevinçle 22. Alanya Sofrası Etkinliğine katıldım. Salonun dolu olduğunu ve yöresel kıyafetlerin giyildiğini görmek beni çok mutlu etti. Ancak daha programın başında sahneye çıkan bir konuşmacının Alanya’nın değerleriyle bağdaşmayacak bir üslupla, dini değerleri rencide eden tarzda hareket etmesi ve daha da ötesine giderek müstehcen bir fıkra anlatması beni son derece rahatsız etti. Ben de tepki olarak oradan ayrıldım ve iki gün boyunca kimseye herhangi bir açıklama yapmadım. Bu süre zarfında etkinliği düzenleyenlerin yapılan nahoş hareketin arkasında olmadıklarını ve üzüntü duyduklarını ifade eden bir açıklama yapmalarını bekledim ama ne yazık ki böyle bir şey görmedim ve ziyadesiyle üzüldüm. Salondaki hatırı sayılır miktardaki bayan ve çocuk misafirleri hiçe sayarak müstehcen fıkra anlatılması ve Süleyman Çelebi’nin yazmış olduğu Mevlid-i Şerif’le alay edilmesi Alanya kültüründe ve Türk kültüründe yok. Bu davranışın kabul edilmesi söz konusu olamaz" dedi. 
 
'ETKİNLİĞİ GÖLGELEMEYE KİMSENİN HAKKI YOK'
Alanya’da yaşayan Avrupalı Hrıstiyanların düzenlediği bir Noel Pazarı gerçekleştirdik. Onların Noellerini kutladık. Biz Alanya’nın barış, hoşgörü ve kültür şehri olduğunu söylüyoruz diyen Tanrıseven, "Biz böyle bir hoşgörüyle hareket ederken Alanya Sofrasında yapılan davranış sofra adabına ve Alanya’ya yakışmadı. O yüzden bu etkinliği düzenleyenlerin de kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğine inanıyorum. Çocukların ve bayanların bulunduğu bir ortamda müstehcen fıkra anlatılması ve Mevlid-i Şerif’le alay edilmesine tepki olarak salonu terk ettim. Hafta sonunda da vatandaşların yüzlerce mesaj aldım ve bu konuda beni desteklediğine tanık oldum. Bu da gösteriyor ki Alanya kamuoyu orada yapılan davranışı doğru bulmamaktadır. Etkinliği düzenleyenlerin bu davranışın o anda gelişen bir davranış olup olmadığı konusunda Alanya kamuoyunu bilgilendirmeleri gerektiğine inanıyorum. ALKOD’un genç bir başkanı ve çalışma gayreti içinde olan yöneticileri var. Böyle güzel bir etkinliği kimsenin gölgelemeye hakkı yoktu" dedi.
 
Son Güncelleme: 16.12.2014 02:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81