'Alanya önemli destinasyon olmayı sürdürecek'

40. Turizm ve Aşçılar Haftası kutlamaları kapsamında 'Turizmin Günü, Bugünü ve Yarını' konulu konferans ALTSO'da gerçekleştirildi. Konferansta konuşan LKÜ Öğretim Görevlisi Ömer Emre Arslan, " Birçok kriz yaşandı ama bugün turizm Alanya'da birinci lokomotif sektör. Alanya gelecekte de çok önemli bir destinasyon olmayı sürdürecek" dedi.

'Alanya önemli destinasyon olmayı sürdürecek'

40. Turizm ve Aşçılar Haftası kutlamaları kapsamında 'Turizmin Günü, Bugünü ve Yarını' konulu konferans ALTSO'da gerçekleştirildi. Konferansta konuşan LKÜ Öğretim Görevlisi Ömer Emre Arslan, " Birçok kriz yaşandı ama bugün turizm Alanya'da birinci lokomotif sektör. Alanya gelecekte de çok önemli bir destinasyon olmayı sürdürecek" dedi.

15 Nisan 2016 Cuma 21:58
'Alanya önemli destinasyon olmayı sürdürecek'
40. Turizm ve Aşçılar Haftası kutlamaları kapsamında 'Turizmin Günü, Bugünü ve Yarını' konulu konferans ALTSO'da gerçekleştirildi. Konferansta konuşan LKÜ Öğretim Görevlisi Ömer Emre Arslan, " Birçok kriz yaşandı ama bugün turizm Alanya'da birinci lokomotif sektör. Alanya gelecekte de çok önemli bir destinasyon olmayı sürdürecek" dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) konferans salonunda dün 40. Turizm ve Aşçılar Haftası kutlamaları kapsamında 'Turizmin Günü, Bugünü ve Yarını' konulu konferans düzenlendi. Konferansa ALTİD temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta konuşan ALKÜ Öğretim Görevlisi Ömer Emre Arslan, bugün bahsedilen turizmin 80'li yıllardan sonra ortaya çıktığını söyledi. Arslan "Turizmin gelişmesiyle Alanya gibi destinasyonların çevresinin büyüdüğünü, sosyo ekonomik yapının değiştiğini, insanların para kazandığı bir meslek haline geldiğini görüyoruz. Dün de birçok kriz yaşandı ama bugün turizm Alanya'da birinci, lokomotif sektör. Turizmin içinde doğrudan çalışmayan insanlar da bu sektörün içinde iş bulabiliyor. Alanya gelecekte de çok önemli bir destinasyon olmayı sürdürecek" dedi.  

'YEREL ÖZELLİKLERİ KORUMALIYIZ'
Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr Zelal Polat da, "Gastronomi ve mutfak sanatları son 10 yılda müthiş bir ilgiyle karşılaşıyor. Gastronomi alanında olduğu gibi günlük yaşamda da ürünleri temin edemez, devamlılığını sağlayamazsak, iyi standartlarda ürün elde edemeyiz. Yerel özellikleri korumalıyız. İnsanlar seyahat ettikleri bölgelere özgü olan şeyleri görmek istiyor" diye konuştu.
Son Güncelleme: 15.04.2016 22:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81